2020. november 28.
„Mindenkit dicséret illet a hozzáállásért”
Máté Csaba másodedző értékelte az MTK elleni győzelmet.

Labdarúgócsapatunk Tokmac Nguen és Roko Baturina góljával 2-0-ra győzött az MTK elleni örökrangadón. Együttesünk másodedzője, Máté Csaba így értékelte az összecsapást.

- Mindenki tudja, hogy az MTK-nak kellemetlen a játékstílusa, intenzíven támad le, ezt jó párszor alkalmazza. Felkészültünk erre, és a letámadás most is megvalósult, próbáltak labdát szerezni. Néhányszor hibáztunk is, de jó párszor sikerült is mögéjük kerülnünk. Sajnos a beadásaink nem mindig találtak embert vagy nem voltak elegen a 16-oson belül. Az első gól döntő jelentőségű volt, minket megnyugtatott, az ellenfélnek több rizikót kellett vállalnia. A második félidei játék után mondhatjuk, hogy megérdemelten nyertünk. A játékosok a megfelelő motivációval léptek fel, bár természetesen kicsit fáradtak voltak, de tudták, mennyire fontos a bajnokság, dicséret illet mindenkit a hozzáállásért. Örülünk Rokónak is, aki megszerezte első gólját. Várjuk a folytatást.

Másodedzőnket arról is kérdezték, mit érez a szakmai stáb egy ennyire jó cserénél, amikor a játékos (nevezetesen Roko Baturina) szinte az első labdaérintéséből gólt szerez.

- Minden cserénél bízik az ember, hogy pozitív lesz a változtatás. Bíztunk benne, hogy Roko betalál, a mai gólja nagyon dicséretes, szép megoldást választott. Roli még a múltkori válogatott szünetben egy edzőmeccsen sérült meg, sokat dolgozott a visszatérésért. Mindenki várja azt a régi Varga Rolit, aki lendületet adott a csapatnak. Várjuk, hogy utolérje magát, konkurenciája legyen a többi támadónak. Nagy a keretünk, ennek köszönhető, hogy jól helyt állunk.

Arról is érdeklődtek az újságírók, Sigér Dávid miért nem kezdett.

- Úgy gondoltuk, most is jót tesz neki a pihenés. A nemzetközi porondon nagyon sokat kell dolgozni, vannak más játékosok is a posztján, így láttuk a legjobbnak most.

Kérdésre válaszolva arról is beszélt, minek köszönhető, hogy a nehéz mérkőzéseket is rendre sikerül megnyernünk, valamint, miért volt most több a reklamálás a megszokottnál.

- A számokból is látszik, hogy kevés gólt kapunk a bajnokságban. Ez a kiindulópont ahhoz, hogy sikeres legyél, hiszen vannak olyan minőségű támadóink, akik garanciát jelentenek a gólszerzésre. Ez az egész persze csapatmunka. Stabilabbak vagyunk, ha hibázunk is, mindig valaki kisegíti a másikat. Nagy a konkurencia a csapaton belül, ez mindenkit arra ösztökél, hogy még jobban akarjon. Azt is érdemes megnézni a reklamálásnál, milyen szituációk előzik ezt meg. A reklamálás persze nem jó, ennek meg is van a következménye a házirendünk alapján, de volt néhány olyan ítélet, ami kérdőjeles volt számunkra is. Ezzel együtt a reklamálás tényleg nem volt ránk jellemző, lehet, hogy a fáradtság is okozta ezt.

Cikkajánló

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

Leandro: „Az alázat hozta meg a sikert”

Pályaedzőnk a ZTE elleni győzelem után értékelt.

A hosszabbításban lett meg a győzelem

Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk 3-2-es győzelmet aratott Zalaegerszegen.

Üzent a Tábor Dejan Sztankovicsnak és fiának

A ZTE elleni mérkőzésen szurkoló táborunk is támogatásáról biztosította szerb vezetőedzőnket és családját.

Sztankovics üzent a szurkolóknak - Minden jót, Stef!

Férfi labdarúgócsapatunk vezetőedzője egy milánói kórházból, fia mellől küldött üzenetet – VIDEÓ!

„A ZTE veszélyes támadókkal rendelkezik”

A Zalaegerszeg elleni bajnoki mérkőzés előtt pályaedzőnk, Leandro de Almeida osztotta meg várakozásait.

„Eddig a példaképem volt, talán most már a barátom is!”

Különleges szülinapi meglepetésben segédkezett a Fradi szintén szülinapos klublegendája – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin