2019. március 9.
Magabiztos siker, már 8 pont az előnyünk
Labdarúgócsapatunk Lanzafame duplájával és Varga Roland góljával 3-1-re nyert az örökrangadón.

I. félidő

Remekül kezdtük az örökrangadót: a 6. percben Petrjak jobbról érkező beadását Varga Roland tette maga elé, majd laposan, okosan visszalőtte a labdát a jobb alsóba (1-0 ide).

Tíz perccel később centikre voltunk a második találattól: Sigér tartotta meg a labdát a jobbszélen, majd laposan középre adott Lanzafamének, aki lekészített Petrjaknak, ő pedig 12 méterről alig lőtt a jobb alsó mellé – nagy helyzet volt.

Nem sok idő kellett, hogy újabb lehetőséghez jussunk: a 23. percben Lovrencsics beadásának szaladt alá Kicsak, a hosszún Varga R. érkezett, és fejelt fölé.

A 28. percben aztán csak meglett a második gólunk: Lovrencsics centerezett jobbról, közel a kapuhoz, Lanzafame pedig másfél méterről a bal sarokba kotorta a labdát (2-0 ide).

Két perccel később Petrjak lövése után Kicsakon is túljutott a labda, amelyet Katona a kapu torkában Vargára rúgott, a labda onnan pattant szögletre. Aztán az MTK előtt is volt egy-egy lehetőség: Gera lövését szögletre blokkoltuk, Gengeliczki fejese pedig mellé ment a sarokrúgás után.

A félidő előtt ismét a mieink találtak be. Petrjak ívelt jobbról középre, Kicsak előtt elment a labda, amely így a hosszún érkező Lanzafaméhoz került, aki kapásból a hosszú felé lőtt, a labda a bal kapufáról vágódott végül a jobb sarokba (3-0).

II. félidő

Az első két lehetőség az MTK-é volt a második félidőben: Dibusz előbb Torghelle fejesét védte könnyedén, majd a kék-fehér csatár 16 méteres kemény lövését hárította vetődve.

Nem sokat késlekedtünk a válasszal: Lanzafame jobbra nézett, de balra passzolt, Petrjak pedig 16-ról, ballal fölé bombázott.

Egy órával a kezdés után ismét mindkét kapu veszélybe került: az egyik oldalon Szelin fejesét mentette a felső léc, a másikon Varga, remek támadás végén leadott 14 méteres lapos kísérlete ment mellé.

A 70. percben Heister tüzelt jó 25 méterről, de Kicsak fogta a labdát. Hat perccel később Bőle ment el remekül a jobboldalon Gorriaran labdájával, majd visszapasszolt Csonkának, fiatal középpályásunk közeli lövése mellé ment.

A 77. percben mégis a hazaiak szépítettek: Gera D. tologatta addig a labdát, amíg helyzetbe nem került, majd 11 méterről, balról lőtt, Dibusz hiába ért bele a lövésbe, a labda a kapunkban kötött ki.

Az utolsó tíz percben még Lanzafame lőtt 18 méterről, laposan, de Kicsak védett, majd Bőle 11 méteres kísérletét blokkolták.

Csapatunk végül 3-1-re nyerte az örökrangadót, ennek - valamint a Vidi paksi botlásának  - köszönhetően kilenc fordulóval a vége előtt már nyolc ponttal vezetjük az NB I-et.

NB I, 24. forduló

MTK-FTC 1-3 (0-3)

MTK: Kicsak - Katona, Balogh, Gengeliczki, Szelin - Vass Á., Bidzilya (Mihajlovic, 60.), Bognár (Diallo, 84.) - Gera, Torghelle (Lencse, 68.), Vass P.

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Sigér (Csonka, 46.), Haratin (Leandro, 79.) – Petrjak (Bőle, 70.), Gorriaran, Varga R. - Lanzafame

Sárga: Petrjak (11.), Anton (24.), Bőle (89.), Lovrencsics (90.)

G.: Gera D. (77.), ill. Varga R. (6.), Lanzafame (28., 42.)

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin