2021. december 4.
„Megvoltak a lehetőségeink, hogy eldöntsük a mérkőzést”
Az FTC vezetőedzője sajtótájékoztatón értékelt a Puskás Akadémia elleni bajnoki után.

Mint megírtuk, bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk szombaton vendéglátóként 1-1-es döntetlent ért el a Puskás Akadémia ellen az OTP Bank Liga 15. fordulójában. A Groupama Arénában rendezett mérkőzést követően vezetőedzőnk, Peter Stöger sajtótájékoztatón értékelt.

- Nem volt könnyű dolgunk szombat este. Az első félidőben szerintem uraltuk a játékot, a szünetben pedig átbeszéltük, hogy mi az, amin szeretnénk javítani. Szerettünk volna gyorsabban játszani, gyorsabban járatni a labdát, de sajnos sikerült visszahozni az ellenfelet a mérkőzésbe. Miután emberelőnybe kerültünk, volt 10 perc, amikor nem voltunk urai a helyzetnek. A meccs utolsó 15 percében látott játékot kellett volna játszanunk hosszabb ideig. Az ellenfél kapusának is voltak bravúrjai, ez is hozzájárult az 1-1-es végeredményhez – kezdte Stöger, aki Eldar Civic állapotáról még nem tudott nyilatkozni, mivel megsérült védőnket kórházban vizsgálták.

Peter Stöger szerint megvoltak a lehetőségek a mérkőzés lezárására

Az osztrák tréner elégedett volt az első 45 percben látottakkal, ám a folytatásban nem azt kapta, amit kért. Elmondta továbbá, hogy a 100. Fradi-bajnokiján kezdőként egy félidőt játszó Botka Endrét taktikai okokból cserélte le.

- Az első félidőben kontrolláltuk a játékot, szerettem volna gyorsabb mozgásokkal nagyobb területet szabaddá tenni a szélső és a belső védők között. Sajnos ez a második félidőben nem sikerült, emberelőnyben is túl sokat járattuk a labdát, illetve több beadást szerettem volna látni – folytatta a szakember. - Lehet, hogy bizonyos helyzetekben nem a legjobb döntéseket hoztuk a pályán, de nagyon erős ellenfélről beszélhetünk a Puskás Akadémia személyében. A második félidőben megvolt az esélyünk eldönteni a mérkőzést, ám ez sajnos nem sikerült. Három hatalmas védése is volt a Puskás kapusának, szerintem nem a hosszabbításban nyújtott játék döntött. Botka Endre lecserélésének az oka a sárga lapja volt, mivel nem szerettem volna, ha megfogyatkozik a csapat. Szerencsére az ő posztján is megfelelő a konkurencia, így tudtam cserélni.

Együttesünk legközelebb december 9-én, Budapesten, a Bayer Leverkusen ellen lép pályára az UEFA Európa Liga G-csoportjának 6. fordulójában.

Cikkajánló

Küzdelmes meccsen döntetlen a Puskás ellen

Hiába vezettünk,végül be kellett érnünk az egy ponttal a felcsútiak ellen.

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin