2023. április 8.
Ötgólos meccsen vereség Pakson
Hiába Zachariassen és Botka gólja, a Ferencváros 3-2-re kikapott az OTP Bank Liga 26. fordulójában.

Ebben a szezonban mindkét alkalommal legyőztük a Paksot a bajnokságban. Az első meccsen hazai pályán 3-2-re, majd egy pótolt idegenbeli találkozón 3-1-re nyertünk.

Szükségünk is lett volna a győzelemre, mert az elmúlt négy bajnokinkon csupán két pontot szereztünk, míg a hazaiak ötből öt győzelemmel várhatták a mérkőzést.

Ennek szellemében indult a meccs, az első negyedórában mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Előbb Kristoffer Zachariassen bolondított meg cseleivel a paksi védelmet és bár passzából a hosszún Marquinhos betalált, les miatt nem adták meg a gólt. Nem sokkal később ugyan ez a páros veszélyeztett, annyi különbséggel, hogy most brazil szélsőnk elől az utolsó pillanatban menteni tudtak a védők.

Ezután Dibusz Dénes percei következtek. Magyar válogatott kapusunk előbb Böde Dániel, majd Varga Barnabás kísérletét hárította.

A 23. percben aztán megtört a jég és végre góllá érett a Marquinhos, Zachariassen duó addigi teljesítménye. Brazil játékosunk parádés passzt adott norvég középpályásunknak, aki egy az egyben lépett ki, majd higgadtan átemelte Nagy Gergelyt. 0-1!

A 34. percben Myenty Abena kezezése miatt a Paks tizenegyest kapott. Varga Barnabás büntetőjét Dibusz ugyan elsőre kivédte, de a góllövőlistát vezető magyar válogatott támadó a kipattanót már a léc alá lőtte. 1-1!

Az első félidő végéig leginkább mezőnyjáték zajlott a pályán, az utolsó pillanatokban még Adama Traoré egyéni akciója és passza után Zachariassen veszélyeztethetett volna, de a csúszós talajon nem tudta megszelídíteni a labdát, így nem sikerült kapura lőni az ígéretes lehetőségből.

Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov a szünetben ismét lehetőséget adott a MOL Fehérvár FC ellen duplázó Lisztes Krisztiánnak.

A második játékrész egy óriási Zachariassen-kapufával indult, majd Dibusz óriási védése következett Böde közeli próbálkozása után.

Az 55. percben újabb büntetőhöz jutott a Paks. Adnan Kovacevic szabálytalankodott Vargával szemben, a játékvezető a VAR-vizsgálat után pedig befújta a tizenegyest. Varga ezúttal már elsőre betalált. 2-1!

Azonban nem sokáig örülhettek a paksiak. Két perccel később Marquinhos passzolt Liszteshez, aki betört a tizenhatoson belülre, lövését még Nagy védte, de a hosszún érkező Botka Endre közelről bekotorta a kipattanót. 2-2!

A 65. percben megfogyatkozott a Ferencváros, miután Abena megkapta második sárga lapját, így a bajnoki címvédő közel 30 percig emberhátrányban futballozott. Ennek ellenére majdnem a Fradi szerzett vezetést, de Tokmac Nguent már csak Nagyba tudta pöckölni a labdát egy gyors indítás után.

Erre érkezett a legrosszabb válasz. A 70. percben Papp Kristóf távoli lövése megpattant egy védőn, ez becsapta a Dibuszt, a labda pedig a felső kapufa érintésével a kapuba vágódott. 3-2!

A hajrára fordulva mindent megpróbáltunk az egyenlítésért. A hosszabbításban közel is jártunk hozzá, de egy szöglet után Zachariassen Szabó Jánosba fejelte a labdát. A Ferencváros végül 3-2-es vereséget szenvedett Pakson.

Április 15-én, szombaton 19.30-tól a Budapest Honvédot fogadjuk a Groupama Arénában.

FÉRFI LABDARÚGÁS
OTP BANK LIGA, 26. FORDULÓ
Paksi FC–FTC 3–2 (1–1)
Paksi FC: Nagy G. – Osváth, Kinyik, Szélpál, Szabó J. – Balogh B., Vas, Papp K. (Haris, 86.), – Böde (Bőle, 61.), Varga B., Hahn (Sajbán, 77.).
Vezetőedző: Bognár György
FTC: Dibusz – Botka, Kovacevic, Abena, Konester – Sigér (Esiti, 64.), Baráth (Kwabena, 77.) – Zachariassen – Sagal (Lisztes, 46.), Marquinhos (Tokmac, 64.) – Traoré.
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerzők: Varga B. (36., 55. – 11-esből), Papp K. (70.) ill. Zachariassen (23.), Botka (57.)
Sárga lap: Kinyik (19.), Balogh B. (91.), ill. Abena (34.), Kovacevic (54.), Lisztes K. (59.), Botka (83.)
Kiállítva: Abena (67.)

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin