2021. január 14.
Mak: „Remélem, hogy hasonló formában tudom folytatni”
Az edzőtáborban két mérkőzésen két gólt szerző Róbert Mak átmentené a marbellai formáját a tavaszra is.

A 60-szoros szlovák válogatott csatár, Róbert Mak a Spanyolországban edzőtáborozó férfi labdarúgócsapatunk egyik legjobb formában lévő játékosa: gólt szerzett az első, Alhaurín de la Torre és a harmadik, Algeciras CF elleni felkészülési mérkőzéseinken is. A tavaly ősszel igazolt, kilenc eddigi mérkőzésén hat gólpasszt kiosztó támadó a tavasszal is hasonló formában szeretne futballozni, legfőbb célja azonban ugyanaz, mint mindenkinek: bajnoki címet szeretne ünnepelni 2021 tavaszán.

- A hétfői edzést korábban befejezted, úgy tűnt, hogy megsérültél, ám szerdán már újra pályára léptél az Algeciras elleni felkészülési mérkőzésen. Hogy vagy?

- Köszönöm, jól vagyok. Még mindig nem vagyok 100 százalékos állapotban, van egy kis fájdalmam, de azért jobb, mint korábban. Jól érzem magam, újra edzésben vagyok, bízom abban, hogy mire elkezdődik a tavaszi idény, a lehető legjobb állapotban leszek majd.

- A szerdai mérkőzésen a második gólodat szerezted az edzőtáborban - mit jelent mindez számodra?

- Egy csatárnak mindig jó érzés gólt szerezni, én is boldog voltam, hogy újra eredményes tudtam lenni. Persze, tisztában vagyok vele, hogy a marbellai góljaimat barátságos mérkőzéseken szereztem, ezek a meccsek csak a felkészülésünket szolgálják a tavaszi szezonra, de bízom benne, hogy hasonló formában tudom majd folytatni, amikor tétmérkőzéseket játszunk a bajnokságban.

- Hogy érzed magad Marbellán?

- Marbella remek hely. Az esős első hét után mostanra nagyon jó idő lett, az edzéseinket pedig kifogástalan minőségű edzőpályákon tarthatjuk, minden feltétel adott a jó munkához. Éppen ezért jöttünk ide, hiszen Budapesten ilyenkor nagyon hideg van, szóval itt jobb nekünk.

- Csütörtök délután pihenőt kaptatok, nem volt edzés. Mivel töltöttétek a szabadidőtöket?

- Néhányan kimentünk a szállásunktól alig kétpercnyi sétára található tengerpartra, megittunk egy-egy kávét és élveztük a napsütést, jó volt kicsit kikapcsolódni. Utána volt egy értekezletünk még este, péntek délelőtt pedig újabb edzéssel folytatódik a munka.

- Jövő szerdán már bajnoki mérkőzést rendeznek - hogy látod, készen áll a csapat erre?

- Természetesen, készen is kell állnunk, hiszen fontos mérkőzés következik – ha legyőzzük az ellenfelünket a korábbról elhalasztott meccsen, tovább növelhetjük az előnyünket a tabella élén. Ugyanott szeretnénk folytatni, ahol az őszi idény végén abbahagytuk. A bajnokság második felében is mindent megteszünk majd azért, hogy megnyerjük a bajnokságot, mindannyiunknak ez a célja.

- Mik a személyes céljaid a tavaszi idényre vonatkozóan?

- A célom ugyanaz, mint mindenkinek: bajnok szeretnék lenni a Ferencvárossal. Ezt követően jönnek majd a nemzetközi selejtezők, ahol tavaly jól szerepelt a csapat, ennek köszönhetően a Bajnokok Ligája csoportkörében is megmutathatta magát. Tudjuk, hogy ahhoz, hogy ezt megismételhessük, az első lépés a bajnokság megnyerése, ezért ez a legfontosabb cél, mindenki ezért dolgozik, hogy ez újra sikerüljön.

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin