2022. augusztus 8.
„Minden eshetőségre fel vagyunk készülve”
Sztanyiszlav Csercseszov és Vécsei Bálint vett részt az FTC hétfői sajtótájékoztatóján.

Magyar bajnok és kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk augusztus 9-én, kedden 20.00-tól az azeri aranyérmes Qarabag együttesét fogadja az UEFA Bajnokok Ligája idei selejtezőjének 3. fordulójában. A párharc első mérkőzése 1-1-es döntetlennel zárult. A visszavágó előtt hétfőn az FTC a vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov és a középpályás, Vécsei Bálint részvételével tartott sajtótájékoztatót.

- Az első meccs tapasztalatai alapján egy erős csapatról van szó, amely az utóbbi években a nemzetközi színtéren is sikeresen vette az akadályokat. Ugyanakkor az elmúlt 3-4 év során mi is megmutattuk, hogy velünk is számolni kell – kezdte magyar válogatott játékosunk. - A Qarabagnak különösen a támadójáték az erőssége, ám szerintem hátul sebezhető. Megvan a sebességünk ahhoz, hogy akár kontrajátékban, akár felállt védelem ellen jól teljesítsünk. Ezúttal mi leszünk hazai pályán, ami nagy előnyt jelenthet, hiszen telt ház lesz, sokat segíthet nekünk a szurkolóink támogatása. Arra készülünk, hogy dominálni fogunk, nyerni szeretnénk!

Elhalasztották együttesünk múlt hétvégi, ZTE elleni bajnokiját, játékosunk ezzel kapcsolatban is elmondta véleményét.

- Úgy érzem, jót tett nekünk, hogy nem kellett játszanunk a hétvégén. Ennek köszönhetően az idegenbeli meccs után több időnk volt felkészülni a visszavágóra, szeretnénk, ha ez látszódna is majd kedden. Tudjuk, hogy nagy a tét. A legfontosabb, hogy megőrizzük a nyugalmunkat, bárhogy is alakuljon a mérkőzés.

A sajtóesemény második felében Sztanyiszlav Csercseszov válaszolt az újságírók kérdéseire. Elsőként arra reagált, hogy többen is visszatérhetnek az ellenfél soraiba. Kijelentette: szerinte a Qarabag egy "jól bejáratott" csapat, ezért nem gondolja, hogy a visszatérőknek sok időre lenne szükségük ahhoz, hogy újra játékba lendüljenek. Ezt követően az FTC keretének összetételéről is beszélt.

- Az UEFA részére korábban leadott listán már nem lehet változtatni, így nem lesz változás a keretben. Henry Wingo már a csapattal edz, remélem, a következő bajnokin bevethető lesz. Ryan Mmaee az idegenbeli meccs előtt is szerepelt a listán, csak az azerbajdzsáni beutazási szabályok miatt nem jöhetett velünk az első mérkőzésre, viszont a második csapatunkban pályára lépett. Kedden ott lesz a kispadon, bízunk benne, hogy segítségünkre lehet. Mats Knoester vasárnap edzett először a csapattal. Samy Mmaee-val hasonló a helyzet, ő külön tréningezett, ám még van 24 óránk, hogy bevethetővé váljanak.

Vezetőedzőnk a játék minden elemében fejlődést vár a csapattól, azt szeretné, hogy együttesünk megfelelő ideig tudja fenntartani ugyanazt a szintet.

- A keddi egy teljesen új mérkőzés lesz, nem szabad abból kiindulni, hogy korábban melyik csapat mennyit birtokolta a labdát. A legfontosabb a győzelem, ebben nem feltétlenül játszik szerepet, hogy kinél hány százalékban lesz a labda. A megfelelő felkészülésre, a taktikára és saját magunkra koncentráltunk az utóbbi napokban, minden eshetőségre fel vagyunk készülve.

Videón a teljes sajtótájékoztató

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin