2023. március 13.
„Örülök neki, hogy rövid időn belül visszatérhettem”
Férfi labdarúgócsapatunk válogatott középpályása, Vécsei Bálint fantasztikus hangulatra számít csütörtökön.

A Kecskemét elleni, február 18-án lejátszott bajnoki mérkőzést még végigjátszotta Vécsei Bálint, aki akkor, a második játékrészben már sérült kézzel volt a pályán. A törött testrészt műteni kellett, magyar válogatott középpályásunk a következő, DVSC elleni meccset kihagyni kényszerült, sok edzést azonban nem kellett mulasztania, ezért azóta már vissza is került a csapatba.

- Márciusban eddig két bajnokin és egy UEL-nyolcaddöntőn játszottál – a Kecskemét elleni meccsen összeszedett kézsérülésed végleg a múlté?

- Igen, ezt kijelenthetjük. Egy sérülésnek sosem örül az ember, de ez a szerencsésebbik fajta volt. Ugyan meg kellett műteni, de edzéseket nem kellett kihagynom, a meccsek közül is csak egyet. Nagyon örülök neki, hogy rövid időn belül visszatérhettem a pályára.

Középpályásunk a legutóbbi, Puskás Akadémia elleni bajnokin

- Maradt még bármi „mellékzöngéje” a sérülésednek?

- Kézvédővel kell játszanom a mérkőzéseken és az edzéseken is. Figyelnem kell még rá, mert raktak be egy lemezt, és csavarozták a csontot, de ezzel legalább fel tudtuk gyorsítani a folyamatot, és nem kell hat hétig gipszet hordanom.

- A KTE elleni második félidőt már sérülten teljesítetted. Vissza tudsz emlékezni arra, hogy mikor észlelted a kéztörést? Mennyire hátráltatott a játékban?

- Visszanéztem a mérkőzést, de ezután sem tudom pontosan, hogy mikor történhetett. Ami biztos, hogy a második félidő közepén már éreztem, hogy nem olyan a kézfejem, eléggé fájt, zavaró is volt, de szerencsére végig tudtam még játszani a meccset.

- A Kecskemét elleni meccs óta nyeretlen hazai pályán a csapat. Szerinted ez minek tulajdonítható? Ennyire az UEL-nyolcaddöntőn van a hangsúly ezekben a hetekben?

- A Mezőkövesd elleni mérkőzésen is megszereztük a vezetést, lezárhattuk volna a meccset, de az ellenfél vissza tudott jönni, valószínűleg a fejekben ott volt már az UEL-nyolcaddöntő. A Leverkusen elleni párharc kiemelt fontosságú az egész klubnak, így nekünk, játékosoknak is az, mégiscsak a legjobb 16 között játszunk. Lehetséges, hogy a pontelőnyünk tudatában hiányzik a koncentráció ezekben a hetekben, de vasárnap, Zalaegerszegen mindenképpen javítanánk – emellett természetesen csütörtökön, a németek elleni visszavágón is nyerni szeretnénk.

- A németországi meccsen volt egy remek átadásod, ami után Kristoffer Zachariassen a kapufát találta el. Talán minden más lenne, ha 0-1-nél sikerül egyenlíteni…

- Dühítő a 2-0-s vereség, hiszen nekünk is volt kapufánk is, lehetőségeink is, ráadásul a Leverkusennek sem volt sok lehetősége. Inkább a második gól bosszantó, ami pontrúgásból született, ott jobban kellett volna reagálnunk. Jó lett volna, ha mi is tudunk gólt szerezni, de ezen sajnos már nem tudunk változtatni.

Vécsei Bálint végigjátszotta a leverkuseni meccset

- Jelen állás szerint nagyjából 50 ezer szurkolóra számíthatunk a Puskás Arénában rendezendő csütörtöki visszavágón. Hogyan gondolsz erre három nappal a meccs előtt?

- Biztosan félelmetes lesz a hangulat, hiszen a Groupama Arénában is nagyon jó, amikor telt ház van. A nézőszám most nagyjából annak a duplája lesz. Ez szerintem mindenkit fel fog dobni és tüzelni, nem kell külön motiváció. A közel 50 ezer szurkoló jelenléte esélyt adhat arra, hogy elkapjuk a fonalat, és vissza tudjunk jönni a kétgólos hátrányból.

Mindenki a Puskásba!

Férfi labdarúgócsapatunk március 16-án, csütörtökön a budapesti Puskás Arénában játssza UEL-nyolcaddöntős párharcának visszavágóját. Több tízezer jegy már gazdára talált - ne maradjon le, legyen ott ön is a Bayer Leverkusen elleni második meccsen! Részletek: ITT!

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin