2020. november 8.
Már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a Fradi
Férfi labdarúgócsapatunk 3-0-ra győzött a Mezőkövesd ellen az NB I 10. fordulójában.

Harmincegyszeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a szerdai, Juventus elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzés után vasárnap az NB I-ben a Mezőkövesdet fogadta a Groupama Arénában. Sergei Rebrov ezúttal a Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Sigér, Haratin - Zubkov, Tokmac, Uzuni –Boli kezdőtizenegyet küldte a pályára.

I. félidő

A Juventus elleni találkozóhoz képest három helyen történt változás a kezdőben: Isael helyét Franck Boli vette át elöl, a védelemben Marcel Heister kezdett Botka Endre helyett, míg amíg a középpályán Myrto Uzuni bekerült csapatunkba, addig Somália a kispadon kezdett.
Rögtön a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést az FTC.

A 2. percben Lovrencsics és Zubkov sikeresen megbontotta a vendégek védelmét a jobboldalon, ám Lovrencsics beadását Szappanos lehúzta. Egy percre rá csapatunk ígéretes helyről végezhetett szabadrúgást, Blazic lövése azonban nem talált kaput. A 7. percben a vendégek először jutottak el a kapunkig, Berecz elől Lovrencsics mentett, a szögletet követő fejest pedig Dibusz könnyedén fogta. 

A 13. percben Dvali hozta fel a labdát, majd próbálkozott lövéssel 24 méterről, de kísérletét Szappanos fogta. Két percre rá Sigér vesztett labdát a tizenhatosunk előtt, amire Berecz csapott le, ám közeli lövését Dibusznak sikerült bravúrral hárítania. Ami az egyik oldalon kimaradt, az gól lett a másikon.

A 15. percben Uzuni tette középre a labdát a balszélről, amely Boli közvetítésével jutott el Tokmachoz, aki egy igazítás után a kapuba lőtt (1-0).

Öt perccel később Sigér indította Bolit a jobboldalon, aki a tizenhatos előtt átpasszolt az üresen érkező Uzunihoz. Albán középpályásunk is lőhetett volna, de volt szíve visszaadni a labdát az így 100%-os helyzetbe kerülő Bolinak, aki kétgólosra növelte a mieink előnyét (2-0). Remek találat volt.

A 27. percben elvégezhette első szögletét a Ferencváros. Zubkov sarokrúgása nem okozott veszélyt, a vendégvédelem tette a dolgát. A 33. percben Uzuni és Tokmac keltett zavart a Kövesd védelmének baloldalán, Tokmac beadása Zubkovot találta meg, aki kiszorított helyzetből visszapasszolt a második hullámban érkező Haratinnak, az ő lövése elakadt a védőkben.

A 36. percben Lovrencsics passzából Sigér lőhetett a tizenhatos előteréből, próbálkozása nem sokkal kerülte el Szappanos kapuját. Két perccel később Blazic ívelte a beinduló Boli fejére a labdát, akinek fejese éppen, hogy elkerülte a kaput.

A másik oldalon Dibusznak is volt dolga, ugyanis a 40. percben egy levágódó labda Cseri elé pattant, de lövését kapusunk hárította. A 44. percben emberelőnybe kerültek a mieink, miután a sárgalapos Meskhi rácsúszott Haratin lábára, aki így megkapta második sárgáját. A félidő végül Fradi-góllal zárult, az eddig is remekül játszó, gólpasszt jegyző Uzuni is betalált Sigér és Tokmac összejátékát követően, így a félidőre a Fradi 3-0-ra vezetett.

II. félidő

Az 50. percben Heister tört be a tizenhatoson belülre, akit csak szabálytalanul tudtak megállítani, a jogosan megítélt büntetőt Haratin végezte el, Szappanos azonban védeni tudott. A Fradi a kapujához szögezte a vendégeket a félidő elején, azonban vagy a kövesdi védelemnek, vagy a kapusnak sikerült mentenie.

Zubkov közvetlen közelről fejelhetett, de Szappanos bravúrral hárított. Az 54. percben Boli kapott remek kiugratást, de elefántcsontparti támadónk nem centerezett jól a középen érkező Uzuninak. Pár perc múlva egy lendületes kontra végén Zubkov passzából Boli lőtt kapura tizenegy méterről, de Szappanosnak sikerült hárítania a középre tartó labdát.

A 60. percben Rebrov hármat is cserélt. Érkezett a pályára Róbert Mak Uzuni helyére, Vécsei Bálint Haratint váltotta, míg Somália Sigér helyére érkezett. Nem sokkal később Mak lövőhelyzetbe is került, ám jobblábas próbálkozása nem jelentett veszélyt a kövesdi kapura. A 68. percben Mak és Tokmac játszott össsze, majd Boli lőtt kapura, ám lövéséből nem lett gól.

Két perccel később Mak vitte le az alapvonalig a labdát, majd beadása Zubkov elé került, aki éppen hogy kaput tévesztett. A 74. percben ismét cserélt csapatunk. Zubkov helyére Isael Barbosa, míg Boli helyére Roko Baturina érkezett a folytatásra.

A 81. percben szabadrúgáshoz jutott az FTC a tizenhatos jobboldaláról. Mak beadását Szappanosnak sikerült lehúznia.  A 85. percben Lovrencsics remek ütemben ugratta ki Tokmacot, ám Szappanos jó ütemben lépett ki a kapuból és sikerült hárítania támadónk lövését. 

A találkozó végén még Heister szaladt el a baloldalon, beadását végül a védőknek sikerült tisztázni. Vécsei Bálint közel járt a negyedik Fradi-gól megszerzéséhez, ám Szappanosnak sikerült védenie.

Több gól már nem esett, így a Ferencváros  3-0-ra győzött a Mezőkövesd ellen az NB I 10. fordulójában Tokmac, Boli és Uzuni góljával. A mieink három ponttal vezetik a tabellát a Paks előtt, amely ráadásul két meccsel többet is játszott nálunk.

NB I, 10. forduló

FTC-Mezőkövesd 3-0 (3-0)
Budapest, Groupama Aréna. Játékvezető: Iványi Zoltán

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Sigér (Somália, 60.), Haratin (Vécsei, 60.) – Zubkov (Isael, 74.), Tokmac, Uzuni (Mak, 60.) – Boli (Baturina, 74.)
Vezetőedző: Sergei Rebrov

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas (Vadnai, 78.), Meskhi, Jagodics, Eperjesi – Vutov (Vajda, 46.), Berecz, Karnitski, Cseri (Jurina 46.) – Besirovic (Serderov, 75.), Nesterov
Vezetőedző: Kuttor Attila

Gól: Tokmac (15.), Boli (20.), Uzuni (46.)

Sárga lap: Meskhi (3., 44.), Sigér (35.), Dvali (49.)

Piros: Meshki (44.)

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin