2022. január 18.
Nyilasi Tibor: 67
Ezüstcipős legendánk 2022. január 18-án, kedden ünnepli 67. születésnapját.

Nyilasi Tibor és a Ferencvárosi Torna Club neve az évtizedek alatt összeforrt egymással. A népszerű Nyíl 1970-ben 15 évesen került a Fradiba, amelynek felnőtt csapatában alig három évvel később debütált.

Nyilasi 1973 és 1983 között volt a Ferencváros futballistája, játékosként két magyar bajnoki címet és három MNK-t nyert, volt KEK-döntős, gólkirály, 1981-ben az Év labdarúgója valamint az 1980/1981-es szezon végén Európa második legeredményesebb góllövőjeként Ezüstcipős is.

A nemzeti csapatban összesen 70-szer, az Európa-válogatottban pedig egyszer szereplő, két világbajnokságot és egy Eb-t is megjárt középpályás 28 évesen a Fraditól az Austria Wienhez szerződött, amellyel háromszor nyert osztrák bajnokságot, egyszer Osztrák Kupát, emellett bejutott a BEK és az UEFA Kupa negyeddöntőjébe is. A bécsi klub játékosaként vonult vissza 1988-ban.

Aktív pályafutása végeztével Nyilasi Tibor edzőnek állt, két időszakban szolgálta klubunkat: első korszaka alatt az 1990/1991-es szezonban ezüst-, a 91/92-es idényben arany-, a 92/93-as évadban pedig bronzérmet szerzett, miközben 1991-ben, 1992-ben és 1994-ben is megnyerte a Magyar Kupát. Távozott, ám később visszatért, az 1997/1998-as szezonban bajnoki ezüstéremig vezette csapatunkat, de a magyar válogatott stábtagja is volt.

A korábbi klasszis középpályással 2019 júniusában, a Múzeumok Éjszakáján beszélgettünk a Fradi Múzeumban. Akkor anekdotáival, megnyilvánulásaival és példaértékű fradizmusával feledhetetlen élményt nyújtott az összes helyszínen levő drukker számára, születésnapja alkalmából ezt a beszélgetést idézzük fel vágatlanul, teljes terjedelmében.

Klubunk legendás alakjának az FTC vezetői és valamennyi dolgozója, valamint szurkolója nevében sok boldogságot, erőt, egészséget kívánunk 67. születésnapja alkalmából! Isten éltesse, Nyilasi Tibor!

Cikkajánló

„Egyre jobban alakul minden”

Fiatal játékosunk, Csontos Dominik értékelte a Köln U21 elleni győzelmet és az edzőtábort.

Otigba a visszatéréséről; bemutatjuk új igazolásunkat!

A férfi labdarúgás mellett női kézilabdával és női jégkoronggal várjuk nézőinket.

Végső búcsú dr. Springer Miklóstól

Klubunk néhai elnökségi tagjától, az FTC alapító elnökének unokájától január 31-én, pénteken búcsúzunk.

Már kaphatók a jegyek az év első idegenbeli bajnokijára

Február 1-jén a Kisvárda vendégeként lépünk pályára a labdarúgó NB I-ben, ez lesz 2020 első idegenbeli meccse.

Újévi akció a Fradi Shopban!

Január 16., csütörtöktől számos termékünket szerezhetik be kedvezményes áron üzletünkben.

Ryan Mmaee: A családom is segíti a gyors gyógyulásom

Míg Samy távol van, Camil és Jack gondoskodik férfi focicsapatunk támadójáról a rehabilitációja alatt – VIDEÓ

33: Statisztikák, érdekességek a bajnokcsapatról

Ryan Mmaee volt a legeredményesebb játékosunk a 2021/2022-es idényben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most