2021. április 21.
Ők voltak a Rebrov-tripla alapemberei – ranglista
Egy kapus és két védő fért fel az elmúlt három év legtöbbet foglalkoztatott játékosai listájának dobogójára.

Történelmi szempontból páratlan évet tudhat maga mögött Sergei Rebrov csapata, hiszen az igencsak sikeres, az Európa Liga-csoportkör miatt is emlékezetes 2019/20-as szezon után az együttes tovább tudott fejlődni és előbb kvalifikálta magát Európa legrangosabb kupasorozata, a Bajnokok Ligája csoportkörébe, majd nem mindennapi teljesítményének köszönhetően sorozatban harmadszor, összességében pedig 32. alkalommal ért a hazai pontvadászat csúcsára.

Sorra vettük, hogy mely játékosoknak sikerült a Rebrov-éra első aranyától a harmadikig végig ott lennie a csapatban, és hogy ezen játékosok közül kik voltak azok, akik a legtöbb percet töltötték a pályán.

A dobogó
Nem meglepő módon a dobogó legfelső fokán a Ferencváros kapujából kirobbanthatatlan Dibusz Dénes áll. Magyar válogatott hálóőrünk az elmúlt két szezonban (2018/19, 2019/20) összesen 58 bajnoki mérkőzésen 5220 percet töltött a pályán, míg az NB I idei kiírásában egyszer sem pihentette őt Sergei Rebrov, így a Puskás Akadémia elleni találkozóig bezárólag 28 mérkőzésen 2520 játékperc jutott neki. Azaz Dibusz Dénes a Fradi legutóbbi három bajnoki címmel végződő szezonjában összesen 7740 percet át védte a zöld-fehér együttes kapuját.

A második helyet a szlovén válogatott és a Ferencváros mára már meghatározó alakja, Miha Blazic szerezte meg. Blazic 2017 augusztusában igazolt a Ferencvárosba, ahol rögtön a védelem egyik kulcsfigurája lett és ez a következő években sem változott. Védőnk a mögöttünk hagyott két, szintén bajnoki arannyal záruló idényben összesen 60 találkozón húzhatta magára a zöld-fehér szerelést, ez idő alatt 5250 percet töltött a pályán. A történelmi harmadik bajnoki cím évében eddig 23 mérkőzésen 2063 perc jutott neki. Ez összesen 7313 pályán töltött percet jelent.

Kapusunk és szlovén védőnk után csapatunk kapitánya, Lovrencsics Gergő szerezte meg a harmadik helyet. A kapitány az első két helyezetthez hasonlóan szépen gyűjtögette a játékperceket az elmúlt három idény során. A Rebrov-éra első évében 31 találkozón (2671 perc), a másodikban 27 összecsapáson (2064 perc) jutott szóhoz, míg a mostani kiírásban az Újpest elleni 3-0-ra megnyert derbin volt 21. alkalommal a pályán (1547 játékperc). Az elmúlt három, bajnoki aranyéremmel végződő szezonokat összesítve 6282 percnyi játékidő jutott csapatunk kapitányának.

Az ötezresek klubja
Nagyon szoros harc alakult ki a negyedik hely megszerzéséért baloldali védőnk, Marcel Heister és a középpálya egyik motorja, Ihor Haratin között. Heister azzal a helyzeti előnnyel indult ukrán vetélytársához képest, hogy míg ő 2018 augusztusában igazolt Budapestre, addig Haratin csak egy fél szezonnal később, 2019 januárjában lett a Ferencváros labdarúgója.

Ettől függetlenül mindkét játékos már első ferencvárosi idényében letette névjegyét, ugyanis Heister 31 mérkőzésen 2680, Haratin pedig 14 találkozón 1157 percet töltött a pályán. A következő idényben megfordult a mutató, hiszen míg az ukrán középpályás 30 összecsapáson 2425 percet kapott, addig a baloldali védő csak 1154 percet töltött játékkal. A 2020/21-es idény eddig lejátszott mérkőzései alapján kiegyenlítődtek a statisztikai mutatók: Heister az Újpest elleni meccset megelőzően 1754, Haratin pedig 1737 percet kapott az eddig lejátszott 22 illetve 24 bajnokin. Így Heister a Rebrov-tripla alatt 5588, míg Haratin 5319 percet töltött a pályán.

A Rebrov-tripla alapemberei

1. Dibusz Dénes               7740 perc (86 mérkőzés)
2. Miha Blazic                  7313 perc (83 mérkőzés)
3. Lovrencsics Gergő        6282 perc (79 mérkőzés)
4. Marcel Heister              5588 perc (69 mérkőzés)
5. Ihor Haratin                 5319 perc (68 mérkőzés)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin