2020. május 6.
Lovrencsics: „Mindenkit feldob mentálisan a folytatás”
Csapatkapitányunk, Lovrencsics Gergő egy különleges jubileumról is beszélt.

Lovrencsics Gergő 2016 nyarán szerződött a Fradiba. Első gólját pedig napra pontosan három éve, 2017. május 6-án az MTK Budapest vendégeként 3-1-re megnyert bajnoki mérkőzésen szerezte. Válogatott labdarúgónkat az emlékezetes találatról, a folytatódó NB I-ről és a szurkolókról is kérdeztük.

- Ma három éve a te gólodnak is köszönhetően 3-1-re nyertünk az MTK otthonában. Tudod, hogy miért különleges az a meccs?

- Az volt az első gólom a Ferencvárosban. Régen volt, de a szituációra máig emlékszem: a baloldalon vezettünk támadást, Ama (Amadou Moutari – a szerk.) megkapta a labdát a szögletzászló környékén, majd visszapasszolta a tizenhatos sarkára Bogesznek (Bognár István – a szerk.), aki átvette, de látta, hogy lendületből, mélységből jövök és kértem a labdát, ezért inkább keresztbepasszolta azt. Nem is gondolkodtam, tudtam, hogy egyből lőnöm kell - bár a labda kicsit megpattant Kanta Józsi fején, ez már nem változtatott a lényegen. Nagyon fontos volt, hogy sikerült megszereznem az első fradista gólomat, amely azóta is emlékezetes, szép emlék maradt számomra.

- Érdekesség, hogy azóta szinte az összes Fradi-mezben szerzett gólod hasonlóan mutatós találat volt.

- Nekem alapvetően nem a gólszerzés a feladatom, de ezeket a szituációkat szeretem, próbálom kihasználni őket. Ilyen helyzetben gondolkodás nélkül lőni kell, még akkor is, ha a lövés nem talál kaput. Rosszabb lenne, ha megpróbálnám átvenni vagy elkezdenék cselezni és ebből kialakulna egy kontratámadás. Ilyenkor tudom, hogy nem valami extra megoldás kell, csak lőni, talán ennek is köszönhető, hogy az eddigi Fradi-góljaim közül egyet leszámítva mind 20-25 méterről, lecsorgó labdából, kipattanóból születtek.

- Evezzünk más vizekre - hogyan fogadtad a hétfő esti bejelentést, amely szerint hamarosan folytatódik a bajnokság?

- Örültem neki. Nálunk folyamatosak a tesztek, mindenki odafigyel magára és a társaira továbbra is. Fontos, hogy mindent ugyanúgy csináljunk, ahogy azt az elmúlt hetekben már megszokhattuk, azaz minden protokollt betartva.

- Bizonyára mindenkinek nagyon hiányzik már a játék, a futball.

- Hogyne, úgyhogy már annak is nagyon örülünk, hogy hamarosan ismét egész csapatos edzéseket végezhetünk, a korábbi kisebb csoportok helyett végre újra együtt tudunk dolgozni. Még ha technikailag mindenki kopott is az utóbbi hetekben, amikor nem találkozhattunk annyit a labdával, mint normál esetben, úgy veszem észre, hogy mentálisan valamennyiünket feldob, hogy újra azt csinálhatjuk, amit szeretünk. A klub mindent megtesz annak érdekében, hogy ne legyen semmilyen probléma, mi pedig készülünk a bajnokság folytatására.

- A folytatásban egy ideig biztosan zárt kapuk mögött kell lejátszani a meccseket - ezzel kapcsolatban milyen érzéseid vannak?

- Vigyázni kell a családjainkra, a szeretteinkre és a szurkolóinkra – mi egy család vagyunk, a Fradi-család, szóval vigyáznunk kell egymásra. A drukkerek nagyon hiányozni fognak a meccseken, viszont abban biztos vagyok, hogy minden Fradi-szurkoló a tv előtt fogja nézni a folytatást, ezáltal mi is fogjuk érezni azt, hogy mellettünk állnak, ez erőt adhat. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy tavalyhoz hasonlóan az idén újra bajnoki címet ünnepelhessünk.

Cikkajánló

Ismét tesztelték labdarúgóinkat - képek

Futballistáinkat a szerdai edzés előtt is megvizsgálták.

A klubalapító unokájának páratlan életútja

Dr. Springer Miklós és készülés az érettségire a Fradi TV legújabb adásában.

Otigba: „Igyekszünk jól reagálni a körülményekre”

Védőnket az elmúlt hetek történéseiről és a bajnokság folytatásáról kérdeztük.

Eldőlt, mikor indulhat újra az NB I

A bajnokság május 30-án indul újra, de a mieink már előbb is pályára léphetnek.

Teszteléssel indult a nap labdarúgóinknak - videó

Labdarúgócsapatunk tagjai és a szakmai stáb is átesett az ellenőrzésen.

Isten éltesse a 121 éves FTC-t!

Május 3-án ünnepli fennállásának 121. esztendejét a Ferencvárosi Torna Club.

„A futballistáknak is hiányzik a megszokott életük”

Dr. Kárpáti Róbert szerint előfordulhat, hogy átrendeződnek a csapaton belüli erőviszonyok.

Emlékszel rá? Interjú Aleksandar Joviccsal!

Sosem panaszkodott, ha csere volt, de majdnem a szívbajt hozta Garami Józsefre. Interjú Aleksandar Joviccsal!

Iratkozz fel új hírlevelünkre és nyerj!

Iratkozz fel a Fradi új hírlevelére és töltsd le ingyen a Zöld és fehér legújabb számát!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin