2022. szeptember 7.
„Nagyon figyelnünk kell a Ferencváros gyors támadóira”
A törökök is megtartották sajtótájékoztatójukat Abdullah Avcival és Anastasios Bakasetasszal.

Az UEFA Európa Liga-csoportkör első fordulójának felvezetéseként a Ferencváros után a török bajnok Trabzonspor is megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját. A törököket a csapat vezetőedzője, Abdullah Avci és a görög középpályás, Anastasios Bakasetas képviselte.

- Tudjuk, hogy az egyik legerősebb magyar csapat ellen fogunk játszani, mely az elmúlt években dominálta a bajnokságot – kezdte a vendégek szakvezetője, Abdullah Avci. – Egy nagyon erős együttessel van dolgunk, több Bajnokok Ligája- és UEFA Európa Liga-selejtezőt játszottak, ráadásul mind az öt bajnokijukat megnyerték. Túl vagyunk az utolsó taktikai felkészülésen, maximálisan felkészültünk a Ferencvárosból. Bízunk benne, hogy sikerrel vesszük ezt az akadályt, fontos lenne egy jó kezdés.

A vezetőedző után a Trabzonspor görög középpályása, Anastasios Bakasetas is beszélt várakozásairól.

- Tudjuk, hogy egy nehéz mérkőzés vár ránk a Ferencváros ellen, egy nagy múltú együttes az ellenfelünk, ráadásul telt házas lesz az összecsapás, ami különösen izgalmassá és széppé teszi a csütörtök estét. Nekünk, mint egy török csapatnak nagyon fontos, hogy jól kezdjük az UEFA Európa Ligát, hiszen az utóbbi években országunk csapatai nagyon sok pontot veszítettek. Tegnap feltérképeztük a Fradit, hogy miben jók, illetve hol lehetnek hiányosságok. Izgalmas meccsre számítunk, örülünk neki, hogy itt lehetünk.

Az első kérdés arra vonatkozott, hogy milyen Trabzonsporra számíthatunk a csütörtöki mérkőzésen.

- Ez egy új csapat. Minden együttes életében előfordul, hogy fel kell frissíteni a játékosállományt, ez nálunk sem volt másképp. A múlt héten hét új játékossal léptünk pályára, de ha megnézzük a csapat teljesítményét, akkor látható, hogy meccsről meccsre egyre jobbak voltunk, fejlődtünk. Ez alól kivétel az Antalyaspor elleni összecsapás, ahol nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna. Sajnos a múlt héten elveszítettük az egyik jokerünket, Dorukhan Toközt, aki a védelemben és a középpályán is tud játszani. Az ő kiesésével újra kellett terveznünk az elképzeléseinket.

Végezetül arra voltak kíváncsiak, hogy minek köszönhető, hogy a Trabzonspor, több mint 20 év után ismét bajnoki címet ünnepelhetett, illetve, hogy a vezetőedző mit tart a Ferencváros legnagyobb erősségének.

- Ez egy hosszú munka gyümölcse volt, mely mögött komoly szervezés, és egy nagyszerű szakmai stáb volt. A keretet ennek megfelelően alakítottuk ki, akárcsak a játékrendszert, melyet hétről hétre fejlesztettünk. Ha megnézik, akkor úgy nyertük meg a bajnoki címet, hogy senki sem ért a közelünkbe. Aznap, amikor bebiztosítottuk sikerünket, 11 pontra volt a második helyezett. Nem csak saját magunkat, hanem a csapatot is folyamatosan fejlesztjük, ennek köszönhető, hogy egy 19 éves játékost tudtunk eladni Hollandiába. A Ferencváros legnagyobb erőssége, hogy csütörtökön a saját szurkolótábora előtt léphet pályára. Emellett a 4-2-3-1-es szisztémájukat is kiemelhetem, mely a mi felállásunk ellenszere lehet, ráadásul nagyon gyors támadókkal rendelkeznek. Nagyon kell figyelnünk arra, hogy a gyors játékosaikkal és kontráikkal ne nehezítsék meg a mieink dolgát - zárta gondolatait a vendégek  vezetőedzője, Abdullah Avci.

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin