2021. január 22.
Orosz Pál: „Egy ötéves ciklusban 2-3 csoportkör a cél”
Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója is előadást tartott a Budapesti Corvinus Egyetemen zajló konferencián.

Csütörtökön és pénteken online keretek között zajlott a V. Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatók Fóruma (V. SKEOF) Konferencia, amelynek idei témája a következő volt: „A harmadik évezred harmadik évtizedének kihívásai a sportban”. A január 21-22. között tartó konferencia pénteki napján az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál is előadást tartott. Merre tart a nemzetközi klub labdarúgás, hol van benne a Fradi helye? – előadásában erre adott választ.

- Kifejezetten a Ferencváros aspektusából igyekeztem bemutatni azt, hogy hol volt a magyar labdarúgás az 1950-es, 60-as években. Arra próbáltam válaszokat adni, hogy mi az oka a lemaradásnak azokhoz képest, akikkel akkor egy szinten voltunk? – lásd a Juventus elleni győzelem 1965-ben. Akkoriban szemben állt egymással a piacgazdaság és a szocialista berendezkedés. Nálunk a futball csupán sport volt, máshol viszont rájöttek, hogy ez üzletileg óriási lehetőség, ezért elkezdték a klubokat multinacionális cégekké alakítani. Ugyanazokkal a mechanizmusokkal dolgoztak, mint bármelyik más nagy márkánál. Akik mostanra elléptek a többiektől, akkoriban még nem rendelkeztek akkora helyzeti előnnyel velünk szemben, mint napjainkban. Ma már áthidalhatatlan a differencia több szempontból is – kezdte Orosz Pál, aki a világjárvány lehetséges hatásairól is beszélt. - A covid-szituáció valamilyen szinten átrendezi majd a dolgokat. Nem hiszem, hogy jelentősen, de azért a nagyokat jobban fogja érinteni, hiszen ők magas rezsiköltséggel dolgoznak, emellett pedig óriási fizetéseket adnak. Nekik fontos az, hogy mindig 80-100 ezer ember előtt tudják rendezni a mérkőzéseiket, amik most zárt kapusak, ezért jelenleg nagyságrendileg nulla bevételük van. Mindez persze nem azt jelenti, hogy egyik napról a másikra elérjük majd az ő szintjüket.

Az FTC Labdarúgó Zrt. első embere az FTC célkitűzéseire is kitért.

- A mi reális célunk az Európa Liga csoportköre. Természetesen minden évben szeretnénk megismételni a tavalyi BL-csoportkörös szereplést, ehhez azonban az kell, hogy évről évre megnyerjük a bajnokságot, ilyen klub viszont nincs a világon. A mi sportszakmai és financiális hátterünkkel reális célkitűzés, hogy egy ötéves ciklusban 2-3 alkalommal is csoportkört játsszunk akár a BL-ben, akár az EL-ben vagy a Konferencia Ligában.

A V. SKEOF Konferencián előadást tartott többek között Jesús Pizarro Bravo, a spanyol élvonalbeli bajnokság, a LaLiga delegáltja, Siklósi Csaba, a Groupama Arénát működtető Sportfive ügyvezető igazgatója, Nenad Sostaric, a horvát női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya és Michelisz Norbert autóversenyző is.

Cikkajánló

Ha az élen álltunk 24 kör után, 3-szor bajnokok lettünk

Megvizsgáltuk, hogy az utóbbi években hogyan állt csapatunk 24 fordulót követően.

„Csatárként ez a feladatom, hogy jó helyen legyek”

Franck Boli szerint magabiztosak és nyugodtak lettünk a DVTK elleni vezetőtalálat megszerzése után – VIDEÓ!

Sergei Rebrov: „Láttam mindenkin a motivációt”

Vezetőedzőnk sajtótájékoztatón összegzett a keddi, DVTK elleni 1-0-s győzelem után.

Boli fejese döntött, legyőztük a DVTK-t!

A 77. percig kellett várni az elefántcsontparti támadó mindent eldöntő góljára.

Mennyire ismered honfitárs csapattársad? - VIDEÓ

Lasha Dvalit kérdeztünk újdonsült csapattársáról, Giorgi Kharaishviliről.

Fradi–DVTK: online meccsfüzet a keddi bajnokira!

Interjúk, érdekességek, keretek és ellenfélbemutató a szokásos mérkőzésnapi kiadványunkban.

„Pusztai László példakép lehet a gyerekek számára”

Emléktáblát avattak Őrmezőn az FTC 75 évvel ezelőtt született labdarúgója, Pusztai László tiszteletére.

Féláron juthatsz hozzá a menő Fradi kiegészítőkhöz!

Szurkolóinknak a hétközi bajnoki fordulóban is meccsnapi ajánlattal készülünk a Fradi Shopban és online.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most