2024. március 17.
Marquinhos egyenlített, döntetlen a Puskás ellen
Férfi labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott a Groupama Arénában a Puskás Akadémia ellen.

A Puskás Akadémiát fogadta 34-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunk az OTP Bank Liga 25. fordulójában. A válogatott szünet előtti találkozón Dejan Sztankovics a Dibusz - Botka, Wingo, Cissé, Civic - Maiga - Loncar, Abu Fani - Zachariassen, Varga B., Marquinhos kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. 

I. félidő

Csapatunk már az első percekben magához vette a kezdeményezést, a harmadik percben Varga Barnabás lövését blokkolták a vendégek védői. Egy perccel később Abu Fani próbálkozását hárította Pécsi, majd Zachariassen beadását szedte össze a felcsútiak hálóőre. Az első vendég helyzetre a 10. percig kellett várni, Golla ollózott kapu mellé. Röviddel ezután Loncar került a földre a tizenhatoson belül, a VAR hosszas vizsgálódás után azonban nem ítélt büntetőt. A 17. percben Nagy Zsolt lőtt távolról, de Dibusz magabiztosan védett.

A 32. percben Civic indította kiválóan Varga Barnabást, csatárunk centikkel fejelt a bal kapufa mellé. Hét perccel az első félidő vége előtt Levi került helyzetbe, lövését Dibusz a kapu fölé tolta. A 40. percben Zachariassen fejelte vissza a labdát az érkező Varga Barnabásnak, de támadónk kísérlete nem talált kaput, így döntetlennel fordultak a felek.

II. félidő

Kettőt cseréltünk a szünetben, Makreckis és Kodro érkezett, Zachariassen és Botka maradt az öltözőben. A 46. percben ellenfelünk megszerezte a vezetést, Colley volt eredményes (0-1). Nem sokkal ezután Kodro egyenlíthetett volna, de Pécsi védte a rövid sarok felé tartó lövést. Az 57. percben Komáromi indult meg a jobb szélen, majd távolról lőtt, de lökete elszállt a kapu fölött. Öt perccel később Abu Fani végezhetett el szögletet, beadására Kodro érkezett, de Pécsi védte a fejest. 

A 77. percben összejött az egyenlítés: Szevikjan indította Ben Romdhane-t, aki középre adta a labdát, az érkező Marquinhos pedig a vendégek hálójába lőtt (1-1). Öt perccel később Dibusz mutatott be hatalmas bravúrt, Plsek lövése változtatott irányt Cissén, de hálóőrünk lábbal a kapufára tolta a labdát. A hosszabbítában Kodro próbálkozását Pécsi hárította, így újabb gól nem született, a találkozó 1-1-es döntetlennel zárult.

Férfi labdarúgás, OTP Bank Liga, 25. forduló

FTC-Puskás Akadémia 1-1 (0-0)
Groupama Aréna, 12107 néző. V.: Bogár

FTC: Dibusz - Botka (Makreckis, a szünetben), Wingo (Szevikjan, 76.), Cissé, Civic - Maiga - Loncar (Ben Romdhane, 63.), Abu Fani - Zachariassen (Kodro, a szünetben), Varga B., Marquinhos
Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Puskás Akadémia: Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Szolnoki - Slagveer (Ormonde-Ottewill, 71.), Plsek (Soisalo, 90+4.) - Komáromi (Batik, 86.), Levi (Favorov, 71.), Nagy - Colley (Nissila, 86.)
Vezetőedző: 
Hornyák Zsolt

Sárga lapok: Botka (30), Loncar (45+4.), Varga B. (53.), Abu Fani (78.), illetve Colley (28.), Nagy Zsolt (45+4.), Maceiras (88.), Ormonde-Ottewill (90+5.)

Gólok: Marquinhos (77.), illetve Colley (46.)

Cikkajánló

Ferencváros 125: Különleges, születésnapi kollekció

Többek között pólót, zászlót, sálat, telefontokot, kulcstartót és könyvet is vásárolhatnak drukkereink.

„Megható, hogy az én mezem is megőrzésre kerül”

Folytatjuk tízéves hagyományunkat, így két kiemelkedő játékosunk meze is kiállításra kerül a Fradi Múzeumban.

Nagy érdeklődés övezte játékosaink bérletárusítását

Férfi labdarúgócsapatunk tagjai idén is árultak bérleteket a Groupama Aréna Jegypénztárában.

Tájékoztató vendégszurkolók részére

Fontos információk a DVTK-FTC mérkőzésre érkező szurkolóinknak.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Szigeti Ferenc

Életének 95. évében elhunyt férfi labdarúgócsapatunk egykori játékosa, Szigeti Ferenc.

Zajlik a licit a DVSC elleni dedikált meccslabdákra

Abena első góljának labdája 80 ezer forintnál jár.

Így készültünk különleges anyák napi ünnepségünkre

Elnökünk ötlete nyomán, hónapokig tartó szervezést követően meghatóra sikerült az idei anyák napja – VIDEÓ!

„Mi is úgy élvezhetjük a meccset, mint az ép emberek”

Korlátok nélkül programunk nagy sikerrel zajlott április hónapban – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin