2020. január 28.
„Megtiszteltetés, hogy a Fradi csapatkapitánya lehetek”
A Paks ellen 100. bajnokiját játszó Lovrencsics szerint a magabiztos siker ellenére sem szabad elszállni.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a paksiak elleni 4-0-s hazai győzelemmel kezdte az NB I tavaszi szezonját. Együttesünk csapatkapitánya, Lovrencsics Gergő a győzelem után vasárnap a Duna Arénában követte a vízilabda Európa-bajnokság magyar–spanyol férfidöntőjét.

- Hogy tetszett a vízilabdameccs?
- Izgalmas volt, nagyon szurkoltam a magyar válogatottnak és boldog voltam, hogy végül sikerült megnyerni az Eb-t – kezdte a fradi.hu-nak nyilatkozó Lovrencsics Gergő. - Éppen amögött a kapu mögött ültem a feleségemmel, amelyre az ötmétereseket dobták, szóval közelről láthattuk, ahogy a fradista Vogel Soma kivédte a mindent eldöntő büntetőt.

- Milyen gyakran van lehetőséged eljutni más sportágak meccseire?
- Ritkán. A gyermekeink még kicsik, ezért egyelőre nem tudom kivinni őket egy-egy kézi- vagy kosármeccsre, noha ezek érdekelnének, szeretek szurkolni a magyar csapatoknak. Vasárnap édesapám vigyázott a kicsikre, így ki tudtunk menni a feleségemmel, aki még nem volt vízilabdameccsen, szerettem volna meglepni ezzel. Jó volt a Paks elleni szombati, győztes bajnoki rajt után egy kicsit kikapcsolódni.

- No igen, a januári bajnoki rajt miatt nem sok időtök volt a feltöltődésre.
- A magam részéről úgy érzem, eleget pihentem, úgy vettem észre, hogy a többiek is nagyon várták már, hogy újra tétmeccseket játszhassunk. Egy hetet Spanyolországban pihentem a családommal, velünk voltak a gyerekek is, jó időnk volt, feltöltődtem, aztán az egyéni munka után két hétre edzőtáborba vonultunk. Ott megkaptuk a kellő felkészítés nagyját, bár ezen a héten még keményebb munkát végzünk itthon, hiszen a jövő héten újra két meccset játszunk.

- Ilyenkor segíthet, hogy az Európa-liga csoportkörös szereplés miatt ti már hozzászoktatok a heti két mérkőzés jelentette terheléshez?
- Igen, itt jön ki az is, hogy rövidebb volt a szünet, ezért annyira leengedni sem tudtunk, nem a nulláról kellett újrakezdeni a munkát. Bízom benne, hogy jól fogunk kijönni az előttünk álló sorozatból: nem lesz egyszerű a következő, Kisvárda elleni meccsünk sem, a jövő héten viszont két budapesti rangadó következik, előbb a Honvéd látogat hozzánk, majd mi megyünk Újpestre. Jól kell szerepelni, hiszen a célunk nem más, mint a bajnoki cím megvédése.

-A címvédéshez remek alapot jelenthet a jó rajt, azaz a Paks múlt szombati, 4-0-s legyőzése.
- Ez valóban jó alapot jelent, de fontos, hogy a magabiztos győzelem ellenére sem szabad elszállni, minimum ilyen hozzáállással kell pályára lépni minden héten. A Paks elleni siker kulcsa az volt, hogy hamar megszereztük a vezetést, majd még az első félidőben növelni tudtuk az előnyünket. A második játékrészben is viszonylag hamar betaláltunk, azzal gyakorlatilag el is dőlt a meccs, melyet uralni is tudtunk. Nem szabad megelégedni ennyivel, nagyon keményen kell dolgoznunk továbbra is, hogy a többi mérkőzés végén is győztesen tudjunk lejönni a pályáról.

- Vezetsz statisztikát arról, hogy éppen hányadik mérkőzésedet játszod?
- Nem, hiszen ha vége egy meccsnek, máris a következő jár a fejemben, igyekszem tanulni az előző mérkőzésekből és felkészülni az újabbra. Számomra nem az számít, hogy éppen hányadik alkalommal játszottam, fontosabb, hogy a csapat sikeres legyen.

- Csak azért kérdeztem, mert a mi statisztikáink szerint a paksiak ellen játszottad a 100. bajnoki mérkőzésedet a Fradi mezében, mindezt csapatkapitányként. Egyik sem kis tett.
- Óriási megtiszteltetés számomra, hogy elértem ezt a számot, akárcsak az, hogy én lehetek a Ferencváros csapatkapitánya. Ez egyben nagy felelősség is. Igyekszem mindenben segíteni a csapattársaimat a pályán és azon kívül is. Próbálok minden tőlem telhetőt megtenni azért, hogy a klub és a csapat is sikeres legyen, a csapattársak jól érezzék magukat, és hogy nemzetközi szinten is olyan sikereket érjünk el, mint a tavalyi évben.

- A 2019-es év igencsak sikeres volt a Ferencváros futballcsapata számára, hiszen megszereztétek a 30. bajnoki címet, emellett pedig sikerült bejutni az Európa-liga csoportkörébe is. Ezek után milyen célokat lehet kijelölni 2020-ra?
-
A 2019-es esztendőt nehéz lesz felülmúlni, esetleg úgy tudnánk, ha megvédenénk a bajnoki címünket és sikerülne bejutnunk a BL-csoportkörbe. Az mindannyiunk számára egy álom volna. A magam részéről nagyon szeretném, ha a válogatottal sikerülne újra kvalifikálni magunkat az Európa-bajnokságra, már csak azért is, mert az idei torna részben hazai rendezésű is. Óriási löketet adna a magyar labdarúgásnak, ha egymás után két Eb-n is szerepelhetnénk. Ahhoz, hogy 31 évesen is segíthessem a válogatottat, a Fradiban jó teljesítményt kell nyújtanom, nagyon keményen kell dolgoznom. A kapitány döntése, hogy számít-e rám. Én mindent meg fogok tenni azért, hogy a lehető legjobb formámban csatlakozhassak a nemzeti csapathoz, ha behívót kapok.

Cikkajánló

Nem csak a Paks ellen duplázott Zubkov

Támadónk teljesítménye nem példa nélküli, de nem csak ő végzett toplista élén.

Rebrov is kulisszatitkokat árult el a Szakmai Napon

Szakmai Nap, egy különleges futam, tekéző tehetség és ESSMA stadionkonferencia a Fradi TV-ben!

Életre szóló élmény: exkluzív program Fradi sztárokkal!

Már csak egy hely elérhető életre szóló élményünkből a Paks elleni bajnokira.

Győztes felkészülési meccs a Budaörs ellen

Labdarúgócsapatunk vasárnap edzőmérkőzést játszott a Budaörssel, és Sihnevich duplájával 2-1-re nyert.

Otigba Kenneth: „Mindenki motivált engem”

Visszatérő védőnk teljesítményét vezetőedzőnk, Sergei Rebrov is külön kiemelte.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin