2019. november 28.
Másodperceken múlott a siker, döntetlen lett a vége
A rendes játékidő hosszabbításában 2-1-re vezettünk, végül 2-2 lett a vége az Espanyol ellen az UEL-ben.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk az idei európai kupaszereplése egyik fontos állomásához érkezett csütörtök este az Espanyol ellen. Mint ismert, az UEL H-csoportjában négy játéknap alatt öt pontot gyűjtő együttesünk az utolsó előtti forduló előtt még őrizte esélyét a továbbjutásra is, e sansz életben tartása is volt a tét a spanyol rivális ellen.

Első félidő

A kezdésre felsorakozó futballistákat ezúttal is remek élőkép fogadta. Az első lehetőségünkre alig másfél percet kellett várni, akkor Varga Roland középre ívelt labdáját csatárunk, Franck Boli játszotta meg. A vendégek kapusa, Diego López hárított. Kisvártatva egy szabadrúgás után a vendégek is célba vették Dibusz Dénes kapuját, ám Iturraspe jóval fölé fejelt. Lendületesen kezdtünk, következő támadásunk sem sokat váratott magára, Varga Roland körülbelül 30 méterről lőtt kapura, ekkor már López-kapus bravúrjára is szükség volt ahhoz, hogy „csak” szöglettel folytathassuk. A sarokrúgás után a mezőnyben folytatódott a játék. A következő percekben jellemzően az Espanyol játékosai építkeztek, ám a kapunk nem forgott veszélyben.

A 23. percben újra közel kerültünk David López kapujához. Isael ívelt be szabadrúgásból, a labda pedig előbb Miha Blazic fejese után a kapufán csattant, majd másodpercekig a vendégek büntetőterületén belül pattogott.

A helyzet végére a kipattanót a kapuba lövő Sigér Dávid tett pontot, aki megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak (1-0)! Hazai pályán ez volt az első találatunk az UEL csoportkörében!

Talán leírni is felesleges, hogy a vezetőgól megszerzése után minden addiginál fergetegesebb volt a hangulat a Groupama Arénában, ha lehet, szurkolótáborunk még egy lapáttal rátett az addigi hangerőre. Az atmoszféra akkor sem változott jelentősen, amikor a 31. percben kiegyenlítettek a vendégek: a Pipa passzából eredményes Melendo középről, közelről lőtt, megpattanó lövése ráadásul meg is tréfálta az elvetődő Dibuszt (1-1).

Az első játékrészből hátralévő percekben sokáig inkább küzdelmes, mint támadó volt a játék. Noha mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, kisebb szabálytalanságok miatt többször állt a meccs, a játékvezető több sárga lapot is kiosztott. A 43. percben Varga Roland közeli szabadrúgása még sokat ígért, végül kirúgás következett – 45+1 percnyi játék után 1-1-es állásnál vonultak pihenőre a felek. Közben a négyes másik mérkőzésén 0-0-ra állt egymással a CSZKA és a Ludogorec Moszkvában, azaz még bőven éltek a tavaszi folytatásról szőtt álmok.

Második félidő

A második félidőt változatlan felállásban kezdtük. Az első helyzetünkre öt percet kellett várni, egy szöglet után Sigér Dávid fejelt kevéssel mellé. Ezt követően percekig mi támadtunk, a kapuja elé szegeztük a spanyol élvonalban szereplő ellenfelet, az állás mégsem változott – annak ellenére sem, hogy a 65. percben Isael telibe lőtte a felső kapufát… Miközben a Groupama Arénába is megérkezett a hír, hogy Moszkvában vezetést szerzett a Ludogorec, csapatunk nem adta fel, további támadásokat vezetett, azonban az eredmény nálunk nem módosult.

Már az utolsó 20 percben jártunk, amikor egy kontra után egy már-már menetrendszerű Dibusz-bravúrra is szükség volt ahhoz, hogy ne kerüljünk hátrányba. A veszély elmúlt, közben Moszkvából is kedvezőbb hírek érkeztek, egalizált a CSZKA a Ludogorec ellen.

A 76. percben aztán nagy esélyhez jutottunk, Boli buktatása után ugyanis tizenegyest végezhettünk el. A labda mögé a ZTE elleni vasárnap meccshez hasonlóan ezúttal is Isael állt – brazil játékosunk jobbra lőtt, de López kapus is arra vetődött, így sajnos maradt az 1-1.

A hajrában is megvoltak a lehetőségeink. A 90. percben Isael buktatásáért újabb tizenegyest kaptunk, amely mögé Michal Skvarka állt oda, aki nem hibázott, így 2-1-re módosította az állást! Kevéssel a vége előtt vezettünk!

Mivel Oroszországban 1-1 lett a CSZKA és a Ludogorec párharca, csapatunk a pillanatnyi állás alapján az utolsó, december 12-én sorra kerülő 6. forduló (Bulgáriába utazunk) előtt fellépett a H-csoport második helyére. Sajnos azonban az örömünk nem lehetett teljes, másodpercekkel a lefújás előtt ugyanis a büntetőterületen belül üresen maradó Darder alakította ki a 2-2-es végeredményt.

Mivel a Ludogorec is döntetlenre végzett Moszkvában, így egy fordulóval a vége előtt is van esélyünk a továbbjutásra: ehhez győznünk kell Razgradban a Ludogorec ellen, ami a nyáron egyszer már sikerült!

UEFA Europa League, H-csoport, 5. forduló

FTC–Espanyol 2-2 (1-1)

Budapest, Groupama Aréna. Játékvezető: Thiago Bruno Lopes Martins

FTC: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic - Sigér, (Skvarka, 86.) Haratin - Varga (Zubkov, 61.), Isael, Tokmac - Boli (Sihnevich, 83.). Vezetőedző: Sergei Rebrov

Espanyol: Diego López - Lluís López, Calero (Calleri, 81.), Dídac Vila - Pipa, P. Lozano, Iturraspe, Granero (Moha, 69.), Corchia - Melendo, Campuzano (Darder, 88.). Vezetőedző: Pablo Machín

Gólszerző: Sigér (23.), Skvarka (90+1), illetve Melendo (31.), Darder (90+5)

Sárga lap: Civic (12., 90+4.), Boli (26.), Frimpong (35.), illetve Lluis López (43.), Vilá (76.), Calero (76.), Moha (79.), Iturrasape (89.)

Kiállítva: Civic (90+4.)

A csoport állása ITT

Cikkajánló

Életre szóló élmény: exkluzív program Fradi sztárokkal!

Az első alkalom sikere után ismét életre szóló élményt kínálunk szurkolóinknak.

Sigér Dávid felfedezte, hogyan zajlik a rádiós munka

Futballistánk mesélt azokról az időkről, amikor ő maga is érdeklődött a zenélés iránt - videó!

Adventi országjárásra indul a Fradi-minibusz!

Szurkolóink hat vidéki településen és két budapesti meccs előtt vásárolhatnak a Fradi Shop kínálatából.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin