2019. október 27.
Sigér duplázott! Moszkva után Fehérvárt is bevettük
Labdarúgócsapatunk 2-1-es győzelmet aratott a MOL Fehérvár otthonában.

Bajnoki címvédő labdarúgócsapatunk az NB I 10. fordulójában a MOL Fehérvárhoz látogatott. A találkozó előtt úgy volt hárompontos a különbség a két csapat között, hogy a mieink eggyel kevesebb mérkőzést játszottak a hazai pontvadászatban.

Első félidő

Az első lehetőségre a 6. percig kellett várni, ekkor Sigér lövése Kovácsiknál kötött ki. Négy perccel később Botka jó ütemű indítással találta meg Vargát a jobb oldalon, a bepasszolt labda azonban nem sikerült pontosra. A 14. percben Varga szögletét Blazic fejelte mellé.

Nem sokkal később Elek beadása ment el érintetlenül a kapunk előtt. A 25. percben Isael szabadrúgását Haratin készítette le mellel Sigérnek, aki a tizenhatoson belülről magabiztosan a kapuba lőtt, ezzel megszerezve az előnyt!

Öt perccel később egy szabadrúgás után Blazic lőtt éles szögből, a labda Nego oldaláról lepattantva hagyta el a játékteret, majd Isael sarokrúgása már nem volt veszélyes. A 37. percben Nego lövése kerülte el jócskán a kapunkat. Ezután Civic két ember közt is továbbpasszolt Tokmacnak, de nem sikerült újabb lehetőséget kialakítani.

Második félidő

A 49. perc elején Elek lőtt távolról, de elkerülte Dibusz kapuját a próbálkozás. Ezt követően Hodzic tört be a tizenhatosunkra, Civic fedezte a labdát így kapusunk meg tudta szerezni azt. Az 51. percben Kovács jobbról érkező lapos labdáját kellett kiütnie Dibusznak. Tíz perccel később Hodzic jobb felső felé tartó kapáslövésénél kellett Dibusznak nagyot nyújtóznia, bravúros védés volt!

A 63. percben egy bedobás után Isael kanalazta vissza a labdát nagyszerűen a tizenhatoson belül érkező Sigér elé, a lövés még megpattant, de Kovácsik nem tudott hárítani, így kettővel vezettünk!

A 67. percben Petrjak 18 méteres lövését ütötte ki Dibusz, majd Hodzic emelésénél is sikerült kiütnie a léc alól kapusunknak! Itt még nem volt vége a bravúrok sorának, Elek fejesénél a jobb alsóra tartó labdára is leért Dibusz! Bő negyedórával a vége előtt Hodzic lövését tolta oldalra kapusunk, majd Botka remek becsúszással mentett bedobásra. Tíz perccel a meccs vége előtt a csereként beszálló Heister távoli, jobblábas lövése kerülte el a hazaiak kapuját.

Négy perccel a rendes játékidő vége előtt Milanov levett egy labdát a tizenhatos előterében, a kapu jobb sarkát célozta és szépíteni tudott. A hosszabbítás perceiben Hodzicnak készítettek le egy labdát, a lövés után ismét nagyot kellett vetődnie Dibusznak. Rus az ötös vonaláról lőhetett ezután, de Dibusz ezt sem engedte be!

A rendkívül izgalmas hajrában is sikerült megtartanunk az előnyünket, így a Fradié lett a három pont!

Tabella ITT!

MOL Fehérvár-FTC 1-2 (0-1)
MOL Fehérvár: Kovácsik – Nego, Rus, Musliu, Hangya – Nikolov, Elek (Bamgboye, 77.) – Petrjak, Pantic, Kovács (Milanov, 77.) – Futács (Hodzic, 15.)
FTC: Dibusz – Botka, Blazic, Dvali, Civic (Heister, 71.) – Sigér, Haratin, Ihnatenko – Varga (Lovrencsics, 84.), Isael, Tokmac (Zubkov, 57.)
Sárga lap: Botka (13.), Kovács (18.), Ihnatenko (18.), Civic (20.), Nikolov (29.), Blazic (49.), Heister (73.), Dvali (78.), Lovrencsics (87.), Hangya (91.)
Gól: Milanov (86.), illetve Sigér (25., 63.)

Cikkajánló

Rebrov: „Nehéz hét volt! Nagy köszönet a szurkolóknak”

Sergei Rebrov szerint nagyon fontos mérkőzést sikerült megnyernie csapatunknak.

A bombaformában védő Dibusz: „Így kell folytatni”

Dibusz Dénes szerint megterhelő héten vagyunk túl, de mindig öröm neki, ha segítheti a csapatot védéseivel.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

Leandro: „Az alázat hozta meg a sikert”

Pályaedzőnk a ZTE elleni győzelem után értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin