2020. december 16.
Veretlenül menetelünk: harcos meccset nyertünk Pakson
Frimpong, Haratin és Isael góljával győztünk 3-1-re a paksiak ellen.

Listavezető csapatunk a Paks otthonába látogatott az NB I 15. fordulójában, együttesünk szempontjából 2020 utolsó előtti NB I-es mérkőzésén. 

I. félidő

Nagy lendülettel kezdtük a Paks elleni mérkőzést: Lovrencsics hosszú és remek indításával Uzuni lódult meg, akivel szemben szabálytalankodtak. A szabadrúgásból szögletet harcoltunk ki, a sarokrúgást követően a labda Frimpong elé csorgott, aki ballal, 11 méterről, laposan a jobb alsóba lőtt (1-0 ide). Védőnk több mint két év után szerzett ismét gólt tétmeccsen.

Pár percre rá Mak lódult meg, kipasszolt a balszélre Bolinak, aki gyorsan befelé vezette a labdát, majd nagy erővel lőtt, de Holczer vetődve védett.

A 16. percben pedig Zubkov próbálkozott 18-ról, a paksiak kapusa elütötte a labdát.

Bő negyedóra után a Paks is egyre aktívabb lett. Előbb Bognár lövését védte szépen Dibusz, majd ugyanő 23 méterről, egy átlövésből a kapunkat is bevette, de kapusunk előtt takarta a kilátást a lesen álló Sajbán, ezért a játékvezető nem adta meg a találatot.

A 26. percben Uzuni csinált gyönyörű megkerülős cselt, majd Bolival játszott össze remekül, a kiváló támadás végén albán szélsőnk Zubkovot akarta még jobb helyzetbe hozni, de a visszafutó védő hazafejelte a labdát. Kár volt érte.

A 39. percben Dibusz védett óriásit Haraszti távoli löketénél, majd Haraszti közelről is próbálkozott, de kapusunk ismét kifogott a paksi támadón.

A 43. percben Uzuni lőhetett üresen, 18 méterről, de kísérletét a vetődő Dibusz oldalra ütötte, a kipattanót Mak lőtte egyből nagyon fölé.

Egy percre rá pedig jött a paksi egyenlítés: Bertus kísérlete megpattant, így a labdát Szabó János közelről a kapunkba fejelhette (1-1).

II. félidő

Ezt a játékrészt is jól kezdtük. A 48. percben Zubkov, Heister, Mak, Heister volt a labda útja, balhátvédünk közelről, kiszorított szögből próbálkozhatott, de Holczerben elakadt a labda.

Néhány perccel később Laidouni szólózott végig a középpályán, szépen ugratta ki Makot, aki eltolta Holczer mellett a labdát, majd összeütköztek és elesett. A játékvezető 11-est ítélt, amelyet Haratin lőtt higgadtan a bal sarokba (2-1 ide).

Az 55. percben cseréltünk: Zubkov helyére Tokmac jött.

Ezután Dibusz két óriási bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy maradjon a 2-1-es vezetésünk: előbb Sajbán közeli próbálkozását, majd Gévay néhány méterről leadott fejesét védte a jobb felső sarok elől nagyon nagy védéssel.

A másik oldalon Boli próbálkozott 22-ről a 63. percben, de a vendégkapus védett.

A 66. percben Lovrencsics jobboldali beadására érkezett Tokmac, de sajnos néhány méterről mellé helyezett.

A 68. percben Isael és Somália jött Mak, valamint Boli helyére. Ezekben a percekben sok volt a sárga is az egyébként néhol igen feszült hangulatú mérkőzésen.

A 75. percben újabb nagy helyzet maradt ki. Heister szerzett labdát a baloldalon, az ellenfél tizenhatosa mellett, és azonnal remekül tett középre Tokmacnak, ő azonban sajnos 7 méterről mellé lőtt.

Egy percre rá Laidouni pörgetett, de a kapufa kisegítette a hazaiakat. A másik oldalon pedig a beálló Szakály lapos lövését fogta Dibusz.

A 84. percben is eldönthettük volna az összecsapást, amikor Uzuni lépett ki egy az egyben Holczerrel szemben, de a paksiak kapusa nagyot védett.

Ami nem ment ziccerből, az ment egy szerencsés átlövésből. Isael 24 méteres, lapos lövése pattant meg, Holczer már nem ért vissza középre, a labda így került a paksi kapuba (3-1 ide).

Labdarúgócsapatunk így egy szoros mérkőzésen szerzett ismét nagyon fontos három pontot, ezzel továbbra is veretlenül, immár 9 ponttal vezeti az NB I-et, ráadásul egy találkozóval kesevebbet játszott mint a második fehérváriak. A mieink zsinórban hatodik meccsüket nyerték meg a bajnokságban.

NB I, 15. forduló

Paks-FTC 1-3 (1-1)

Paks: Holczer - Lenzsér (Gévay, 46.), Osváth, Szélpál - Bognár (Vas, 90.), Szabó J., Balogh, Bertus - Nagy R. (Szakály D., 77.), Sajbán (Szendrei, 90.), Haraszti (Ádám, 66.)

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Heister – Haratin, Laidouni – Mak (Somália, 68.), Uzuni (Dvali, 87.), Zubkov (Tokmac, 55.) - Boli (Isael, 68.)

Sárga: Lenzsér (15.), Zubkov (52.), Mak (65.), Frimpong (71.), Szélpál (73.), Haratin (74.)

G.: Szabó J. (44.), ill. Frimpong (4.), Haratin (50. - 11-esből), Isael (86.)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin