2019. április 20.
Orosz Pál: „Csak egyetlen, de fontos lépés jöhet”
Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója is beszélt a szombati, FTC-Vidi rangadóról.

Az NB I-et nyolcpontos előnnyel vezető labdarúgócsapatunk szombaton 19:30-tól a MOL Vidit fogadja a Groupama Arénában. Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál örül a bajnoki hajrát övező nagy szurkolói érdeklődésnek, bízik a győzelemben, de úgy véli, nem csak ez az egyetlen fontos mérkőzés vár a csapatra.

- Sokan aranyrangadóként tekintenek a szombati összecsapásra. Valóban ez lesz az NB I bajnoki címét eldöntő összecsapás?

- Egy 33 mérkőzésből álló bajnokságot sosem egyetlen találkozó dönt el. Természetesen nagyon fontos lesz a Vidi elleni mérkőzés, hiszen amennyiben győzünk, újabb rendkívül fontos lépést tehetünk a 30. bajnoki cím felé. Ezzel mindenki tisztában van, és ennek megfelelően készül az összecsapásra. Bárhogy is alakuljon azonban a mérkőzés, azután lesz még négy forduló, ahol szintén sorsdöntő pontokat lehet szerezni és hullajtani.

- A bajnokság utolsó öt fordulójában a csapat a Vidi mellett a Honvéddal, az Újpesttel, a Debrecennel és a Puskás Akadémiával is találkozik. Számos rangadót láthatnak tehát még idén a szurkolók, akik óriási érdeklődéssel várják már a most szombati mérkőzést is.

- Az biztos, hogy nagyon kemény mérkőzések várnak még ránk. De ennek kapcsán örömteli, hogy több olyan találkozóra is számíthatunk, ahol rengeteg szurkolónk buzdíthatja a csapatot. A Vidi ellen 20 ezer körüli nézőszám  várható, az Újpest ellen gyakorlatilag szinte biztos a telt ház, de a többi bajnokit is kiemelt figyelem övezi majd. Bízunk benne, hogy pazar hangulatú meccsek előtt állunk.

- Sokan sokféleképpen várják a Fradi-Vidi rangadót. A Vidi játékosa, Huszti Szabolcs is foglalkozott klubunkkal, és többek között azt is mondta korábbi hazatérése kapcsán, hogy „sosem volt konkrét ajánlata a Fraditól”.

- Azért nem értem Huszti Szabolcs mostani megnyilvánulását, mert gondolom, pontosan tudja, hogy ügynökén keresztül a Ferencváros konkrét ajánlatot tett a havi fizetésére. Ráadásul ennek az ajánlatnak az elfogadása esetén az akkori Fradi legjobban fizetett játékosa lehetetett volna. Ezt az ajánlatot nem fogadták el. Válaszukat tudomásul vettük és mi ezt a történetet abban a pillanatban le is zártuk.

- Végezetül: hogyan látja, ha sikerül megverni a Vidit, már biztos a bajnoki cím?

- Jelenleg csak azzal kell foglalkoznunk, hogy szombat este nyerjünk. Ha ez meglesz, az természetesen nagy öröm lesz, de korántsem ünnepelhetnénk bajnokcsapatként. Meg kell nyernünk a következő találkozóinkat, és ha matematikailag sem érhet utol már senki minket, akkor lesz ideje az ünneplésnek.

Cikkajánló

Jegyek a Vidi elleni rangadóra

Az utolsó állva maradt rivális, a MOL Vidi ellen játszunk szombaton.

Rebrov: „Meg kell mutatnunk, miért van 8 pont köztünk”

Sergei Rebrov és Dibusz Dénes is kiemelte a sajtócsütörtökön, fontos megmutatnunk, jobbak vagyunk a Vidinél.

Blazic: „Nüanszok dönthetnek!”

Védőnk szerint nem szabad megengednünk, hogy nyomást helyezzen ránk a MOL Vidi – INTERJÚ!

Az utolsó edzés a rangadó előtt

Így telt labdarúgócsapatunk pénteki, utolsó edzése a MOL Vidi elleni bajnoki előtt.

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin