2022. április 24.
Megnyertük a derbit! Megvan a harmincharmadik!
Férfi labdarúgócsapatunk az ősi rivális Újpest 2-1-es legyőzésével megvédte bajnoki címét.

A Kisvárda hazai győzelme és a Puskás Akadémia székesfehérvári botlása után férfi labdarúgóink abban a tudatban léptek pályára a 291. derbin, hogy egy győzelem esetén matematikailag is bebiztosítják sorozatban a negyedik, összességében pedig a 33. bajnoki elsőségüket. Az amúgy is nagy presztízsű találkozóra már napokkal korábban elfogytak a jegyek, így igencsak jó hangulatra lehetett számítani vasárnap délután az Üllői úton.

Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Somália, Blazic, Kovacevic, Pászka – Vécsei, Laidouni, Esiti – Zachariassen, Boli, Tokmac kezdőcsapatnak szavazott bizalmat.

I. félidő

Alig másfél percet kellett várni az első komolyabb lehetőségünkre, Boli került ígéretes helyzetbe, de közbelépett a vendég védelem. A negyedik percben Blazic vállalkozott lövésre a tizenhatoson kívülről, Banai védett. Fél perccel később büntetőt kapott az Újpest: Zivzivadze állt oda, majd a bal alsóba gurított (0-1).

A 13. percben Laidouni vette észre a baloldalon szabadon álló Pászkát, aki egy igazítás után felnézett, és ellőtte a hosszú irányába a labdát, de az érkező Zachariassen lemaradt. Percekkel később egy szöglet után Pászka került lövőhelyzetbe, de lapos kísérletét Banai könnyedén hárította. A 19. percben Boli lőtte keresztbe a labdát, Kastrati nem tudott felszabadítani, a hosszún érkezett viszont Tokmac, aki ballal kiegyenlített (1-1).

A 39. percben Pászka nagyszerűen passzolt Vécseinek, aki ballal nagyszerűen lőtte ki a hosszú alsót, így már nálunk volt az előny (2-1). Három perccel később Kovacevic maradt a földön, a játékvezető azonnal jelezte az orvosi stábnak, hogy jöjjenek. Bosnyák válogatott védőnk egy rövid ápolás után jelezte, hogy tudja folytatni, nincs baj. Az egyperces hosszabbításban újabb gól már nem született, így 2-1-es vezetéssel vonulhattunk a pihenőre.

II. félidő

Egyet cseréltünk a szünetben: Somália helyére Samy Mmaee érkezett a folytatásra.

Az 55. percben Tokmac nagyszerűen indította Bolit, akit még a lövés előtt szerelt a vendég védelem, szöglet következett. Két perccel később az Újpest támadott, és Croizet közeli próbálkozását Dibusz elképesztő reflex-mozdulattal védte, továbbra is nálunk volt az előny. A 60. percben ismét Pászka beadása után veszélyeztettünk, ezúttal Boli fordult le védőjéről és lőtt, Banai azonban hárított, akárcsak két perccel később Laidouni próbálkozásánál.

A 63. percben Loncar váltotta második gólunk szerzőjét, Vécsei Bálintot. A 71. percben egy nagyszerű kontra után Loncar lőtt, de blokkolt az újpesti védelem. Pillanatokkal később ismét változtattunk: Zachariassen helyett Auzqui érkezett. A 73. percben cserélt az Újpest: Bjelos Miroslav helyett Mitrovic lépett pályára.

A 81. percben Boli készítette le a labdát Pászkának, aki egy higgadt csel után jobbal lőtt, de célt tévesztett. A hajrában Croizet ugyan kiegyenlített, de a játékvezető némi "videózás" után kezezés miatt érvénytelenítette a találatot. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, a mieink tehát sorozatban tizedszer is megverték az Újpestet, és ezzel megvédték a bajnoki címet, amely már a klub történetének harmincharmadik bajnoki elsősége.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 29. forduló

FTC-Újpest 2-1 (2-1)
Budapest, Groupama Aréna

FTC: Dibusz – Somália (S. Mmaee, a szünetben), Blazic, Kovacevic, Pászka – Vécsei (Loncar, 63.), Laidouni (Besic 90.), Esiti – Zachariassen (Auzqui, 71.), Boli, Tokmac
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Újpest: Banai – Kastrati, Koutroumpis, Bjelos (Mitrovic, 73.), Antonov – Csongvai, Boumal (Katona, 83.) – Croizet, Onovo, Beridze - Zivzivadze
Vezetőedző: Miroslav Kruscic

Gólok: Tokmac (19.), Vécsei (39.), illetve Zivzivadze (6.)

Sárga lapok: Boli (61.), Kovacevic (81.), Loncar (87. 90+3.), Tokmac (90+5.) ill. Croizet (42.), Onovo (60.), Csongvai (87.)

Piros lap: Loncar (90+3.)

 

Cikkajánló

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin