2021. június 9.
Myrto Uzuni: „ A magyar válogatottért szorítok az EB-n”
Albán játékosunk a szünetéről, elnöki találkozójáról és a magyar válogatottról is beszélt.


Ahogy beszámoltunk róla, Myrto Uzunit választották meg szurkolóink az előző szezon legjobb Fradi-futballistájának. Albán válogatott támadónk a tavalyi szezon elején érkezett hozzánk, és hamar szurkolóink egyik kedvencévé vált. A bizalmat 12 góllal és hat gólpasszal hálálta meg, de emellett győztes-gólt lőtt a Dinamo Zagreb ellen, a Bajnokok Ligája-selejtezők 3. körében, majd a csoportkörben is betalált Torinóban, a Juventus ellen. Uzuni emellett a napokban még egy komoly megtiszteltetésben is részesült, hiszen találkozhatott Albánia miniszterelnökével, akit egy különleges ajándékkal lepett meg. Játékosunkkal erről a találkozóról, a szünidőről, és a közelgő Európa-bajnokságról is beszélgettünk, közvetlenül csapatunk első edzése után.

- Hogy telt a szüneted? Jó volt visszatérni újra a Népligetbe?

- Sajnos a pihenés nem éppen úgy alakult, ahogyan terveztem, ugyanis összeszedtem egy kisebb sérülést még a szezon vége előtt. Két lábujjamban keletkezett törés, így hat hét után most végezhettem teljesértékű edzést. Még szükségem van egy kis időre, hogy utolérjem magamat, de tudom, hogy hamarosan újra a régi leszek. Sajnos a sérülésem miatt a nemzeti csapatomat sem tudtam képviselni. A pihenésem alatt is csak a labdarúgás járt az eszemben. Azzal próbáltam nyugtatni magamat, hogy egy hosszú, de sikeres szezont zártunk, ráadásul az ősz során a Bajnokok Ligájában szerepelhettünk. Örülök, hogy most már újra itt lehetek, és elkezdhetjük a munkát. Ugyanazzal a céllal jöttem vissza a klubhoz, mint amikor megérkeztem ide tavaly, vagyis szeretném megnyerni újra a bajnokságot, és jó lenne megint a BL-ben szerepelni. 

A napokban láttuk az egyik közösségi média oldaladon, hogy találkoztál az albán miniszterelnökkel, Edi Rama úrral (képünkön), illetve Tirana polgármesterével, Erion Veliaj-al, és mind a ketten kaptak tőled egy saját nevükkel ellátott Fradi-mezt. Igazán illusztris társaságba kerültél.

- Számomra ez egy óriási megtiszteltetés volt, hogy ilyen nagy emberekkel találkozhattam, hiszen ilyen magas szintű politikai vezetőkkel nem találkozhat bárki a mindennapokban. Nagyon boldog voltam, hogy számomra ez megadatott, és mindezt a labdarúgásnak köszönhetem. Gratuláltak a Fradinál elért eredményeimhez, és örömmel fogadták az ajándék-mezt.

- Hogy látod, az albán emberek mennyire követik a magyarországi pályafutásodat?

- Amióta Magyarországon játszom, sok honfitársam kezdte el követni a magyar bajnokságot. Egyre többen érdeklődnek az NB I-ről, kíváncsiak, melyik a legjobb csapat, és örülnek a sikereimnek.

- Van számodra egy remek hírem, ugyanis a Fradi-szurkolók szavazatai alapján téged választottak meg az előző szezon legjobb játékosának a klubnál. 

- Mindenkinek nagy köszönettel tartozom, jól esik a támogatás a klub drukkereitől. Számomra ők jelentik a fő motivációt, hiszen ha a szurkolóink elégedettek velem, az azt jelenti, hogy jól végzem a dolgomat. Ez természetesen a következő szezonra is nagy lökést ad a számomra. Nagyon boldog vagyok, még egyszer köszönöm szépen.

- Beszéljünk egy picit a hamarosan kezdődő Európa-bajnokságról. Albánia a 2016-os tornán ott volt, ám most nem sikerült a kijutás. Van olyan csapat, amelynek ettől függetlenül szurkolni fogsz?

- Ugyan Albánia nem jutott ki a mostani tornára, de Magyarország igen, és emiatt ugyanolyan boldog vagyok. Így, hogy Albánia nincs ott a tornán, maximálisan a magyarokért fogok szorítani, hiszen jelenleg ebben az országban élek, itt játszom, jelenleg Magyarországon zajlanak a mindennapjaim, úgy is mondhatnánk, hogy ez a második otthonom. Emellett sok játékosunk szerepel a magyar válogatottban, remélem, hogy jól fognak szerepelni, szorítok nekik, hiszen mi egy család vagyunk.

- Hogy látod a magyar válogatott esélyeit, hiszen a halál-csoportban vagyunk a franciákkal, a portugálokkal és a németekkel.

- Azt gondolom, a labdarúgásban bármi megtörténhet. A magyarok a lehető legnehezebb csoportba kerültek. Az ellenfeleknél a világ legjobbjai játszanak, de azt gondolom, hogy a magyarok a mentalitásukkal ellensúlyozhatják az egyéni különbségeket.

 

Cikkajánló

„Mindig jobbnak kell lennem a tegnapi formámnál”

Myrto Uzuni beszélt győztes mentalitásáról, az elmúlt két találkozóról és az edzőtáborról – INTERJÚ!

Drámai meccsen búcsúzott a válogatott az Eb-től

A mieink kétszer is vezettek, és a 84. percig továbbjutásra álltak, ám a vége a németeknek kedvező 2-2 lett.

Boli: „Csapatkapitányként utat kell mutatni” – VIDEÓ!

Peter Stöger és Franck Boli videós értékelése a Ludogorec elleni győzelem után.

Pénteken játsszuk edzőtáborunk utolsó edzőmeccsét

Peter Stöger csapata június 25-én, péntek este 18.00-kor lép pályára.

Második edzőtábori meccsünket is megnyertük

Uzuni, Boli és Laidouni góljával 3-1-re legyőztük a Ludogorecet.

Ma 56 éves a VVK-siker!

Ma 56 éve nyerte meg az FTC a magyar futball máig egyetlen nagy nemzetközi trófeáját, a Vásárvárosok Kupáját!

Így áll össze egy edzőtábori élőképes közvetítés!

Három kamera, visszajátszások, kommentár és pályaszéli interjúk a kulisszák mögül – VIDEÓ!

Koszovói vagy andorrai ellenféllel kezdünk a BL-ben

Kedd este lejátszották a férfi labdarúgó Bajnokok Ligája négycsapatos előselejtezőjének elődöntőit.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most