2020. augusztus 5.
Második félidei remeklés és kétgólos Fradi-siker
Franck Boli és Sigér Dávid góljával magabiztos, 2-0-s győzelmet arattunk a szlovén élvonal újonca ellen.

A keddi döntetlen után szerdán újabb edzőmérkőzés várt bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunkra a második ausztriai edzőtáborozása során. A mieink ismét Szlovéniában, a bad radkersburgi edző- és szálláshelyszínhez közel, Gornja Radgonában léptek pályára.

A kezdőcsapat ezúttal a keddi meccs utolsó fél órájában pályára lépő labdarúgókból állt. Így Bogdán Ádám védett, előtte Botka Endre, Adnan Kovacevic, Abraham Frimpong és Marcel Heister alkotta a védelmet, a középpályán Somália, Michal Skvarka, Tokmac Nguen, Katona Bálint és Isael Barbosa szerepelt, elől pedig Franck Boli rohamozott.

Az első negyedórában jelentős esemény nem történt, többnyire a mezőnyben folyt a harc, de mindkét oldalon sok volt az apróbb pontatlanság. Az első ígéretes lehetőség Isael előtt adódott, brazil játékosunk a jobb oldalról elindulva lőtt, de 18 méteres kísérletét védte a kapus. A folytatásban is a Ferencváros dominált. Előbb Heister, majd Boli tévesztette el nem sokkal a kaput. A védelmünk is a helyén volt, többek között Frimpong és Kovacevic mentett sokszor veszélyes helyzetben. Boli a 29. percben megtornáztatta Vargic kapust egy szép összjáték után, Tokmac 40. percben eleresztett, tizenhatoson belüli kísérleténél viszont nem volt szükség a horvát kapusra.

A félidő zárásaként még Isael hagyott ki egy hatalmas lehetőséget, miután Boli bal oldali beadását öt méterről a kapura fejelte, de a szlovének hálóőre bravúrral hárított.

Sergei Rebrov a szünetben hármat cserélt. Bogdánt Gróf Dávid váltotta a kapuban, Skvarka és Kovacevic helyett Mikalai Sihnevich és Lasha Dvali állt be.

Az 51. percben ígéretes lehetőség adódott a Ferencváros előtt. Katona remek egyéni megmozdulása után Sihnevichez passzolt, aki Bolihoz továbbította a labdát, csatárunk azonban ekkor még a kapusba lőtt. Négy perccel később viszont már ő is tehetetlen volt. Isael újabb, tökéletes mélységi indítással találta meg Bolit, támadónk pedig amint beért a tizenhatoson belülre azonnal laposan a jobb alsó sarokba lőtt. (0-1)

Az 58. percben a már szokásos sorcsere következett. Lovrencsics Gergő, Miha Blazic, Eldar Civic, Aissa Laidouni, Sigér Dávid, Ihor Haratin, Ammar Ramadan és Varga Roland lépett pályára. A frissítéssel még nagyobb mezőnyfölénybe került a Fradi, ráadásul négy perccel később újabb gólt ünnepelhettünk. Sihnevich küzdött meg a labdáért a tizenhatoson belül, középre adott, ahol előbb Ramadan még a kapusba lőtt, a kipattanót viszont Sigér az üres kapuba emelte. (0-2)

Ramadan néhány perc múlva Laidouni passzából is veszélyeztetett, de a horvát kapus lábbal védett. Az NK Koper többnyire a védekezésre koncentrált, Rebrov együttese viszont lényegesen többet birtokolta a labdát és több ígéretes lehetőséget is kialakított, de vagy a befejezésbe csúszott egy kis hiba vagy a szlovén csapat horvát kapusa hárított.

A hajrában ugyan két alkalommal veszélyeztettek a koperiek, de az eredmény már nem változott, így a Ferencváros második felkészülési mérkőzését 2-0-ra megnyerte Franck Boli és Sigér Dávid góljával.

FÉRFI LABDARÚGÁS
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NK Koper-Ferencváros 0-2 (0-0)
Gornja Radgona (Szlovénia)
Ferencváros: Bogdán (Gróf, a szünetben) - Botka (Lovrencsics, 58.), Kovacevic (Dvali, a szünetben), Frimpong (Blazic, 58.), Heister (Civic, 58.) - Somália (Haratin, 58.), Skvarka (Sihnevich, 58.) - Tokmac (Varga, 58.), Katona (Sigér, 58.), Isael (Laidouni) - Boli (Ramadan, 58.)
Gólszerzők: Boli (55.), Sigér (62.)

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin