2023. február 14.
Magyar válogatott fiatal tehetséggel erősödtünk
A Ferencvárosi Torna Clubban folytatja pályafutását a magyar labdarúgás egyik nagy ígérete, Baráth Péter!

Eldőlt, hogy a Fradiban folytatja karrierjét a magyar válogatott középpályás, Baráth Péter, akit a DVSC-től sikerült megszereznünk. A mindössze 20 éves középpályást sokan az elkövetkezendő évek egyik legnagyobb ígéretének tartják.

- Péter játékát már nagyon régóta figyeljük. Amióta megbizonyosodtunk, hogy az NB I-ben is megállja a helyét, folyamatosan nyomon követtük. Látszódott, hogy egy nagy potenciállal rendelkező, fiatal magyar játékos. Ifjú kora ellenére is megfelelő tapasztalattal rendelkezik. A Fradi egy nagy lépés, de nagyon örülünk neki, hogy Péter ezt az utat választotta, s hogy ezt a kihívást elfogadta. Bízunk benne, hogy rövid, közép és hosszú távon ez egy jó döntés lesz. Örülünk, hogy egy fiatal magyar tehetséget tudtunk leigazolni a személyében – értékelte az átigazolást Hajnal Tamás sportigazgató. 

Bemutatás

Baráth Péter 2002. február 21-én született Kisvárdán. A középpályás a szülőhelyétől délre fekvő Gyulaházán kezdett el focizni még 2008-ban, majd 2015-ben került a Kisvárda akadémiájára. 2016-ban jött az újabb váltás a fiatal focista életében, ekkor csapott le rá ugyanis a Debreceni VSC, ahol a korosztályos csapatokat végigjárva 2020 januárjában felkerült a felnőttek közé, és az Újpest ellen 4-0-ra megnyert bajnokin be is mutatkozhatott a hétszeres magyar bajnok együttesben, amelyben még további hat találkozón jutott szóhoz.

A következő idényben már alapemberré vált a hajdúságiaknál, ezt jól mutatja, hogy 22 bajnokin öt góllal és négy gólpasszal vette ki a részét abból, hogy a DVSC visszakerült az NB I-be. A 2021/2022-es szezonban Baráth Péter 32 találkozón kétszer talált az ellenfelek kapujába, négyszer pedig az előkészítésben jeleskedett. A két találatot ráadásul egy meccsen érte el a Gyirmót ellen, még 2022. április 15-én.

A jelenlegi szezonban 15 összecsapáson két gól és három gólpassz áll a neve mellett, összességében pedig 83 mérkőzésen kilenc góllal és 12 gólpasszal zárta a debreceni időszakát. Az idei évadban a Honvéd, valamint az Újpest kapuját vette be.



Baráth Péter remek, egyenletes teljesítményéből nemcsak a DVSC, hanem a magyar utánpótlás-válogatottak is profitáltak az elmúlt években, hiszen a 20 éves játékos lábában összesen 22 mérkőzés van a korosztályos nemzeti csapatokban, sőt, 2022. november 7-én a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen Marco Rossi felnőtt válogatottjában is bemutatkozhatott. A fiatal labdarúgóban rejlő potenciált a pályán mutatott teljesítménye mellett mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2022-ben a RangAdó Gálán „Az idény felfedezettje” elismerést ő kapta meg, ahogy az adott idény legjobbjának járó vándordíjat, a Zilahi-díjat is, amit korábban olyan DVSC-játékosok vehettek át meg, mint a korábban az FTC-t is erősítő Tőzsér Dániel, a sokszoros magyar gólkirály Adamo Coulibaly, illetve a klub két legendája, Sándor Tamás és Halmosi Péter.

@fradimedia Baráth Péter a Ferencvárosban! 🤝💚⚽ ##ftc #fradi #ferencvaros #hajrafradi #newdeal #transfer #newplayer ♬ Big Deal 6 - Matt Goodman & Matthew Bento
Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin