2022. október 5.
„Nem számolgatunk, mindenre készen kell állnunk”
Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov sok nézőt vár a Crvena zvezda elleni, csütörtöki UEL-csoportmeccsre.

Az UEFA Európa Liga H-csoportjában két forduló után hibátlanul, hat ponttal álló FTC október 6-án, csütörtökön 18.45-től a szerb bajnok Crvena zvezda vendége lesz a csoportkör 3. játéknapján. A mérkőzés előtti napon, szerdán vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov és védőnk, Mats Knoester sajtótájékoztatón beszélt várakozásairól Belgrádban.

- A vasárnapi, Kecskemét elleni bajnoki vereség nem változtat semmin, ilyen előzmény után talán jobban ki leszünk élezve. Kemény mérkőzésre számítok a Crvena zvezda ellen, ami ugyanúgy 0-0-ról indul, mint a többi – kezdte futballistánk, aki kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy várhatóan több tízezer ember előtt léphetnek pályára csütörtökön. - Játékosként mindig is ilyen nagy mérkőzésekre vár az ember. Noha idegenben fogunk játszani, tudom, hogy a szurkolóink is elkísérnek bennünket. Megfelelően kielemeztük az ellenfelet. Maximálisan élesnek kell lennünk csütörtökön a pályán, csak akkor lehetünk sikeresek.

Mats Knoester együttesünk további céljairól is beszélt.

- Ha megnyered az első két meccset, természetes, hogy többet szeretnél. Ettől függetlenül azt is látjuk, hogy még bármire van esély. Ezt a fajta nyomást az előnyünkre kell fordítani.

A holland hátvéd után Sztanyiszlav Csercseszovtól kérdezhettek az újságírók.

- Volt egy meccsünk a bajnokságban, ahol nem volt szerencsénk, ám az már a múlt, a csütörtöki mérkőzés szempontjából nem fontos. A kecskeméti vereség után nem volt szükség külön mentális felkészítésre. Eleve nem vagyok a híve annak, hogy a múltról beszélgessünk, maximális erővel kellett készülnünk a csütörtöki feladatra. Jött egy vereség, de utána egy kis kompenzálást is kaptam – mondta el a tréner, aki utolsó mondatával már arra utalt, hogy unokája született. - Egy nagyon kemény ellenfél, a szerb bajnok ellen lépünk pályára csütörtökön, de van még 24 óránk arra, hogy megtaláljuk a megfelelő taktikát és azt, hogy ki milyen pozícióban játszik. Ha jól tudom, 1975-ben 110 ezer ember előtt játszott Belgrádban a Ferencváros, remélem, csütörtökön is hasonló körülmények várnak ránk.

Sztanyiszlav Csercseszovot a csoport állásával kapcsolatban is kérdezték.

- Nem szeretek matematikusként számolgatni, edző vagyok. Van hat pontunk, ennek ellenére mindenre készen kell állnunk. Csütörtök este is három pont szerezhető, ezt mindkét együttes szeretné megszerezni. Készen kell állnunk a meccsre, ezen a szinten ugyanis nincs könnyű ellenfél. Két lábbal a földön kell maradnunk. A Crvena zvezda egy olyan csapat, amely évről évre a BL-főtábla közelében van, ennek tudatában lépünk pályára.

A FradiMédia stábja is elkísérte a csapatot Belgrádba, így szurkolóink nem maradnak le semmiről sem az újabb nemzetközi túrán. A legfrissebb hírekért és tartalmakért kövessék a Ferencvárosi Torna Club hivatalos Facebook-, Instagram- és TikTok-csatornáját, valamit honlapunkat, a fradi.hu-t!

Cikkajánló

VIDEÓ: Így készült a történelmi csapatfotó!

Tessék mosolyogni! Férfi labdarúgócsapatunk téli szünet előtti csapatfotózásán járt a Fradi TV stábja – VIDEÓ!

Töltse le labdarúgóink legújabb csapatfotóját!

Varázsolja zöld-fehérbe telefonját, monitorját a történelmi UEL-szereplést elért együttesünk csapatfotójával!

Csapatfotózás és Fair Play-díjazottjaink a Fradi TV-ben

Keddi adásunkban megismerhetik a Fradi Fair Play kategóriák idei győzteseit.

55 éve nyerte meg az Aranylabdát a Császár

Albert Flórián 55 éve, 1967. december 4-én vált hivatalosan is aranylabdássá.

122 éve a hazáért, a kerületért

Koszorút helyeztünk el a Bakáts téren az FTC labdarúgó szakosztály megalapításának évfordulója alkalmából.

Találkozzon labdarúgóinkkal, ünnepeljünk együtt!

Fradi Ünnep december 11-én, vasárnap a Groupama Arénánál – rengeteg élménnyel várjuk!

Szerződést bontottunk Csontos Dominikkel

A fiatal hátvéd az elmúlt fél szezont kölcsönben az NB II-es Soroksárnál töltötte.

Aissa Laidouni emlékezetes világbajnoksága

Középpályásunk, a Katart megjárt Aissa Laidouni januárban csatlakozik újra az FTC keretéhez.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin