2022. június 7.
Szoros vereség az Európa-bajnok otthonában
Dibusz Dénes végigvédte az olaszok elleni NL-meccset.

Az UEFA Nemzetek Ligája A-ligájának 3. csoportjában az Eb-ezüstérmes Anglia múlt szombati legyőzésével bemutatkozó magyar labdarúgo-válogatott kedd este a regnáló Európa-bajnok Olaszország vendégeként lépett pályára Cesenában. A Ferencvárost kezdőjátékosként kapusunk, Dibusz Dénes képviselte, a korábban Olaszországban is légióskodó Vécsei Bálint csereként várt bevetésre.

A magyar kezdőcsapat Cesenában

Első félidő

Kapusunk először a 2. percben találkozott a labdával, egy szöglet után Gianluca Mancini fejelt, de Dibusz Dénes védeni tudott. Az első komolyabb magyar lehetőséget a 13. percben jegyezhettük fel, akkor Szoboszlai Dominik állt oda egy közeli szabadrúgás mögé, ám a sorfalba lőtt.

Az első 20 percben látott kiegyenlített játék után az olaszok átvették az irányítást, a 22. percben például megint Mancini fejelt, ezuttal 6 méterről – Dibusz Dénes bravúrjára volt szükség a gól nélküli állás megőrzéséhez. Ezt követően még Sallai Roland lőtte kapura a Negótól visszakapott labdát 15 méterről, kissé jobbról, Donnarumma azonban szögletre mentett. Négy perccel később az Eb-győztes olaszok megszerezték a vezetést: Spinazzola átadása után Barella kapta a labdát, aki 18 méterről nagy erővel a kapunkba lőtte azt. Dibusz ugyan beleért, de menteni már nem tudott (1-0).

Olaszország előnye birtokában is kezdeményezőbb volt, ennek eredményeképpen Lorenzo Pellegrini még az első játékrész vége előtt megduplázta a hazaiak előnyét – az ellenfél játékosa közelről könnyedén lőtt az üres kapuba, ezzel kialakítva a félidő 2-0-s végeredményét.

 

Második félidő

A szünetben nem változtatott a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi, azaz a kupagyőztes bajnok FTC-t továbbra is Dibusz Dénes képviselte. Az 56. percben a szerencse is kellett ahhoz, hogy ne szülessen újabb olasz gól, Politano a felsőlécet találta el. Rossi két cserével próbált frissíteni, az 58. minutumban beállt Fiola Attila pedig jó cserének bizonyult, hiszen a 61. percben az ő beadása után vétett öngólt Mancini (2-1). Visszajött a magyar esély!

A 69. percben közel jártunk az egyenlítéshez, egy remek labdaszerzést követően Schäfer András passzolt Sallai Rolandnak, aki 17 méterről lőtt – az olasz kapuvédő szögletre mentett. A sarokrúgás után Orbán Willi vette célba a kaput, de Donnarumma ekkor is hárított. Ezt követően nem volt számottevő magyar gólhelyzet, így az angolok elleni bravúrgyőzelem után szoros vereséget szenvedett válogatottunk az Eb-győztes otthonában - Vécsei Bálint nem állt be, így ebből a pályán nem vette ki a részét.

Folytatás  június 11-én, szombaton 20.45-től, Magyarország akkor a német együttest fogadja a Puskás Arénában.

UEFA Nemzetek Ligája, A-liga, 3. csoport

Olaszország–Magyarország 2-1 (2-0)

Cesena, Stadio Dino Manuzzi. Játékvezető: Sandro Schärer (svájci)

Olaszország: Donnarumma – Calabria, Mancini, Bastoni, Spinazzola (Dimacro, 75.) – Pellegrini (Locatelli, 66.), Cristante, Barella (Tonali, 84.) – Politano (Belotti, 75.), Gnonto, Raspadori (Zerbin, 84.). Szövetségi kapitány: Roberto Manchini

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Nego (Fiola, 58.), Schäfer (Vancsa, 87.), Nagy Á. (58.), Nagy Zs. (Bolla, 81.) – Szoboszlai, Szalai Á. (Ádám M., 87.), Sallai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Sárga lap: Barella (64.),Cristante (92.), illetve Schäfer (71.)

Gólszerző: Barella (30.), Pellegrini (42.), illetve Mancini (61., öngól)

Cikkajánló

Honvédelmi Napot tartunk a DVSC elleni meccsen

Az akadálypálya, a lézerfegyveres lövészet és a kvízjáték után értékes nyereményért szállhat versenybe.

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin