2020. június 7.
Második félidei parádé és három gól a DVTK kapujába
Franck Boli, Oleksandr Zubkov és Botka Endre is betalált, az FTC pedig 3-0-ra nyert hazai pályán a DVTK ellen.

Még ha korlátozott számú, de végre szurkolók előtt léphetett pályára listavezető labdarúgócsapatunk a Diósgyőr ellen vasárnap este a Groupama Arénában az NB I 27. fordulójának záró mérkőzésén. Ráadásul klubunk az egészségügyi távolságtartást igen ötletes megoldással oldotta meg. Drukkereink ugyanis úgy ülhettek le minden negyedik székre, hogy közöttük a korábban a fradi.whumm.hu címre fotót beküldő szurkolókról készült bábuk is „helyet foglaltak” a lelátón. A B-közép is kitett magáért, ugyanis egy „Veletek a Tábor feliratú hatalmas molinóval üzentek a futballistáknak, hogy a nehéz helyzetben is mögöttük állnak.



Az első percekben a vendégek két alkalommal is eljutottak a kapunkig, de nem tudtak élni a lehetőségekkel. A 8. percben kerültünk először helyzetbe. Somália tört kapura, remek cselsorozata után a tizenhatos vonalánál Franck Bolihoz passzolt, aki a kivetődő kapusba lőtte a labdát, a kipattanót pedig a második hullámban érkező Isael vágta kapu fölé. Két perccel később Zubkov zseniálisan lépett ki a jobb oldalon, de ziccere centikkel elkerülte a bal alsó sarkot. Egy perc sem telt el, amikor Boli Lovrencsics Gergő pompás átadását szinte ugyanoda lőtte, mint Zubkov. Az állandósuló Fradi-fölény a 17. percben egy Isael-lövéssel párosult, igaz, ezt a kísérletet könnyedén védte Branislav Danilovic.

A DVTK kapusa a 22. percben ismét főszereplővé lépett elő, miután Zubkov beadása után Boli közeli fejesét védte nagy bravúrral. A folytatásban többnyire a mezőnyben járt a labda, de fölényben futballoztunk, igaz, a nagy helyzetek elmaradtak. A 40. percben végre ismét komoly lehetőség adódott Zubkov előtt, de ukrán játékosunk az ötös sarkáról a jobb alsó mellé tekert. A szünet előtt még Eldar Civic állt jó helyen, ugyanis az ő felszabadításának köszönhetően elkerültük a gólt, így 0-0-s döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második játékrész álomszerűen indult a Fradi számára. Az 54. percben egy szöglet után Civic szerzett labdát a tizenhatos előterében, lövésszerű passzát Boli „lefüleli”, majd jobbal a jobb alsó sarokba lövi. (1-0) Alig telt egy perc és újra gólnak örülhettünk. Zubkov a jobb oldalon kapott labdát, majd a tizenhatos sarkáról ballal kilőtte a hosszú felső sarkot. (2-0)

A két gyors gól láthatóan megnyugtatta a csapatot, ráadásul a lendület majdnem egy újabb Boli-gólt hozott, de támadónk alig maradt le a Lovrencsics veszélyes beadásáról. A 67. percben Dibusz Dénest is tesztelték a vendégek, de válogatott kapusunk magabiztosan védett. Ennek ellenére továbbra is többet birtokoltuk a labdát, jelentős mezőnyfölényben futballoztunk. Sigér Dávid és Zubkov is egy-egy lapos lövéssel próbálkozott, de a gól elmaradt. A 70. perc környékén villámlással és dörgéssel megérkező nyári zápor sem szegte kedvét a mieinknek, olyannyira nem, hogy a 82. percben Botka Endre tökéletesen csúsztatta a hosszúba Michal Skvarka bal oldali szögletét. (3-0) A hátralévő időben az eredmény már nem változott, az FTC magabiztos, 3-0-s sikert aratott a Diósgyőr ellen és kilencpontos előnnyel vezeti az NB I tabelláját.

Csapatunk ezzel tovább javította a klubrekordot, így már 51 bajnoki mérkőzés óta nem talált legyőzőre hazai pályán.

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin