2020. június 7.
Második félidei parádé és három gól a DVTK kapujába
Franck Boli, Oleksandr Zubkov és Botka Endre is betalált, az FTC pedig 3-0-ra nyert hazai pályán a DVTK ellen.

Még ha korlátozott számú, de végre szurkolók előtt léphetett pályára listavezető labdarúgócsapatunk a Diósgyőr ellen vasárnap este a Groupama Arénában az NB I 27. fordulójának záró mérkőzésén. Ráadásul klubunk az egészségügyi távolságtartást igen ötletes megoldással oldotta meg. Drukkereink ugyanis úgy ülhettek le minden negyedik székre, hogy közöttük a korábban a fradi.whumm.hu címre fotót beküldő szurkolókról készült bábuk is „helyet foglaltak” a lelátón. A B-közép is kitett magáért, ugyanis egy „Veletek a Tábor feliratú hatalmas molinóval üzentek a futballistáknak, hogy a nehéz helyzetben is mögöttük állnak.Az első percekben a vendégek két alkalommal is eljutottak a kapunkig, de nem tudtak élni a lehetőségekkel. A 8. percben kerültünk először helyzetbe. Somália tört kapura, remek cselsorozata után a tizenhatos vonalánál Franck Bolihoz passzolt, aki a kivetődő kapusba lőtte a labdát, a kipattanót pedig a második hullámban érkező Isael vágta kapu fölé. Két perccel később Zubkov zseniálisan lépett ki a jobb oldalon, de ziccere centikkel elkerülte a bal alsó sarkot. Egy perc sem telt el, amikor Boli Lovrencsics Gergő pompás átadását szinte ugyanoda lőtte, mint Zubkov. Az állandósuló Fradi-fölény a 17. percben egy Isael-lövéssel párosult, igaz, ezt a kísérletet könnyedén védte Branislav Danilovic.

A DVTK kapusa a 22. percben ismét főszereplővé lépett elő, miután Zubkov beadása után Boli közeli fejesét védte nagy bravúrral. A folytatásban többnyire a mezőnyben járt a labda, de fölényben futballoztunk, igaz, a nagy helyzetek elmaradtak. A 40. percben végre ismét komoly lehetőség adódott Zubkov előtt, de ukrán játékosunk az ötös sarkáról a jobb alsó mellé tekert. A szünet előtt még Eldar Civic állt jó helyen, ugyanis az ő felszabadításának köszönhetően elkerültük a gólt, így 0-0-s döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második játékrész álomszerűen indult a Fradi számára. Az 54. percben egy szöglet után Civic szerzett labdát a tizenhatos előterében, lövésszerű passzát Boli „lefüleli”, majd jobbal a jobb alsó sarokba lövi. (1-0) Alig telt egy perc és újra gólnak örülhettünk. Zubkov a jobb oldalon kapott labdát, majd a tizenhatos sarkáról ballal kilőtte a hosszú felső sarkot. (2-0)

A két gyors gól láthatóan megnyugtatta a csapatot, ráadásul a lendület majdnem egy újabb Boli-gólt hozott, de támadónk alig maradt le a Lovrencsics veszélyes beadásáról. A 67. percben Dibusz Dénest is tesztelték a vendégek, de válogatott kapusunk magabiztosan védett. Ennek ellenére továbbra is többet birtokoltuk a labdát, jelentős mezőnyfölényben futballoztunk. Sigér Dávid és Zubkov is egy-egy lapos lövéssel próbálkozott, de a gól elmaradt. A 70. perc környékén villámlással és dörgéssel megérkező nyári zápor sem szegte kedvét a mieinknek, olyannyira nem, hogy a 82. percben Botka Endre tökéletesen csúsztatta a hosszúba Michal Skvarka bal oldali szögletét. (3-0) A hátralévő időben az eredmény már nem változott, az FTC magabiztos, 3-0-s sikert aratott a Diósgyőr ellen és kilencpontos előnnyel vezeti az NB I tabelláját.

Csapatunk ezzel tovább javította a klubrekordot, így már 51 bajnoki mérkőzés óta nem talált legyőzőre hazai pályán.

Cikkajánló

Szerződést hosszabbítottunk a Mazzonetto-ikrekkel

Utánpótlásunk tehetségei, Alessio és Nicoló NB III-as labdarúgócsapatunkat fogja erősíteni.

Újabb elismerés a RangAdó Díjátadón!

A Ferencváros labdarúgócsapata nyerte el az idei Fair Play-díjat az M4 Sport RangAdó Díjátadóján.

Vedd meg a bábud, támogasd az Albert Alapítványt!

Ezer forint a saját szurkolói bábud, segítsd az FTC hivatalos alapítványát! Július 11-én buli az Arénában!

Rebrov lett a legjobb edző az NB I-ben!

Az MLSZ Rangadó Díjátadó Gáláján Sergei Rebrovot választották az NB I legjobb edzőjének.

Otigba Kenneth és Gastón Lodico távozik

A 27 esztendős védő és a 22 éves középpályás elhagyja a Ferencvárost.

Bogdán: „A cél, hogy stabil európai csapat legyünk”

Friss igazolásunk, Bogdán Ádám nagy lelkesedéssel várja ferencvárosi pályafutását – VIDEÓ!

Szerződtettük Bogdán Ádámot!

A 32 éves, hússzoros magyar válogatott kapus, Bogdán Ádám a Ferencvárosban folytatja pályafutását!

Ki lőtte június legszebb gólját? – SZAVAZÁS

Ismét szurkolóink kezében a döntés, hogy Vágó, Zubkov, Sigér vagy Skvarka lőtte a hónap gólját.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most