2022. március 25.
„Otthon érzem magam a Fradinál”
Labdarúgócsapatunk védője, Pászka Lóránd túl van a beilleszkedésen, ám szombaton örömmel tér vissza Szegedre.

Az FTC 2022. március 26-án, szombaton 15.30-tól a másodosztályban szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégeként a Szent Gellért Fórumban lép pályára jótékonysági mérkőzésen. A párharc előtt a februárban szerződtetett hátvéddel, Pászka Lóránddal beszélgettünk szegedi gyökereiről, a bemutatkozását megelőző várakozásról és a beilleszkedésről is.

- Szombaton Szegedre látogat a Ferencváros – mondhatjuk, hogy ez számodra szinte hazai mérkőzés lesz?

- Abszolút! Különös véletlen, hogy az új csapatomban éppen a korábbi klubom ellen debütálhatok, de összességében örülök, hogy megyünk Szegedre, hiszen jó emlékeket őrzök onnan.

- 2010-ben kerültél a Grosics Akadémiára, éveket töltöttél el a szegedi klub utánpótlásban, majd felnőttcsapatában is, viszont a szombati mérkőzés helyszínén, a 2019-ben átadott Szent Gellért Fórumban már éppen nem játszottál.

- A Szeged játékosaként valóban nem, de a Soroksárral igen, kétszer is játszottunk a Fórumban. Sajnos egyszer sem sikerült nyernünk.

- A jelenlegi idényt az NB II-ben szereplő „kis Fradiban”, a Soroksárban kezdted, szeptemberben végigjátszottad a csapat szegedi meccsét. Milyen emlékeid vannak a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együtteséről?

- A szegedi csapat jó erőt képvisel, ezt mutatja a tabellán jelenleg elfoglalt harmadik helyezése is. Az NB II szintjén egy nagyon erős együttesről beszélhetünk, úgy látom, hogy senkinek sem könnyű a Fórumban nyerni.

- A korábbi, szegedi csapattársaid közül biztosan sokan várják, hogy újra találkozzatok. A héten beszélgettetek a Fradi szombati látogatása kapcsán?

- Igen, a csapatkapitánnyal, Germán Tomival tegnap is beszéltünk, éppen szombaton lesz a születésnapja. Ezúton is üzenném neki, hogy Isten éltesse sokáig! Nyilván holnap nyerni szeretnénk, úgy megyünk oda, attól függetlenül, hogy felkészülési mérkőzésről van szó, jó tempójú meccset akarunk játszani.

- Számodra azért is különleges lehet a szegedi összecsapás, mert bár a kispadon már helyet kaptál, még nem mutatkoztál be a Ferencvárosban. Érzel bármi különlegeset a debütálás lehetősége miatt?

- Igazából különleges várakozásom nincs, nagyon várom a mérkőzést és örülök, hogy várhatóan debütálhatok majd a Ferencvárosban. Szeretnék jól teljesíteni, hogy láthassa a stáb is, hogy bármikor készen állok a bevetésre.

- Az FTC február 14-én jelentette be a szerződtetésedet - hogy érzed magad nálunk?

- Köszönöm, jól, úgy érzem, hogy a srácok befogadtak. Örülök, hogy belekóstolhattam ebbe a profi világba, gondolok itt akár az NB I körüli felhajtásra vagy a folyamatos médiaszereplésekre - jólesik ez az embernek, hiszen a legtöbb labdarúgó ide szeretne eljutni, azt gondolom, hogy Magyarországon a Ferencváros a legmagasabb szint. Szeretném bebizonyítani a pályán is, hogy hasznos tagja tudok lenni a csapatnak.

Edzésben. Pászka Lóránd azért dolgozik, hogy mielőbb bemutatkozhasson a Fradiban

- Kivel alakult ki a legjobb kapcsolat? Van olyan, aki az első hetekben a szárnyai alá vett?

- Külön egy személyt nem szeretnék kiemelni, mindenkivel megtaláltam a közös hangot. Nyilván vannak korombeliek, akikkel több időt töltök akár a kondiban, akár az öltözőben, de mindenki nagyon segítőkész, ez igaz a csapattársakra és a stábra is, abszolút otthon érzem magam a Fradinál. A célom az, hogy minél többet segíteni tudjam a csapatot, remélem ez a jövőben sikerülni fog.

Cikkajánló

55 éve nyerte meg az Aranylabdát a Császár

Albert Flórián 55 éve, 1967. december 4-én vált hivatalosan is aranylabdássá.

122 éve a hazáért, a kerületért

Koszorút helyeztünk el a Bakáts téren az FTC labdarúgó szakosztály megalapításának évfordulója alkalmából.

Találkozzon labdarúgóinkkal, ünnepeljünk együtt!

Fradi Ünnep december 11-én, vasárnap a Groupama Arénánál – rengeteg élménnyel várjuk!

Szerződést bontottunk Csontos Dominikkel

A fiatal hátvéd az elmúlt fél szezont kölcsönben az NB II-es Soroksárnál töltötte.

Aissa Laidouni emlékezetes világbajnoksága

Középpályásunk, a Katart megjárt Aissa Laidouni januárban csatlakozik újra az FTC keretéhez.

Aissa Laidouni: „Minden más lett volna, ha…”

Középpályásunk vegyes érzésekkel nyilatkozott a franciák legyőzése után, sajnálja az ausztrál meccset.

A vb-címvédő legyőzésével búcsúztak Laidouniék

Játékosunk gólpasszt adott a franciák ellen 1-0-ra megnyert, de tunéziai búcsúval végződő...

Készüljön a karácsonyra a Fradi adventi naptárral!

December 1-től egészen szentestéig minden nap különleges nyereményekért játszhat.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin