2020. november 28.
„Mindenkit dicséret illet a hozzáállásért”
Máté Csaba másodedző értékelte az MTK elleni győzelmet.

Labdarúgócsapatunk Tokmac Nguen és Roko Baturina góljával 2-0-ra győzött az MTK elleni örökrangadón. Együttesünk másodedzője, Máté Csaba így értékelte az összecsapást.

- Mindenki tudja, hogy az MTK-nak kellemetlen a játékstílusa, intenzíven támad le, ezt jó párszor alkalmazza. Felkészültünk erre, és a letámadás most is megvalósult, próbáltak labdát szerezni. Néhányszor hibáztunk is, de jó párszor sikerült is mögéjük kerülnünk. Sajnos a beadásaink nem mindig találtak embert vagy nem voltak elegen a 16-oson belül. Az első gól döntő jelentőségű volt, minket megnyugtatott, az ellenfélnek több rizikót kellett vállalnia. A második félidei játék után mondhatjuk, hogy megérdemelten nyertünk. A játékosok a megfelelő motivációval léptek fel, bár természetesen kicsit fáradtak voltak, de tudták, mennyire fontos a bajnokság, dicséret illet mindenkit a hozzáállásért. Örülünk Rokónak is, aki megszerezte első gólját. Várjuk a folytatást.

Másodedzőnket arról is kérdezték, mit érez a szakmai stáb egy ennyire jó cserénél, amikor a játékos (nevezetesen Roko Baturina) szinte az első labdaérintéséből gólt szerez.

- Minden cserénél bízik az ember, hogy pozitív lesz a változtatás. Bíztunk benne, hogy Roko betalál, a mai gólja nagyon dicséretes, szép megoldást választott. Roli még a múltkori válogatott szünetben egy edzőmeccsen sérült meg, sokat dolgozott a visszatérésért. Mindenki várja azt a régi Varga Rolit, aki lendületet adott a csapatnak. Várjuk, hogy utolérje magát, konkurenciája legyen a többi támadónak. Nagy a keretünk, ennek köszönhető, hogy jól helyt állunk.

Arról is érdeklődtek az újságírók, Sigér Dávid miért nem kezdett.

- Úgy gondoltuk, most is jót tesz neki a pihenés. A nemzetközi porondon nagyon sokat kell dolgozni, vannak más játékosok is a posztján, így láttuk a legjobbnak most.

Kérdésre válaszolva arról is beszélt, minek köszönhető, hogy a nehéz mérkőzéseket is rendre sikerül megnyernünk, valamint, miért volt most több a reklamálás a megszokottnál.

- A számokból is látszik, hogy kevés gólt kapunk a bajnokságban. Ez a kiindulópont ahhoz, hogy sikeres legyél, hiszen vannak olyan minőségű támadóink, akik garanciát jelentenek a gólszerzésre. Ez az egész persze csapatmunka. Stabilabbak vagyunk, ha hibázunk is, mindig valaki kisegíti a másikat. Nagy a konkurencia a csapaton belül, ez mindenkit arra ösztökél, hogy még jobban akarjon. Azt is érdemes megnézni a reklamálásnál, milyen szituációk előzik ezt meg. A reklamálás persze nem jó, ennek meg is van a következménye a házirendünk alapján, de volt néhány olyan ítélet, ami kérdőjeles volt számunkra is. Ezzel együtt a reklamálás tényleg nem volt ránk jellemző, lehet, hogy a fáradtság is okozta ezt.

Cikkajánló

Ha az élen álltunk 24 kör után, 3-szor bajnokok lettünk

Megvizsgáltuk, hogy az utóbbi években hogyan állt csapatunk 24 fordulót követően.

„Csatárként ez a feladatom, hogy jó helyen legyek”

Franck Boli szerint magabiztosak és nyugodtak lettünk a DVTK elleni vezetőtalálat megszerzése után – VIDEÓ!

Sergei Rebrov: „Láttam mindenkin a motivációt”

Vezetőedzőnk sajtótájékoztatón összegzett a keddi, DVTK elleni 1-0-s győzelem után.

Boli fejese döntött, legyőztük a DVTK-t!

A 77. percig kellett várni az elefántcsontparti támadó mindent eldöntő góljára.

Mennyire ismered honfitárs csapattársad? - VIDEÓ

Lasha Dvalit kérdeztünk újdonsült csapattársáról, Giorgi Kharaishviliről.

Fradi–DVTK: online meccsfüzet a keddi bajnokira!

Interjúk, érdekességek, keretek és ellenfélbemutató a szokásos mérkőzésnapi kiadványunkban.

„Pusztai László példakép lehet a gyerekek számára”

Emléktáblát avattak Őrmezőn az FTC 75 évvel ezelőtt született labdarúgója, Pusztai László tiszteletére.

Féláron juthatsz hozzá a menő Fradi kiegészítőkhöz!

Szurkolóinknak a hétközi bajnoki fordulóban is meccsnapi ajánlattal készülünk a Fradi Shopban és online.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most