2021. június 9.
Myrto Uzuni: „ A magyar válogatottért szorítok az EB-n”
Albán játékosunk a szünetéről, elnöki találkozójáról és a magyar válogatottról is beszélt.


Ahogy beszámoltunk róla, Myrto Uzunit választották meg szurkolóink az előző szezon legjobb Fradi-futballistájának. Albán válogatott támadónk a tavalyi szezon elején érkezett hozzánk, és hamar szurkolóink egyik kedvencévé vált. A bizalmat 12 góllal és hat gólpasszal hálálta meg, de emellett győztes-gólt lőtt a Dinamo Zagreb ellen, a Bajnokok Ligája-selejtezők 3. körében, majd a csoportkörben is betalált Torinóban, a Juventus ellen. Uzuni emellett a napokban még egy komoly megtiszteltetésben is részesült, hiszen találkozhatott Albánia miniszterelnökével, akit egy különleges ajándékkal lepett meg. Játékosunkkal erről a találkozóról, a szünidőről, és a közelgő Európa-bajnokságról is beszélgettünk, közvetlenül csapatunk első edzése után.

- Hogy telt a szüneted? Jó volt visszatérni újra a Népligetbe?

- Sajnos a pihenés nem éppen úgy alakult, ahogyan terveztem, ugyanis összeszedtem egy kisebb sérülést még a szezon vége előtt. Két lábujjamban keletkezett törés, így hat hét után most végezhettem teljesértékű edzést. Még szükségem van egy kis időre, hogy utolérjem magamat, de tudom, hogy hamarosan újra a régi leszek. Sajnos a sérülésem miatt a nemzeti csapatomat sem tudtam képviselni. A pihenésem alatt is csak a labdarúgás járt az eszemben. Azzal próbáltam nyugtatni magamat, hogy egy hosszú, de sikeres szezont zártunk, ráadásul az ősz során a Bajnokok Ligájában szerepelhettünk. Örülök, hogy most már újra itt lehetek, és elkezdhetjük a munkát. Ugyanazzal a céllal jöttem vissza a klubhoz, mint amikor megérkeztem ide tavaly, vagyis szeretném megnyerni újra a bajnokságot, és jó lenne megint a BL-ben szerepelni. 

A napokban láttuk az egyik közösségi média oldaladon, hogy találkoztál az albán miniszterelnökkel, Edi Rama úrral (képünkön), illetve Tirana polgármesterével, Erion Veliaj-al, és mind a ketten kaptak tőled egy saját nevükkel ellátott Fradi-mezt. Igazán illusztris társaságba kerültél.

- Számomra ez egy óriási megtiszteltetés volt, hogy ilyen nagy emberekkel találkozhattam, hiszen ilyen magas szintű politikai vezetőkkel nem találkozhat bárki a mindennapokban. Nagyon boldog voltam, hogy számomra ez megadatott, és mindezt a labdarúgásnak köszönhetem. Gratuláltak a Fradinál elért eredményeimhez, és örömmel fogadták az ajándék-mezt.

- Hogy látod, az albán emberek mennyire követik a magyarországi pályafutásodat?

- Amióta Magyarországon játszom, sok honfitársam kezdte el követni a magyar bajnokságot. Egyre többen érdeklődnek az NB I-ről, kíváncsiak, melyik a legjobb csapat, és örülnek a sikereimnek.

- Van számodra egy remek hírem, ugyanis a Fradi-szurkolók szavazatai alapján téged választottak meg az előző szezon legjobb játékosának a klubnál. 

- Mindenkinek nagy köszönettel tartozom, jól esik a támogatás a klub drukkereitől. Számomra ők jelentik a fő motivációt, hiszen ha a szurkolóink elégedettek velem, az azt jelenti, hogy jól végzem a dolgomat. Ez természetesen a következő szezonra is nagy lökést ad a számomra. Nagyon boldog vagyok, még egyszer köszönöm szépen.

- Beszéljünk egy picit a hamarosan kezdődő Európa-bajnokságról. Albánia a 2016-os tornán ott volt, ám most nem sikerült a kijutás. Van olyan csapat, amelynek ettől függetlenül szurkolni fogsz?

- Ugyan Albánia nem jutott ki a mostani tornára, de Magyarország igen, és emiatt ugyanolyan boldog vagyok. Így, hogy Albánia nincs ott a tornán, maximálisan a magyarokért fogok szorítani, hiszen jelenleg ebben az országban élek, itt játszom, jelenleg Magyarországon zajlanak a mindennapjaim, úgy is mondhatnánk, hogy ez a második otthonom. Emellett sok játékosunk szerepel a magyar válogatottban, remélem, hogy jól fognak szerepelni, szorítok nekik, hiszen mi egy család vagyunk.

- Hogy látod a magyar válogatott esélyeit, hiszen a halál-csoportban vagyunk a franciákkal, a portugálokkal és a németekkel.

- Azt gondolom, a labdarúgásban bármi megtörténhet. A magyarok a lehető legnehezebb csoportba kerültek. Az ellenfeleknél a világ legjobbjai játszanak, de azt gondolom, hogy a magyarok a mentalitásukkal ellensúlyozhatják az egyéni különbségeket.

 

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin