2023. január 9.
„Minden adott a sikeres felkészüléshez”
Interjú az FTC magyar válogatott középpályásával, Vécsei Bálinttal.

Három éve szolgálja férfi labdarúgócsapatunkat Vécsei Bálint, aki november óta két gyermek édesapja. A 29 éves játékossal az elindulás nehézségeiről, a névválasztásról és természetesen a futballról is beszélgettünk a spanyolországi edzőtáborban.

- A mostani az első edzőtáborod kétgyermekes édesapaként. Más volt úgy útra kelni, hogy immáron egy párhónapos kisbaba is otthon vár?

- Így nehezebb volt, de inkább az jelentette a nagyobb nehézséget, hogy az idősebb lányom nem nagyon akart elengedni. Próbált alkudozni, hogy mennyi napot legyek kint, amikor mondtam neki, hogy kilencet kell, szerette volna lealkudni hétre, nyolcra. Ez nekem is hosszú idő nélkülük, hiszen a szünetben sok időt töltöttünk együtt.

- Biztosan különleges volt együtt tölteni a szokásosnál hosszabb pihenőt, miután a fiatalabb lányod, Nola november végén megszületett.

- A szünet elején egy hetet voltunk otthon hárman, utána megszületett Nola, szóval így ki tudtam venni a részem a teendőkből. Amiben tudtam, segítettem, nagyon jó volt, hogy az egész szünetet a családommal tölthettem.

- Szép nevet választottatok a kislányodnak – könnyű döntés volt?

- Igazából még a születése előtt egy hónappal sem voltunk benne biztosak, nem volt sok olyan név a tarsolyban, ami mindkettőnknek szimpatikus lett volna. Végül szerintem nagyon jól választottunk, hiszen a feleségemnek és nekem is a Nola név tetszett a legjobban. Így kimondva is nagyon szép!

- Beszéljünk picit a fociról! Harmadik napja vagyunk La Nuciában – hogy érzed magad az edzőtáborban?

- Az őszi idény végén volt egy kisebb sérülésem, de az már rendbejött az előző edzőtábor idejére, Mezőkövesden együtt tudtam edzni a csapattal. Most azért már egy picit más a hangulat, hiszen három hét múlva bajnokit fogunk játszani, mindenki azért dolgozik, hogy minél jobb állapotba kerüljön az első mérkőzésre. Spanyolországban minden adott a sikeres felkészüléshez, jó idő van, jó a pálya, csak a munkára tudunk fókuszálni.

- Nem megszokott, hogy november közepe után január végéig nincs tétmérkőzés. Te várod már a Zalaegerszeg elleni, január 24-i bajnokit?

- Ez új szituáció mindenkinek, korábban tényleg nem volt ennyi szünetünk, még nyáron sem. Szerintem mindenki várja már, hogy újra tétmeccsen bizonyíthasson. Úgy érzem, hasznos volt a decemberi, mezőkövesdi felkészülés, jó alapot adott ahhoz, hogy Spanyolországban folytassuk a munkát. La Nuciában már inkább a játék van a középpontban, szemben a fizikális résszel, de az első meccs előtt még több területen kell előre lépnünk.

- Az OTP Bank Liga folytatása előtt még három edzőmeccs vár a csapatra. Mi a legfontosabb a felkészülés ezen szakaszában?

- Az erőnlét megszerzése nagyon fontos ilyenkor, de mivel ilyen hosszú kihagyás volt, az is sokat számít, hogy meccsterhelést kapjunk, hogy meccszituációkkal találkozzunk. A keret megmaradt, egyelőre nincs se távozónk, se érkezőnk, úgy érzem, mindenki tudja, hogy mi a feladata, nem lesz nehéz visszarázódnunk a meccsekre.

Cikkajánló

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin