2022. június 8.
Nyolcgólos győzelem az első edzőmeccsen
Férfi labdarúgóink 8-0-ra nyertek a szlovén NK Carda Martjanci ellen az edzőtábor első felkészülési meccsén.

33-szoros magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk az ausztriai Bad Radkersburgban kezdte meg a nyári felkészülést. Az első napokban nem pihentek a játékosok, Sztanyiszlav Csercseszov és stábja kőkemény edzéseket vezényelt a labdarúgóknak, akik június 8-án, szerdán lejátszották első edzőmérkőzésüket is a szlovén NK Carda Martjanci ellen. Az új idény első összecsapásán vezetőedzőnk a Szécsi – Gera, Sigér, Knoester, Pászka – Esiti, Loncar, Zachariassen, Auzqui – Boli, Traoré kezdőcsapatnak szavazott bizalmat.

I. félidő

A lila mezben szereplő szlovén együttes kezdte a találkozót, de Knoester labaszerzése után a mieink kerültek rögtön helyzetbe, Boli lövésének azonban útját állták, így szögletet végezhettünk el. Pillanatokkal később Traoré beadási kísérletébe szintén beleálltak, újabb szögletet végezhettünk el. Knoester fejét érintette a labda, de a holland fejese a lécet találta el, maradt a 0-0. Egy szép labdajáratás után Loncar is próbálkozott, de védett a hazaiak kapusa.

A 10. percben aztán már nem volt ellenszer, egy szép egyéni villanás után Franck Boli góljával megszereztük a vezetést (1-0). Alig egy perccel később Pászka lőtte középre a labdát, majd Traoré próbálkozott, de védett a kapus. Negyedórányi játék után ismét a mieink veszélyeztettek, de a szlovének hálóőre résen volt. Loncar labdaszerzése után bosnyák középpályásunk készített vissza Bolinak, aki másodszor is eredményes volt (2-0).

Alig két perccel később egy jobboldali beadás után Loncar fejelte középre a labdát, ahol érkezett Zachariassen, és a kapuba fejelt (3-0). A 24. percben Traoréval szemben volt szabálytalan az egyik szlovén, ráadásul a tizenhatoson belül, így büntetőt lőhettünk. Stjepan Loncar volt az ítéletvégrehajtó, aki magabiztosan lőtte ki a jobb felsőt (4-0).

Harmincpercnyi játék után Pászka is próbálkozott, de védett az ellenfél kapusa. A sarokrúgás után Knoester csúsztatott, majd Zachariassen fejelt, de korábbi helyzetéhez hasonlóan ismét csak a lécet találta el, maradt a 4-0. Pillanatokkal később feljegyezhettük az első szlovén helyzetet, de a ballábas lövés messze elkerülte a kaput. A 42. percben Traoré fejelt a kapuba, 5-0. A félidő zárásaként másodszor is veszélyeztetett a hazai együttes, ám a lövés centikkel ugyan, de elkerülte Szécsi kapuját, így 5-0-s előnnyel mentünk a szünetre.

II. félidő

A szünetben több poszton is cseréltünk: Varga Ádám, Marquinhos, Csontos és Bassey érkezett Szécsi, Auzqui, Knoester és Boli helyére.

Alig pár másodperccel később a csereként beálló Baturina volt eredményes (6-0). A horvát támadó után Zachariassen is a kapuba bombázott (7-0). Ismét cserélt Sztanyiszlav Csercseszov, Gera helyett Kaján érkezett. Folyamatosan letámadtunk, és rendre ott voltunk a szlovén kapu előtt. Újabb cserék jöttek, Pászka és Zachariassen hagyta el a pályát, helyüket Vén és Katona vette át. A csere után, a 71. percben Baturina szerezte meg saját maga második, csapatunk nyolcadik találatát (8-0).

Az edzőmérkőzés és a 8-0-s állás jellegéből adódóan a játékvezető nem ítélt meg egy büntetőt a mieinknek, így bár az újabb gól elmaradt, a hajrára fordulva sem hagytak alább a ferencvárosi helyzetek. 15 perccel a vége előtt egy levágódó labdát Marquinhos belsőzött a kapu irányába, de a szlovén kapus sérülése miatt kissé szokatlan módon, ám rendkívül sportszerűen az ellenfél kapujába nem sokkal korábban beálló Szécsi védte csapattársa, egyben ideiglenes ellenfele lövését. A 87. percben megérkezett a Carda első veszélyes kaput eltaláló lövése is, de Varga Ádám résen volt.

A 89. percben még Marquinhos sérülése okozott némi riadalmat, de szerencsére folytatni tudta a játékot, amely néhány percen belül véget ért.

A Ferencváros magabiztos, 8-0-s győzelmet aratott a 2022/23-as idény első felkészülési mérkőzésén az ausztriai edzőtáborban.

Férfi labdarúgás, felkészülési mérkőzés
FTC - NK Carda Martjanci 8-0 (5-0)
FTC: 
Szécsi (Varga Á., 46.) – Gera (Kaján, 64.), Sigér, Knoester (Csontos, 46.), Pászka (Vén, 70.) – Esiti (Nagy O., 58.), Loncar, Zachariassen (Katona, 70.), Auzqui (Marquinhos, 46.) – Boli (Bassey, 46.), Traoré (Baturina, 58.).
Gólszerzők: Boli (10., 17.), Zachariassen (19., 63.), Loncar (26., 11-esből), Traoré (41.), Baturina (60., 71.)

Cikkajánló

Sztankovics: „A szezonnak még nincs vége”

Vezetőedzőnk beszélt várakozásairól az MTK elleni bajnoki előtt.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin