2022. április 29.
Hajrásiker Sigér Dávid visszatérésén
Az OTP Bank Liga 30. fordulójában férfi labdarúgóink 2-1-re nyertek a Paks otthonában.

Először lépett pályára férfi labdarúgócsapatunk 33-szoros bajnokként az OTP Bank Ligában. A 30. fordulóban Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző együttese a leendő MOL Magyar Kupa-döntős ellenfél, a Paksi FC vendége volt, amely a góllövőlistát 29 találattal vezető Ádám Martint ezúttal sárga lapos eltiltás miatt nélkülözte. Mesterünk az alábbi kezdőcsapattal vágott neki a találkozónak: Bogdán – S. Mmaee, Kovacevic, Blazic, Pászka – Besic, Vécsei – Auzqui, Laidouni, Marquinhos – Bassey.

Paksi díszsorfal a bajnoknak

I. félidő

A kezdőrúgás előtt a hazai játékosok díszsorfalat álltak a zsinórban negyedszer NB I-es aranyérmes Ferencvárosnak. Csapatunk a derbin már látott aranymezben lépett pályára, a csapatkapitányunk Miha Blazic volt ezúttal. A mérkőzést a paksiak kezdték. A 3. percben Besic remek indítása után Auzqui beadását várta középen Marquinhos, de labda elakadt egy védőben. Az ellentámadásnál egy jó kivetődéssel Bogdán szedte fel a labdát Kocsis elől. A 7. percben a hazaiak szerezték meg a vezetést, jobb oldali szöglet után Lenzsér belsőzött kapásból a hálóba közelről (1-0). A 12. percben Auzqui ugratta ki Laidounit, de tunéziai játékosunknak hosszú volt az indítás. A túloldalon Sajbán lapos lövése kerülte el méterekkel a kaput. A 18. percben argentin szélsőnk beadása csúszott le kicsit, így viszont kapura tartott, Rácz kapus szögletre mentett. A 20. percben sikerült az egyenlítés, Pászka passza után Muhamed Besic tolta meg a labdát, majd takarásból lőtt, a hazai kapus későn reagált az érkező labdára, amely a kapu közepébe vágódott (1-1). Bosnyák középpályásunk 2013. május 5-én épp Pakson szerezte eddigi egyetlen NB I-es gólját. Érzi ezt a pályát!
Besic örül a találatának
A 27. percben Kovács Nikolasz kapott sárga lapot, miután csúnyán rácsúszott Pászka Lórándra. Bő félóra telt el a meccsből, amikor egykori közönségkedvencünk, Böde Dániel kapott egy magas labdát, de nem tudta kapura fejelni. Rögtön utána brazil szélsőnket, Marquinhost kellett ápolni, de szerencsére nem esett komolyabb baja egy korábbi ütközés során. Az alacsony dél-amerikai nem sokkel később már a jobb oldalon sprintelt, de beadása magas volt Laidouninak. Ezután jött a második sárga, újra a Paksnak, Kinyik rúgta fel Marquinhost. Nálunk is villant rögtön utána a lap: Laidouni kapta egy másik eset reklamálásáért. A félidő hajrájában Laidouni egy távoli csavarással is próbálkozott, de fölé-mellé szállt a kapunak a labda, egy perccel később Fortune Bassey került helyzetbe, de utolsó pillanatban szögletre mentettek előle. Ebből lehetett volna az újabb gólunk: Pászka labdáját Blazic fejelte a kapu jobb oldalába, ám Berke játékvezető a videóbíró (VAR) jelzésére elvette a gólt szabálytalanságra hivatkozva. A szünetre 1-1-gyel vonultak így a csapatok.

II. félidő

A szünetben Sztanyiszlav Csercseszov nem cserélt, Bognár György egyet változtatott. A játékrész első helyzete a Paksé volt, Szabó János bólintott fölé egy bal oldali szöglet után. A mieink is korner után riogattak, Kovacevic érkezett remekül Pászka beadására, de fejesét kivágták a gólvonalról. A félidő első negyed órája csak a sarokrúgások alkalmával hozott izgalmakat. A 60. perc után Csercseszov mester belenyúlt a felállásunkba: előbb Marko Marin Marquinhos helyett, majd Botka Endre Adnan Kovacevic, Eldar Civic pedig Pászka Lóránd helyére érkezett csereként. A 70. percben Szabó János beadása után Windecker tisztán fejelhetett, de szerencsére méterekkel fölé. A 73. percben Auzqui került lövőhelyzetbe, de próbálkozása 17 méterről elkerülte a kaput. 276 nap után eljött egy nagy visszatérés a 77. percben: Sigér Dávid térdszalag-szakadásából felépülve ismét tétmérkőzésen lépett pályára a Fradiban, még a paksi publikum is megtapsolta a válogatott középpályást, aki Besicet váltotta. A 83. percben ott volt a meccslabda Vécsei fején, ám Marin szöglete után a lécre bólintott. Végül a győzelem a Ferencvárosé lett, egy bal oldali beadást Carlos Auzqui bólintott be a 92. percben (1-2). 

A Paks és a Fradi legközelebb a MOL Magyar Kupa döntőjében találkozik

Csapatunk az NB I következő fordulójában (május 4., szerda, 18.30-as kezdés) a ZTE FC-t fogadja a Groupama Arénában, az MLSZ által kiszabott szektorbezárásról és jegyvásárlásról ITT olvashat. A Paksi FC-vel ebben a szezonban még találkozunk: május 11-én 19.30-as kezdéssel a MOL Magyar Kupa döntőjében, amelyet a Puskás Arénában rendeznek. Az MMK-finálé jegyvásárlásáról ITT írtunk.

OTP Bank Liga, 30. forduló

Paksi FC – FTC 1-2 (1-1)
Paks, Paksi stadion, v.: Berke

Paks: Rácz G. – Kovács N., Kinyik, Lenzsér, Szabó J. – Windecker, Szabó B. (Haraszti, 62.) – Medgyes, Sajbán (Vas, 91.), Kocsis (Kesztyűs, 46.) – Böde (Nagy R., 71.). Vezetőedző: Bognár György

FTC: Bogdán – S. Mmaee, Kovacevic (Botka, 66.), Blazic, Pászka (Civic, 66.) – Besic (Sigér, 77.), Vécsei – Auzqui, Laidouni, Marquinhos (Marin, 63.) – Bassey (Boli, 77.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lapok: Kovács N. (27.), Kinyik (37.), Kesztyűs (83.), ill. Laidouni (39.), Vécsei (77.)

Gólok: Lenzsér (7.), ill. Besic (20.), Auzqui (92.)

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin