2021. augusztus 14.
Megvan Stöger első bajnoki sikere
Megszületett első győzelmünk a labdarúgó NBI-ben. Peter Stöger fiai 4-1-re verték a Mezőkövesdet.

Bajnoki címvédő labdarúgócsapatunk a két forduló után hibátlan Mezőkövesdet fogadta az OTP Bank Liga 3. fordulójában. A bajnokság második meccsén a mieink a Dibusz - Botka, Blazic, Kovacevic, Csontos - Somália, Loncar - Zubkov, Mak, Uzuni - Boli összeállításban kezdték a találkozót Pintér Attila fiai ellen.

I. félidő:

A Mezőkövesd kezdett jobban, és már a 7. percben megszerezte a vezetést: Besirovic ugrott ki a jobb oldalon, beadásából pedig Nagy Dániel közelről fejjel talált be. Nem sokkal később szögletből veszélyeztetett a Fradi: Zubkov tekerte középre a labdát, de Blazic bólintása célt tévesztett. Nem úgy Mak, aki egy kapu előtti kavarodás végén higgadt cselt követően lőtte ki a jobb alsó sarkot, a játékvezető azonban Zubkov lökése miatt nem adta meg a gólt. A 28. percben Cseri lőtt távolról, de Dibusz magabiztotsan hárított. Két perccel később Zubkov beadására Uzuni robbant be, de egy ütemet késett, az Antal kapusról kipattanó labdát Boli lőtte mellé. A 36. percben Boli bombázott mintegy húsz méterről, de lökete fölé szállt. A hazai nyomás góllá érett, és még a szünet előtt kiegyenlített az FTC: Botka húzott el a szélen, remek beadását pedig Boli perdítette a hálóba. Sőt, még mielőtt az öltözőbe vonultak volna a csapatok egy mintaszerű támadás végén már 2-1-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző: Zubkov jóütemű kiugratását Mak váltotta gólra. 

II. félidő: 

A szünetben kettőt is cserélt Pintér Attila, Csekét Chrien, Nagyot pedig Vutov váltotta. A továbbiakban is a Fradi irányította a játékot, a vendégek kontrákra rendezkedtek be, és az 58. percben kis híján ki is egyenlítettek, de Vutov helyzeténél Dibusz remekül jött ki a kapujából.  A 65. percben Uzuni buktatását követően Pintér játékvezető némi videózást követően végül tizenegyest ítélt a Ferencvárosnak, a büntetőt pedig a sértett váltotta gólra magabiztosan. A hajrában Wingo indítására Boli sprintelt rá, majd lefutva védőjét mesteri perdítéssel emelte át a kapust, és beállította a 4-1-es végeredményt. A Fradi tehát hátrányból fordítva végül simán, 4-1-re nyert, és megszerezte első győzelmét a bajnokságban, ami osztrák vezetőedzőnk, Peter Stöger első bajnoki sikere is egyben. 

Férfi labdarúgás, NB I, 3. forduló
FTC-Mezőkövesd 4-1 (2-1)
Budapest, Groupama Aréna, 5677 néző. Játékvezető: Pintér Csaba

FTC: Dibusz – Botka (Wingo 71.), Blazic, Kovacevic (Haratin 80.), Csontos – Somália, Loncar (Laidouni 62.) – Zubkov (Szánthó 62.), Uzuni, Mak (Tokmac 71.) – Boli. Vezetőedző: Peter Stöger

Mezőkövesd: Antal – Farkas, Katanec, Pillár, Vági – Nagy D. (Vutov, a szünetben), Cseke (Chrien, a szünetben), Karnitski (Madarász 76.) – Cseri (Derekas 81.), Jurina (Calcan 54.), Besirovic. Vezetőedző: Pintér Attila

Gólok: Boli (45+2., 90+5.), Mak (45+4.), Uzuni (68. - 11-esből), ill. Nagy D. (7.)

Sárga lapok: Uzuni (20.), Csontos (42.), Wingo (80.), Laidouni (90+4.), ill. Cseri (16.), Cseke (26.), Pilár (67.), Karnitski (76.), Derekas (82.)

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin