2024. március 22.
Törökveréssel indította az évet a válogatott
Varga Barnabás kezdő, Dibusz Dénes cserepados volt a Puskás Arénában 1-0-ra megnyert meccsen.

A válogatott első 2024-es mérkőzésére minden jegy elkelt, így a Törökország elleni felkészülési találkozón a már megszokott őrült hangulatra számíthatott Marco Rossi szövetségi kapitány együttese, amely kezdőjében ezúttal Varga Barnabás képviselte klubunkat, míg Dibusz Dénes a kispadon ült, de az olasz szakember ígéretéhez hűen kedden már az ő nevével kezdődhet a magyar válogatott összeállítása Koszovó ellen. Magyarország 12 veretlen meccsel a háta mögött érkezett a találkozóra, ennél nagyobb sorozatra legutóbb nemzeti együtteseink közül csak az Aranycsapat volt képes. 

I. félidő

A mieink piros felsőben, fehér nadrágban, zöld sportszárban léptek pályára, ez már az Európa-bajnokságra megálmodott sportfelszerelés volt. A törököké volt az első nagy lehetőség, Kökcü 16 méterről lőtt alig a jobb kapufa mellé. A 18. percben a Juventus támadója, Yildiz tesztelte Gulácsi Pétert, az ötös sarkáról leadott lövés másodikra volt csak meg válogatottunk kapusának. A 24. percben egy Szoboszlai-Sallai szabadrúgás kombináció úgy tűnt veszélyes lehet, de utóbbi egyből középre tett labdáját kifejelték az ötösről a török védők. Rögtön ezután a tizenhatoson kívülről Sallai tüzelhetett, de lövését vetődve védte Günök. A 27. percben sérülés miatt cseréltek a törökök, Yilmaz helyére Müldür állt be. A 32. percben Sallai iramodott meg, Negónak passzolhatott volna, de elkaszálták, a síp azonban néma maradt, majd a Le Havre légiósát is felrúgták, azért már járt a szabadrúgás, amiből Szoboszlai Sallai lábára varázsolta a labdát, de a hosszún érkező támadó lövését védte Günök. Az első félidőben végül nem esett gól. 

II. félidő  

A második félidőre a magyar válogatottban Nego helyére Bolla futott ki a gyepre. A 47. percben egy bal oldali szabadrúgás után, Lang fejese nyomán a labda egy török védő kezére pattant, a büntetőt Szoboszlai vágta könyörtelenül a kapu jobb oldalába (1-0). Az 53. percben Calhanoglu távoli lövéssel tette próbára Gulácsit, aki védte a csapódó labdát, majd Yildiz ollózós mozdulattal lőtte fölé a kipattanót. Az 58. percben ígéretes magyar támadást akasztott meg Akaydin egy sárga lapért, Varga és Sallai próbálta megbontani a védelmet, miközben Szoboszlai hozta fel a labdát, végül Sallait borították fel, a szabadrúgást Szoboszlai fölé bombázta. A 60. percben kettőt cseréltünk, Styles és Nagy Zsolt állt be Nagy Ádám és Kerkez helyett. A 66. percben jöhetett el volna Varga Barna nagy pillanata, ám miután gyönyörűen tisztára játszotta magát, 14 méterről a kapusba lőtte a labdát. Ezt követően újoncot avatott a válogatott, Dárdai Márton állt be Lang helyére. A 70. percben óriási török helyzet maradt ki, Yildiz kapott remek labdát, de lövését szögletre védte Gulácsi. A 74. percben a Real Madridban játszó Arda Güler csavarását öklözte ki Gulácsi. A törökök az utolsó negyedórára hármas cserére szánták el magukat. Marco Rossi a 80. percben cserélte le Varga Barnabást, helyére Ádám Martin állt be. A hajrában Schäfer lőtt gólt, de les miatt nem adták meg.Magyarország végül 1-0-ra megnyerte a meccset, 13 meccsesre nyújtva veretlenségi sorozatát, amelyet kedden Koszovó ellen folytathat.

Felkészülési férfi válogatott labdarúgó-mérkőzés

Magyarország – Törökország 1-0 (0-0)
Puskás Aréna. V.: Frankowski (lengyel)

Magyarország: Gulácsi – Nego (Bolla, 46.), Balogh B. (Dárdai M., 66.), Lang, Szalai A., Kerkez (Nagy Zs., 60.) – Nagy Á. (Styles, 60.), Schäfer – Szoboszlai, Sallai (Kleinheisler, 80.) – Varga B. (Ádám, 80.)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Törökország: Günok – Celik (Aktürkoglu ,77.), Kabak, Akaydin, R. Yilmaz (Müldür, 27.) – Yüksek, Kökcü (Güler, 61.) – Akgün (B.A.Yilmaz, 76.), Calhanoglu, Yildiz (Uzun, 77.) – Ünal (Yazici, 61.)
Szövetségi kapitány: Vincenzo Montella

Sárga lapok: Nagy Zsolt (87.), ill. Akaydin (57.)

Gól: Szoboszlai (47. – büntető)

Március 22-én lépett pályára az U20-as magyar válogatott is, mely 4-0-ra győzött Izland ellen. Tóth Alex csereként lépett pályára, míg Mergl Szabolcs a kispadról követte a találkozót. Csereként lépett pályára az örmény válogatottban Edgar Szevikjan is, amely felkészülési mérkőzésen kapott ki 1-0-ra Koszovó ellen.

Cikkajánló

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

FTC-DVSC: meccsnapi ajánlat

Május 5-én, vasárnap az FTC-s konyhai készletet vásárolhatják meg kedvezményesen.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT AZ FTC-DVSC LABDARÚGÓ-BAJNOKIN!

Az FTC-DVSC bajnokira eladott belépők után jegyenként 100 forintot utalunk a Mentor Alapítványnak.

Ekkor játszunk a DVTK ellen

35-szörös bajnokcsapatunk május 11-én, szombat este látogat Miskolcra.

HSA Hónap Játékosa: április legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

Lisztes: „Mi vagyunk a legjobbak”

Játékosunk gólt szerzett és gólpasszt adott az MTK legyőzése alkalmával – VIDEÓ!

Sztankovics: „A fiatalok meghálálták a bizalmat”

Vezetőedzőnk szerint nagyon elszánt volt csapatunk az MTK ellen.

Győzelem az örökrangadón

Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re győzött az MTK ellen az Új Hidekuti Nándor Stadionban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin