2020. december 16.
Veretlenül menetelünk: harcos meccset nyertünk Pakson
Frimpong, Haratin és Isael góljával győztünk 3-1-re a paksiak ellen.

Listavezető csapatunk a Paks otthonába látogatott az NB I 15. fordulójában, együttesünk szempontjából 2020 utolsó előtti NB I-es mérkőzésén. 

I. félidő

Nagy lendülettel kezdtük a Paks elleni mérkőzést: Lovrencsics hosszú és remek indításával Uzuni lódult meg, akivel szemben szabálytalankodtak. A szabadrúgásból szögletet harcoltunk ki, a sarokrúgást követően a labda Frimpong elé csorgott, aki ballal, 11 méterről, laposan a jobb alsóba lőtt (1-0 ide). Védőnk több mint két év után szerzett ismét gólt tétmeccsen.

Pár percre rá Mak lódult meg, kipasszolt a balszélre Bolinak, aki gyorsan befelé vezette a labdát, majd nagy erővel lőtt, de Holczer vetődve védett.

A 16. percben pedig Zubkov próbálkozott 18-ról, a paksiak kapusa elütötte a labdát.

Bő negyedóra után a Paks is egyre aktívabb lett. Előbb Bognár lövését védte szépen Dibusz, majd ugyanő 23 méterről, egy átlövésből a kapunkat is bevette, de kapusunk előtt takarta a kilátást a lesen álló Sajbán, ezért a játékvezető nem adta meg a találatot.

A 26. percben Uzuni csinált gyönyörű megkerülős cselt, majd Bolival játszott össze remekül, a kiváló támadás végén albán szélsőnk Zubkovot akarta még jobb helyzetbe hozni, de a visszafutó védő hazafejelte a labdát. Kár volt érte.

A 39. percben Dibusz védett óriásit Haraszti távoli löketénél, majd Haraszti közelről is próbálkozott, de kapusunk ismét kifogott a paksi támadón.

A 43. percben Uzuni lőhetett üresen, 18 méterről, de kísérletét a vetődő Dibusz oldalra ütötte, a kipattanót Mak lőtte egyből nagyon fölé.

Egy percre rá pedig jött a paksi egyenlítés: Bertus kísérlete megpattant, így a labdát Szabó János közelről a kapunkba fejelhette (1-1).

II. félidő

Ezt a játékrészt is jól kezdtük. A 48. percben Zubkov, Heister, Mak, Heister volt a labda útja, balhátvédünk közelről, kiszorított szögből próbálkozhatott, de Holczerben elakadt a labda.

Néhány perccel később Laidouni szólózott végig a középpályán, szépen ugratta ki Makot, aki eltolta Holczer mellett a labdát, majd összeütköztek és elesett. A játékvezető 11-est ítélt, amelyet Haratin lőtt higgadtan a bal sarokba (2-1 ide).

Az 55. percben cseréltünk: Zubkov helyére Tokmac jött.

Ezután Dibusz két óriási bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy maradjon a 2-1-es vezetésünk: előbb Sajbán közeli próbálkozását, majd Gévay néhány méterről leadott fejesét védte a jobb felső sarok elől nagyon nagy védéssel.

A másik oldalon Boli próbálkozott 22-ről a 63. percben, de a vendégkapus védett.

A 66. percben Lovrencsics jobboldali beadására érkezett Tokmac, de sajnos néhány méterről mellé helyezett.

A 68. percben Isael és Somália jött Mak, valamint Boli helyére. Ezekben a percekben sok volt a sárga is az egyébként néhol igen feszült hangulatú mérkőzésen.

A 75. percben újabb nagy helyzet maradt ki. Heister szerzett labdát a baloldalon, az ellenfél tizenhatosa mellett, és azonnal remekül tett középre Tokmacnak, ő azonban sajnos 7 méterről mellé lőtt.

Egy percre rá Laidouni pörgetett, de a kapufa kisegítette a hazaiakat. A másik oldalon pedig a beálló Szakály lapos lövését fogta Dibusz.

A 84. percben is eldönthettük volna az összecsapást, amikor Uzuni lépett ki egy az egyben Holczerrel szemben, de a paksiak kapusa nagyot védett.

Ami nem ment ziccerből, az ment egy szerencsés átlövésből. Isael 24 méteres, lapos lövése pattant meg, Holczer már nem ért vissza középre, a labda így került a paksi kapuba (3-1 ide).

Labdarúgócsapatunk így egy szoros mérkőzésen szerzett ismét nagyon fontos három pontot, ezzel továbbra is veretlenül, immár 9 ponttal vezeti az NB I-et, ráadásul egy találkozóval kesevebbet játszott mint a második fehérváriak. A mieink zsinórban hatodik meccsüket nyerték meg a bajnokságban.

NB I, 15. forduló

Paks-FTC 1-3 (1-1)

Paks: Holczer - Lenzsér (Gévay, 46.), Osváth, Szélpál - Bognár (Vas, 90.), Szabó J., Balogh, Bertus - Nagy R. (Szakály D., 77.), Sajbán (Szendrei, 90.), Haraszti (Ádám, 66.)

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Heister – Haratin, Laidouni – Mak (Somália, 68.), Uzuni (Dvali, 87.), Zubkov (Tokmac, 55.) - Boli (Isael, 68.)

Sárga: Lenzsér (15.), Zubkov (52.), Mak (65.), Frimpong (71.), Szélpál (73.), Haratin (74.)

G.: Szabó J. (44.), ill. Frimpong (4.), Haratin (50. - 11-esből), Isael (86.)

Cikkajánló

Rebrov: „Az MTK jó úton jár, nem lesz könnyű dolgunk”

Vezetőedzőnk kemény mérkőzésre számít szombaton az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Hétvégi program

Örökrangadó az MTK otthonában, pályán az NB III, de játszanak férfi pólósaink és női kéziseink is.

Sergei Rebrov: „Gólok nélkül nem lehet nyerni”

Vezetőedzőnk értékelt a MOL Fehérvár elleni kupamérkőzés után.

Harcos meccsen kiestünk a MOL Magyar Kupából

Egy furcsa 11-es és egy szöglet okozta a Fehérvár elleni vereségünket.

„A cél mindig az, hogy továbbfejlesszük a csapatot”

Sportmenedzserünkkel, Hajnal Tamással elemeztük ki labdarúgócsapatunk öt új erősítését – VIDEÓ!

Fradi–MOL Fehérvár: online meccsfüzet a kupameccsre!

A szerdai kupamérkőzésre készített kiadványunkban interjút olvashat Sergei Rebrovval és Samy Mmaee-val is.

Tóth Potya István, az FTC hőse – A TELJES KISFILM!

Kisfilmmel tisztelgünk a mártírhalált halt legendás játékos és edző, Tóth Potya István emléke előtt – VIDEÓ!

Találd meg saját Fradi-pólódat!

Segítünk a stílusodhoz leginkább illő Fradi Streetwear póló kiválasztásában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most