2019. június 23.
Lovrencsics Gergő a BL-ről: „Tovább akarunk jutni!”
Válogatott szélsőnk a felkészülés kezdetéről, a Ludogorecről és a nemzeti csapatról is beszélt – INTERJÚ!

Labdarúgócsapatunk válogatott játékosai rövid pihenőjük után csütörtökön tértek vissza az FTC-MVM Sportközpontba, ahol átestek az idény előtti szokásos orvosi vizsgálatokon. Dibusz Dénes, Gróf Dávid, Lovrencsics Gergő, Varga Roland, a szerződését meghosszabbító Miha Blazic, Lasha Dvali és egyik legújabb szerzeményünk, Michal Skvarka pénteken edzéssel folytatták – ezt követően kérdeztük a Ferencváros és a válogatott erősségét, Lovrencsics Gergőt.

- Amikor az új idény első edzésén előkerült a labda, szemlátomást nagyon lelkes voltál. Kipihented magad?
- Köszönöm, jól telt a rövid szünet, abban a néhány napban a családdal elmentünk Horvátországba pihenni. Mentálisan kellett főleg kipihennem magam, de fizikálisan is fontos volt feltöltődnöm. Annak ellenére, hogy két kisgyermekkel ez nem olyan egyszerű, úgy érzem, sikerült is, felfrissültem. Lőttünk kapura, volt erősítés is, kellett ez a kis átmozgatás, mielőtt a csapattal elindulunk Ausztriába az edzőtáborba. Muszáj komolyan vennünk a felkészülést, mert nagyon komoly ellenfél vár ránk.

- Mi a véleményed a Ludogorecről azon túl, hogy komoly csapatnak tartod?
- Nagyon erős csapat, az utóbbi években kétszer-kétszer bejutott a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörébe is, úgyhogy biztos, hogy nagyon jó játékerőt képvisel. Ennek ellenére azt mondom, magunkkal kell foglalkozni, azzal, hogy minél jobban elvégezzük az előttünk álló feladatokat az edzőtáborban. Fel kell venni a kesztyűt, mindent bele kell adnunk, hiszen tovább szeretnénk jutni – lesz rá kétszer 90 percünk.

- A szünet előtt két válogatott meccsen szerepeltél, a nemzeti csapat pillanatnyilag vezeti a selejtezőcsoportját. Hogy látod az Európa-bajnoki esélyeinket?
- Tény és való, hogy jó helyzetben vagyunk, hiszen négy meccsből hármat nyertünk, így kilenc ponttal állunk és vezetjük a csoportunkat, de azt ne feledjük, hogy egy meccsel többet játszottunk az ellenfeleinknél. A szeptemberi selejtezők közül az első meccsen mi fogunk pihenni, a szabadnap után pedig Szlovákiát fogadjuk, így még jobban felértékelődik az a hazai mérkőzés, hiszen ha akkor nyerni tudnánk, le tudnánk szakítani a szlovákokat. Az már nagy lépés volna annak érdekében, hogy a kezünkbe vegyük az irányítást. Ugyanakkor hangsúlyoznám, hogy a sorozat fele még hátravan – a következő mérkőzések ugyanolyan nehezek lesznek, mint az első négy. Továbbra is mindenkinek a klubcsapatában kell jól teljesíteni és formába lendülni ahhoz, hogy szeptemberben megverjük hazai pályán a szlovákokat.

Cikkajánló

Elindult a jegyértékesítés a ZTE elleni meccsünkre

Március 7-én ebben a szezonban már másodszor lépünk pályára a Zalaegerszeg otthonában.

Új technológia, avagy így játsszuk ki az időjárást

Napoztató rendszerek gondoskodnak arról, hogy csapatunk télen is nyári viszonyok között készülhessen – VIDEÓ!

Hazakísértük bosnyák balhátvédünket

A Fradi TV adásában a kezdetek, a csapattársak, Rebrov és Budapest is téma volt Eldar Civicnél – VIDEÓ!

Fontos információk

Csütörtökön és pénteken kizárólag a Groupama Arénánál lehet kiváltani a szurkolói kártyákat.

Ilyen volt az új fradi.hu első éve

Másfélmillió látogató összesen tízmillió percet töltött el weboldalunkon az indulás óta.

Gyászol a Fradi-család, elhunyt Csukás István

Az ország mesemondója, a fradista érzelmű író, költő 83 éves volt.

Szánthó Regő újabb káprázatos gólt lőtt

A Soroksárnál kölcsönben szereplő játékosunk a Budafok ellen is hatalmas gólt szerzett – VIDEÓ!

Jegyinformációk a DVSC elleni hazai meccsre

Online és személyesen is kaphatók a belépők labdarúgócsapatunk szombati, DVSC elleni bajnokijára.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most