2019. április 13.
Nagyon fontos győzelmet harcoltunk ki
A szünetben még a Kövesd volt előnyben, de Dvali egyenlített, Bőle pedig a győzelmet is megszerezte.

I. félidő

Az első lehetőségünk a 4. percben volt, ekkor egy szép támadás végén Heisterhez került ki a labda, aki balról, laposan adott középre, Szappanos azonban felszedte az érkező Sihnevich elől a labdát. Nem sokkal később Varga Roland húzott váratlant, és jó 30 méterről a bal felső sarok felé bombázott – a kísérlet sajnos egy kevéssel célt tévesztett, pedig a Kövesd kapusa csak nézte a labdát.

Sajnos ennek ellenére a 18. percben a Kövesd került előnybe: Molnár passzával Drazic lépett ki, és kissé kiszorított szögből a hosszú sarokba lőtt. Azonnal próbáltunk válaszolni a kapott gólra: Tokmac lódult meg, és passzolt jobbra Petrjaknak, akinek 16 méteres lövését blokkolták, majd Tokmachoz került vissza a labda, de már nem tudott kapura fordulni.

A 27. percben Varga sokadik szöglete után Sihnevichről vágódott nem sokkal a jobb kapufa mellé a labda. Majd Petrjak 20 méteres lövését fogta Szappanos, Tokmac pedig mellé pöccintette Leandro passzát.

A hazaiaknak egy lehetőségük volt ebben az időszakban: Molnár tette ki Silyének a labdát, aki azonban pontatlanul passzolt, így nem lett nagyobb veszély az akcióból.

A szünet előtt kétszer is gólt szerezhettünk volna: előbb Sihnevich csúsztatását védte bravúrral Szappanos, majd Blazic fejese ment a kapufa érintésével mellé. A játékrész hosszabbításában Lovrencsics beadását fejelték éppen Heisterhez, balhátvédünk kapásból, centikkel lőtt a bal sarok mellé.

II. félidő

A játékrész legelején már rögtön veszélyeztettünk Tokmac 25 méteres lövésével, amelyet Szappanos tolt ki a jobb alsó elől. A szöglet után azonban végre már a gólszerzés is sikerült: Varga szöglete szinte mindenki előtt elment, a hosszún Haratin ért bele a labdába, amelyet végül Dvali bólintott a gólvonalról a kapuba (1-1).

Az 56. percben centikre voltunk a második találattól: Lovrencsics indította pazarul a nagy lendülettel kilépő Tokmacot, aki úgy vette át tökéletesen a labdát, hogy ezzel a mozdulattal a kapust is becsapta, de ezután kiszorított szögből sajnos csak az oldalhálóba lőtt.

Az 59. percben Amadou lőtt 14 méterről, de Dibusz jól helyezkedett, és szép mozdulattal hárította a kísérletet. Kicsivel később pedig Drazic fejesét tolta fölé. A 60. perc után Sergei Rebrov gyors egymásutánban kettőt is cserélt: előbb Isael érkezett Varga, majd Böde Sihnevich helyére.

A 70. perc környékén két kövesdi helyzet is volt, előbb Eperjesi lövése ment a jobb felső fölé, majd Drazic löketét védte szépen kapusunk.

A 80. percben azonban mi kerültünk előnybe! Heister ívelt be balról, Bőle átvette a labdát, majd ügyesen a kapuba passzolt (2-1 ide).
A hajrában Isael is kis híján gólt szerzett: szabadrúgását Szappanos védte bravúrral, emelését pedig a felső léc mentette. A mezőkövesdi kapus a 89. percben Bőle ziccerét is megfogta.

Több találat már nem született, így csapatunk kínkeservesen, hátrányból fordítva, rendkívül fontos három pontot szerzett. 

 

NB I, 28. forduló

Mezőkövesd-FTC 1-2 (1-0)

Mezőkövesd: Szappanos - Vadnai (Eperjesi, 46.), Katanec, Pillár, Silye - Iszlai, Meskhi - Moutari, Molnár (Koszta, 87.), Cseri - Drazic

FTC: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister - Haratin (Bőle, 78.), Leandro - Varga R. (Isael, 64.), Tokmac, Petrjak - Sihnevich (Böde, 68.)

Sárga: Cseri (37.), Leandro (55.), Molnár (86.), Isael (89.), Koszta (91.), Iszlai (93.)

G.: Drazic (18.), ill. Dvali (48.), Bőle (80.)

Cikkajánló

A játékosok és a csapat is karaktert mutatott

Sergei Rebrov szerint megérdemeltük a Mezőkövesd elleni győzelmet, hiszen számtalan helyzetet alakítottunk ki.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin