2022. október 5.
„Nem számolgatunk, mindenre készen kell állnunk”
Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov sok nézőt vár a Crvena zvezda elleni, csütörtöki UEL-csoportmeccsre.

Az UEFA Európa Liga H-csoportjában két forduló után hibátlanul, hat ponttal álló FTC október 6-án, csütörtökön 18.45-től a szerb bajnok Crvena zvezda vendége lesz a csoportkör 3. játéknapján. A mérkőzés előtti napon, szerdán vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov és védőnk, Mats Knoester sajtótájékoztatón beszélt várakozásairól Belgrádban.

- A vasárnapi, Kecskemét elleni bajnoki vereség nem változtat semmin, ilyen előzmény után talán jobban ki leszünk élezve. Kemény mérkőzésre számítok a Crvena zvezda ellen, ami ugyanúgy 0-0-ról indul, mint a többi – kezdte futballistánk, aki kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy várhatóan több tízezer ember előtt léphetnek pályára csütörtökön. - Játékosként mindig is ilyen nagy mérkőzésekre vár az ember. Noha idegenben fogunk játszani, tudom, hogy a szurkolóink is elkísérnek bennünket. Megfelelően kielemeztük az ellenfelet. Maximálisan élesnek kell lennünk csütörtökön a pályán, csak akkor lehetünk sikeresek.

Mats Knoester együttesünk további céljairól is beszélt.

- Ha megnyered az első két meccset, természetes, hogy többet szeretnél. Ettől függetlenül azt is látjuk, hogy még bármire van esély. Ezt a fajta nyomást az előnyünkre kell fordítani.

A holland hátvéd után Sztanyiszlav Csercseszovtól kérdezhettek az újságírók.

- Volt egy meccsünk a bajnokságban, ahol nem volt szerencsénk, ám az már a múlt, a csütörtöki mérkőzés szempontjából nem fontos. A kecskeméti vereség után nem volt szükség külön mentális felkészítésre. Eleve nem vagyok a híve annak, hogy a múltról beszélgessünk, maximális erővel kellett készülnünk a csütörtöki feladatra. Jött egy vereség, de utána egy kis kompenzálást is kaptam – mondta el a tréner, aki utolsó mondatával már arra utalt, hogy unokája született. - Egy nagyon kemény ellenfél, a szerb bajnok ellen lépünk pályára csütörtökön, de van még 24 óránk arra, hogy megtaláljuk a megfelelő taktikát és azt, hogy ki milyen pozícióban játszik. Ha jól tudom, 1975-ben 110 ezer ember előtt játszott Belgrádban a Ferencváros, remélem, csütörtökön is hasonló körülmények várnak ránk.

Sztanyiszlav Csercseszovot a csoport állásával kapcsolatban is kérdezték.

- Nem szeretek matematikusként számolgatni, edző vagyok. Van hat pontunk, ennek ellenére mindenre készen kell állnunk. Csütörtök este is három pont szerezhető, ezt mindkét együttes szeretné megszerezni. Készen kell állnunk a meccsre, ezen a szinten ugyanis nincs könnyű ellenfél. Két lábbal a földön kell maradnunk. A Crvena zvezda egy olyan csapat, amely évről évre a BL-főtábla közelében van, ennek tudatában lépünk pályára.

A FradiMédia stábja is elkísérte a csapatot Belgrádba, így szurkolóink nem maradnak le semmiről sem az újabb nemzetközi túrán. A legfrissebb hírekért és tartalmakért kövessék a Ferencvárosi Torna Club hivatalos Facebook-, Instagram- és TikTok-csatornáját, valamit honlapunkat, a fradi.hu-t!

Cikkajánló

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin