archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2018. november 28.
Lovrencsics Gergő már nem szeleburdi: „Igyekszem átadni, amit Gerától tanultam”
Lovrencsics Gergő kiváló formában van, ezt bizonyítja, hogy ebben a szezonban végigjátszotta az összes NB I-es találkozót csapatunkban. Bár eredetileg szélső volt, jobbhátvédként is nagyszerűen teljesít. Játékossunkkal arról beszélgettünk, mit tanult az elmúlt években, hol játszana, ha bármelyik posztot választhatná, mennyit segít a fiataloknak, valamint azt is megtudtuk, milyen felelősség hárul rá kétgyermekes apaként, és mennyit segít a biztos családi háttér neki a pályán.

- A Kisvárda elleni mérkőzésen nyújtott teljesítményeddel a hétvége legjobb játékosa lettél az InStat adatai alapján.
- Tényleg? Őszintén szólva ez meglep, de örülök neki. Éreztem, hogy jól megy a játék, de arra nem gondoltam, hogy én voltam a legjobb. Minden mérkőzés után megkapom az adatokat, igyekszem megtartani, ami jó és fejleszteni azon, ami nem. Jól dolgozott a csapat, talán annak örülök a legjobban, hogy nem engedtük kapura lőni ellenfelünket.

- Néhány adat, hogy miért lehettél a legjobb: te adtad a legtöbb sikeres kulcspasszt, tied lett a második legtöbb sikeres passz és a második legtöbb sikeres támadópassz is (mindkét listán csak Miha Blazic előzött meg az NB I-ből). Mekkora hangsúlyt fektet Sergei Rebrov a hibák minimalizálására?

- Fontosnak tartja, főleg, miután volt két olyan mérkőzésünk, amit egy-egy góllal veszítettünk el. Ha azokon pontosabbak vagyunk, akkor elkerülhető lett volna a vereség. Mindig megnézzük, min lehet javítani. A mostani siker kulcsa az volt, hogy ha volt labdavesztés, akkor sikerült gyorsan visszaszereznünk, és sok támadást tudtunk vezetni a jobb oldalon, Varga Rolival remekül megértjük egymást a pályán. Ezt a játékot kell folytatnunk a hátralévő mérkőzéseken.

- Pályafutásod során a középhátvéd (és természetesen a kapus) posztján kívül mindenhol játszottál már. Az elmúlt időszakban főleg jobbhátvéd voltál, de a válogatottban még játszottál előrébb az idén is. Mit kellett a leginkább megtanulnod jobb bekként?

- A helyezkedést. Hosszabb idő kellett hozzá, hogy elsajátítsam. Amikor elkezdtem itt játszani, akkor többet hibáztam, mintha „jobbhátvédnek születtem volna”. Ezért is van szükségem a videóelemzésekre, hogy tudjak fejlődni, ebben a mester is segít. Nem mondom, hogy most tökéletes, de törekszem minden edzésen és meccsen egyre jobb lenni.


- Tegyük fel, hogy Rebrov azt mondja, bármelyik poszton játszhatsz a hétvégén. Melyik lenne az?
- Jó kérdés… Valószínűleg maradnék jobbhátvéd, mert most már hosszabb ideje itt játszom. Ettől függetlenül nem mondtam le róla, hogy játsszak még szélsőként is!

- Azon három játékos közé tartozol Miha Blazic és Dibusz Dénes mellett, akik a bajnokság eddigi összes percét a pályán töltötték. Mekkora felelősség ez, mit jelent ez a bizalom számodra?
- Minden játékos számára fontos, hogy érezze a bizalmat. A posztomból fakad, hogy minimális hibázási lehetőségem van hátul, de egyben a támadásokat is kell segítenem. Azért dolgozom minden nap, hogy ne vesszen el ez a bizalom, és nemcsak megtartani szeretném a formámat, hanem javítani is rajta.

- Harmincéves lettél szeptemberben, a rutinos játékosok közé tartozol. Milyen szerepet töltesz be a csapaton belül, mennyit foglalkozol a fiatalabbakkal?
- Valóban, én is így érzem, hogy már rutinosnak lehet nevezni, hiszen a válogatottból és külföldi bajnokságból is van már tapasztalatom. Sok fiatal játékosunk van azokban a pozíciókban, ahol játszom vagy játszottam már, próbálok segíteni nekik a helyezkedésben, hogy mire figyeljenek, biztatom őket, hogy ne kapkodjanak, építsék fel a játékukat. Gera Zoli szokta mondani nekem, hogy nem kellenek egyből az extra passzok, a cselek, fel kell venni a mérkőzés ritmusát, és utána jöhetnek azok a megoldások, amikkel meg is lehet nyerni a meccset. Ezt is igyekszem nekik átadni.


- Mi az, amiben a legtöbbet fejlődtél az elmúlt években?
- Amikor kikerültem Poznanba, elég „szeleburdi” voltam. Egyfolytában játszani akartam, sokszor sérülten is. Volt, hogy eltitkoltam a fájdalmamat, és úgy is vállaltam a játékot, ezzel nagyot kockáztattam. Most már rutinosabb vagyok, mentálisan is sokat fejlődtem, kétgyerekes apaként nőtt a felelősség is rajtam, és jobban oda kell figyelnem a pihenésre. Az új poszt is sok kihívással járt, amit már sokkal tudatosabban kezelek, mint tettem volna azt régen.


- Kétgyerekes apaként nagyobb kihívás megszervezni a napodat, mint egygyerekesként volt?
- Nagyobb a felelősség a párom és a gyerekek felé is. A feleségem mindenben segít és támogat, a mérkőzés előtti napokon van, hogy többet vállal, hogy kipihent tudjak lenni. Jobban meg kell szerveznem a mindennapjaimat, de nagyon szeretek időt tölteni velük, akár csak kimenni sétálni a Duna-partra, úgyhogy megéri, egyáltalán nem bánom.

Újszülött második gyermekével


- Most a könnyebb felkészülni a mindennapi edzésekre, a heti meccsekre, vagy akkor volt, amikor még fiatalabb voltál, kevesebb kötöttséggel?
- Most könnyebb! A felelősségviselést, amit otthon megtanulok, magammal viszem a pályára is. Ahogy otthon felelős vagyok a családomért, ugyanúgy a pályán a társaim és az edzőm felé is felelősséggel tartozom. Mentálisan megerősített a családi élet, sok erőt kapok tőlük, amikor reggel elindulok tőlük edzésre, aztán akkor is, amikor hazaérek. Boldog vagyok, és jó látni a gyerekeken is, ahogy napról napra fejlődnek.

- A feleséged lengyel, egy családi összejöveteleteken hogy kell elképzelni egy közös beszélgetést? Te fordítasz mindenkinek?
- Az elején, amikor ketten voltunk, akkor fordítottam neki, de mivel a gyerekekkel magyarul beszélek, egyre többet ért meg. Mostanában már előfordul olyan, hogy kezdenék fordítani neki, aztán rám szól, hogy értette, mit mondtak, már nem kell fordítanom…


NB I, 16. forduló
Paks–FTC
December 1., szombat, 19.30
Jegyek: online ITT, személyesen a Groupama Aréna Jegypénztárában (K-P.: 10.00-18.00; Szo.: 9.00-13.00)


Cikkajánló

Sergei Rebrov: „A csapat megmutatta a karakterét”

Vezetőedzőnk sajtótájékoztatón értékelt a Honvéd elleni fordítást követően.

Győzelem! Pontrekorddal zártuk a szezont

Bajnokcsapatunk egygólos hátrányból felállva 2-1-re győzött a Honvéd ellen, így 78 ponttal zárta a szezont.

Sigér Dávid ollózós találata lehet az év gólja

A szurkolók kezében a döntés az év góljáról – SZAVAZÁS!

Így zajlott a szezon utolsó edzése - riport

Hangulatjelentés férfi labdarúgócsapatunk szezonbeli utolsó edzésnapjáról.

Rebrov: „Szeretnénk jól zárni”

Vezetőedzőnk felszabadult, de kiélezett játékra számít a Honvéd-FTC mérkőzésen.

Így juthat hozzá a bajnokcsapat hivatalos csapatképéhez

Ha még nem tette, iratkozzon fel hírlevelünkre és megkapja a legújabb csapatfotót.

Hétvégi program

Szombaton és vasárnap négy mérkőzésen szoríthatunk a Ferencvárosért.

Minden Fradi Shop termék 20 %-kal olcsóbban!

Kizárólag most szombaton, csak a Fradi Shopban, és mindössze 19 és 22 óra között él a bajnoki akció!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most