2023. november 8.
„Mostantól közösen küzdünk a Ferencváros sikereiért”
Pierluigi Brivio megérkezésével végleges férfi labdarúgócsapatunk szakmai stábja.

A közelmúltban csatlakozott férfi labdarúgócsapatunk - Dejan Sztankovics által szeptemberben felállított - szakmai stábjához az ötödik, egyben legutolsó új tag, Pierluigi Brivio, aki az eddig is nálunk szolgáló Balogh Tamással együtt kapusaink felkészítéséért lesz felelős. Az 54 éves olasz tréner korábban műtéten esett át, ezért az Újpest elleni derbit megelőzően érkezett meg csak a magyar fővárosba.

- Nagyon jól érzem magam Budapesten, bár a következő időszakban még igyekszem jobban felfedezni. Az eddig látottak alapján szép város, ahol azt tapasztaltam, hogy kedvesek az emberek. A Ferencvárosnál is jól fogadott mindenki, vártam már, hogy csatlakozhassak a stábhoz – kezdte Pierluigi Brivio, akinek az első meccsélménye az október 29-én 3-0-ra megnyert bajnoki derbi volt a Groupama Arénában. - A derbi fantasztikus atmoszférában, telt ház előtt zajlott, a szurkolók végig a csapat mögött álltak. Végig éreztük az általuk generált erőt a stadionban, az egy remek nap volt.

Brivio munkában - itt éppen Szécsi Gergővel

Pierluigi Brivio 1969. május 21-én született Milánóban. Az Atalanta utánpótlásában nevelkedett, 1989-től azonban már a bergamói együttes felnőttcsapatában szerepelt. Játékospályafutása során az Atalantán kívül játszott még többek között a Venezia, a Vicenza, a Genoa és a Napoli színeiben is. Miután 2010-ben felhagyott az aktív játékkal, azonnal megkezdte kapusedzői karrierjét a Pergocrema együttesénél, annál a klubnál, ahonnan visszavonult. Később volt többek között a Monza és az Inter U19-es csapatának trénere is. Dejan Sztankoviccsal 2020 és 2022 között a Crvena zvezdánál, majd a 2022/2023-as idényben a Sampdoriánál dolgozott együtt.

A Ferencvárosnál főként Dibusz Dénes, Varga Ádám, valamint Szécsi Gergő felkészítése lesz Pierluigi Brivio feladata, a velük kapcsolatos első tapasztalatokról kérdeztük az olasz kapusedzőt.

- Dibusz Dénes nemcsak a Ferencváros, hanem a magyar válogatott kapusa is, egyértelműen top szintet képvisel. Láthattuk azonban, hogy amennyiben a helyzet ezt megkívánja, Varga Ádám is képes nagyon jól helyettesíteni őt. Szécsi Gergő minden edzésre készen áll, remek srácot ismertem meg az ő személyében is. Boldog vagyok, hogy velük, valamint Balogh Tamás kapusedzővel dolgozhatok. Látom, hogy ők remek munkát végeztek a megérkezésem előtt is, a célunk, hogy mostantól együtt is sikeresek legyünk – mondta Brivio.

Kapusedzők egymást közt: Pierluigi Brivio és Balogh Tamás

A legújabb stábtag megérkezése után Dejan Sztankovics kijelentette: teljes az edzői gárda férfilabdarúgócsapatunk élén.

- Gigi az én emberem! Ő egy műtétet követően csak október végén tudott csatlakozni hozzánk, de boldog vagyok, hogy Tonóval (Balogh Tamás kapusedző – a szerk.) együtt dolgoznak majd a jövőben. Pierluigi Brivio nagy tapasztalattal rendelkezik, hiszen remek kapus volt, később pedig dolgozott rengeteg csapatnál, például az Internél és velem a Crvena zvezdánál. Egy hihetetlenül professzionális srác, aki remek ember is egyben. Vele kiegészült a stábunk, mostantól közösen küzdünk a Ferencváros sikereiért – nyilatkozta vezetőedzőnk.

Cikkajánló

Hajnal Tamás: ,,Pascal személyisége különleges"

Sportigazgatónk dicsérte klubunk újdonsült holland vezetőedzőjét, Pascal Jansent.

Dibusz Dénes az Eb-ről és Pascal Jansenről

Kiutaztunk az Eb-re, hogy sok exkluzív fradis és magyar válogatott-tartalommal lepjük meg szurkolóinkat.

Pascal Jansen: „A futballt a szurkolókért játsszuk!”

Holland vezetőedzőnk célja, hogy látványos, gólgazdag és eredményes futballt játsszon csapatunk – VIDEÓ!

Pascal Jansen az FTC új vezetőedzője

Az 51 éves szakember legutóbb az AZ Alkmaart irányította.

Abena kezdett, Suriname győzött

Labdarúgónk végigjátszotta a világbajnoki selejtezőt Anguilla ellen.

,,Remélem, hogy Svájc ellen ugyanígy folytatom”

Az Izrael ellen két gólt szerző Varga Barnabás optimista az Eb-rajt előtt.

Varga Barnabás vezérletével győzött a válogatott!

Támadónk két gólt és egy gólpasszt jegyzett az Eb előtti utolsó, Izrael elleni felkészülési mérkőzésen.

Örmény siker Szevikjan-gólpasszal

Szélsőnk Kazahsztán ellen lépett pályára.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin