2021. január 22.
Orosz Pál: „Egy ötéves ciklusban 2-3 csoportkör a cél”
Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója is előadást tartott a Budapesti Corvinus Egyetemen zajló konferencián.

Csütörtökön és pénteken online keretek között zajlott a V. Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatók Fóruma (V. SKEOF) Konferencia, amelynek idei témája a következő volt: „A harmadik évezred harmadik évtizedének kihívásai a sportban”. A január 21-22. között tartó konferencia pénteki napján az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál is előadást tartott. Merre tart a nemzetközi klub labdarúgás, hol van benne a Fradi helye? – előadásában erre adott választ.

- Kifejezetten a Ferencváros aspektusából igyekeztem bemutatni azt, hogy hol volt a magyar labdarúgás az 1950-es, 60-as években. Arra próbáltam válaszokat adni, hogy mi az oka a lemaradásnak azokhoz képest, akikkel akkor egy szinten voltunk? – lásd a Juventus elleni győzelem 1965-ben. Akkoriban szemben állt egymással a piacgazdaság és a szocialista berendezkedés. Nálunk a futball csupán sport volt, máshol viszont rájöttek, hogy ez üzletileg óriási lehetőség, ezért elkezdték a klubokat multinacionális cégekké alakítani. Ugyanazokkal a mechanizmusokkal dolgoztak, mint bármelyik más nagy márkánál. Akik mostanra elléptek a többiektől, akkoriban még nem rendelkeztek akkora helyzeti előnnyel velünk szemben, mint napjainkban. Ma már áthidalhatatlan a differencia több szempontból is – kezdte Orosz Pál, aki a világjárvány lehetséges hatásairól is beszélt. - A covid-szituáció valamilyen szinten átrendezi majd a dolgokat. Nem hiszem, hogy jelentősen, de azért a nagyokat jobban fogja érinteni, hiszen ők magas rezsiköltséggel dolgoznak, emellett pedig óriási fizetéseket adnak. Nekik fontos az, hogy mindig 80-100 ezer ember előtt tudják rendezni a mérkőzéseiket, amik most zárt kapusak, ezért jelenleg nagyságrendileg nulla bevételük van. Mindez persze nem azt jelenti, hogy egyik napról a másikra elérjük majd az ő szintjüket.

Az FTC Labdarúgó Zrt. első embere az FTC célkitűzéseire is kitért.

- A mi reális célunk az Európa Liga csoportköre. Természetesen minden évben szeretnénk megismételni a tavalyi BL-csoportkörös szereplést, ehhez azonban az kell, hogy évről évre megnyerjük a bajnokságot, ilyen klub viszont nincs a világon. A mi sportszakmai és financiális hátterünkkel reális célkitűzés, hogy egy ötéves ciklusban 2-3 alkalommal is csoportkört játsszunk akár a BL-ben, akár az EL-ben vagy a Konferencia Ligában.

A V. SKEOF Konferencián előadást tartott többek között Jesús Pizarro Bravo, a spanyol élvonalbeli bajnokság, a LaLiga delegáltja, Siklósi Csaba, a Groupama Arénát működtető Sportfive ügyvezető igazgatója, Nenad Sostaric, a horvát női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya és Michelisz Norbert autóversenyző is.

Cikkajánló

Zengett a Groupama Aréna két légiósunk gólörömétől

Persze egyelőre még csak az új szezon előtti mezfotózáson - VIDEÓ!

Kady: „Remekül főzök, majd meglátjátok!”

Új brazil középpályásunk első magyar nyelvóráján szépen teljesített az edzőtáborban – VIDEÓ!

Elindult a jegyértékesítés az első hazai bajnokinkra!

Férfi labdarúgócsapatunk augusztus 3-án, szombaton 19.45-től fogadja a Kecskemétet a Groupama Arénéban.

Sajtóakkreditáció a New Saints elleni mérkőzésre

A sajtó munkatársai július 19-e, péntek 12-ig adhatják le akkreditációjukat a keddi BL-selejtezőre.

Megvan, ki ellen kezdi csapatunk a BL-selejtezőket!

Férfi labdarúgócsapatunk a walesi The New Saints ellen lép pályára július 23-án, kedden 20.00-tól.

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin