2020. október 1.
„Messit vagy CR-t várom-e jobban? Legyen mindkettő!”
Botka Endre, Dibusz Dénes és Somália értékelte a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását.

Mint ismert, a Ferencváros labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája csoportkörének csütörtök esti sorsolásán a Juventusszal, a Barcelonával és a Dinamo Kijevvel került egy csoportba. A sorsolás után Botka Endre, Dibusz Dénes és Somália értékelte a sorsolást.

„Több játékossal is együtt néztük a sorsolást és csak azt tudtuk mondani, hogy hihetetlen ez az egész” – kezdte Botka Endre. „Mindenidők talán két legjobb futballistája ellen játszhatunk, így egyértelmű, hogy ez óriási élmény lesz. Persze nagyon óvatosan kell erről beszélni, de bízom abban, hogy a harmadik helyet elcsíphetjük. Minden labdarúgó álma, hogy ilyen körülmények között és ilyen sztárok ellen lépjen pályára. A sorsolás alatt kezdtem realizálni, hogy mi mindent elértünk eddig a selejtezők során és az mekkora teljesítmény, hogy ilyen klasszis csapatok között ott van a Ferencváros. Nyilván, ha a lehetnek szurkolók a stadionban, akkor a hazai meccseket várom a legjobban, de az is nagy szó, hogy olyan arénákban játszhatunk, ahová eddig csak látogatóként mehettünk. Most viszont ott leszünk a pályán és tehetünk azért, hogy sikeresek legyünk. Ilyenkor talán az a legnehezebb, hogy a fejeket minél előbb át kell állítani arra, hogy a hétvégén bajnoki mérkőzés következik és most nem azzal foglalkozni, hogy mely csapatokat kaptuk a sorsoláskor. Úgy gondolom, hogy ezt tavaly is nagyon jól kezeltük, elvégre megvédtük a bajnoki címünket és tudjuk, hogy ez most is nagyon fontos lesz, hiszen jövőre is ide szeretnénk kerülni” – tette hozzá válogatott védőnk.

„Nem hiszem el és nem találom a szavakat. Ezek voltak az első gondolataim, amikor megláttam a sorsolást. A Barcelona volt az egyik álmom, de ettől függetlenül számomra az a legfontosabb, hogy a sztárok ellen is kihozzam magamból a maximumot a pályán. Hogy a Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo elleni párharcot várom-e jobban? Legyen mindkettő” – mondta brazil középályásunk, Somália, utalva arra, hogy a Molde elleni siker után elmondta, legszívesebben a Barcelona ellen játszana a csoportkörben.

„Nagyon nehéz a csoportunk, de örülünk a sztárcsapatoknak” – kezdte magyar válogatott kapusunk, Dibusz Dénes. „Mindenkinek hatalmas élmény lesz a Barcelona és a Juventus ellen pályára lépni. Nagyon várom a meccseket és kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek ellenük. Őszinte leszek, ilyen szintű együttesek ellen még nem játszottunk, így az egész csapatnak egy jó teszt és tanulási lehetőség lesz, de megálljuk a helyünket. Biztos, hogy óriási nyomás alatt lesz a kapunk, lehet, hogy akár 90 percen keresztül, de biztosan jól felkészülünk és minél tovább megnehezítjük a sztárcsapatok dolgát. Nyugodtan mondhatom, hogy nem csak én, hanem az egész ország várja, hogy szurkolók előtt játszhassunk a BL-ben, ráadásul most már, hogy ilyen csapatokat láthatunk, de ez még a jövő zenéje. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy, ha esetleg jöhetnek szurkolók a meccsekre, akkor milyen sorok kígyóznak majd a jegypénztáraknál. Mindenki nagyon megérdemli ezt, aki kitartott mellettünk és kiböjtölte ezt a sikert. Teljesen mindegy, hogy ki ellen és hol kezdjük a csoportkört, de nyilván a Dinamo Kijev lesz az a csapat, amely ellen reális esélyünk lehet a pontszerzésre. Nagyon fontos, hogy a legjobb állapotban legyünk ezekre a meccsekre. Persze, rendesen megadná az alaphangot egy hazai, sztárcsapat elleni meccs, ugyanakkor egy Kijevtől rabolt pont is” – zárta gondolatait Dibusz Dénes.

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin