2021. március 12.
Párharc: Ronaldinho-gól, Böde-telefon, Tokmac-tripla
Az elmúlt években több nagyarányú sikert arattunk a Paks ellen.


Az NB I-es bajnokik előtt egy-egy témát kiemelve mindig igyekszünk érdekesen felvezetni szurkolóink számára a közelgő bajnoki összecsapást. „Párharc” rovatunkban ezúttal a Fradi-Paks összecsapásra koncentráltunk. Az apropó, hogy a Paks ellen az elmúlt években több nagyarányú győzelmet is tudtunk aratni. Ezeket idézzük most fel.

2015.12.05. Paks – Ferencváros 0-5

Ez volt a két csapat 14. bajnoki találkozója egymás ellen. Külön érdekességet adott a mérkőzésnek, hogy ez a két együttes állt a tabella élén, igaz, a mieink 16 pont előnnyel álltak a 2. Paks előtt. Az addigi egymás elleni összecsapások általában szoros végeredményt hoztak, igazi kiütéses győzelemről egyik csapat esetében sem beszélhettünk. Azonban 2015. december 5-én csapatunk kiváló napot fogott ki. Az akkor még Thomas Doll által irányított FTC a Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pintér Á., Leandro – Nagy Á. – Sesták, Gera, Lamah, Radó – Böde kezdővel állt ki. Az első félidőben ugyan a Paks jobban játszott nálunk, gólt a mieink tudtak szerezni Roland Lamah révén, aki a 22. percben juttatta vezetéshez az FTC-t egy nagyjából 16 méterről leadott lövéssel. Roland Lamah jutatta vezetéshez a mieinket

Az első félidő alapján nem úgy tűnt, hogy gólfesztivált fogunk rendezni a Paks otthonában, ám a második félidő igazi álomjátékot hozott az FTC részéről. Előbb az 56. percben Stanislav Sesták talált a kapuba, majd az utolsó húsz percben Böde Dániel, Busai Attila és Varga Roland is feliratkozott a gólszerzők közé.Varga Roland és Böde Dániel gólöröme

Meg kell emlékeznünk a jelenleg már a paksiakat erősítő Böde Dániel góljáról, aki 28 méterről bombázott a bal felső sarokba.

Végül a mieink 5-0-ra győztek, így Thomas Doll természetesen boldogan értékelt.

- Örülök, hogy végül ekkora fölénnyel nyertük meg a meccset, azt hiszem, nehéz lett volna ennél jobb labdarúgást bemutatni, mint amilyen a miénk volt, főleg a második félidőben.

2016.04.06 Ferencváros-Paks 5-2

Csapatunknak ez volt az első mérkőzése, mióta matematikailag is biztossá vált a 29. bajnoki címe.  Különleges módon a szerdai meccs előtt, kedden reggel a szurkolók telefonjában Böde Dániel hangja szólalt meg, aki arra buzdította a drukkereinket, hogy minél többen menjenek ki a bajnokcsapat mérkőzésére. A Dibusz – Nalepa, Cukic, Leandro – Gera Z., Nagy Do. – Varga R., Hajnal Radó, Lamah – Böde  kezdővel felálló FTC rögtön a meccs elején megágyazott az ünnepi hangulatnak, miután a 6. percben Radó András megszerezte a vezetést. Nem sokkal később Hajnal Tamás is betalált, de nem akármilyen módon.

Hajnal Tamás óriási gólt lőtt a Paksnak

A jelenleg klubunknál sportmenedzserként tevékenykedő Hajnal éles szögből végezhetett el szabadrúgást, de ahelyett, hogy beadta volna a labdát, inkább a kaput vette célba és óriási gólt ragasztott Molnár Péter kapujába. Hasonló gólt lőtt a brazil klasszis Ronaldinho a 2002-es világbajnokságon az Anglia elleni negyeddöntőben.

Úgy tűnt, a mieink ezzel a két góllal hamar lezárták ezt a találkozót, azonban a vendégek nem adták fel, és a 34. percben előbb Szakály Dénes révén széptettek, majd a 60. percben Hahn János góljával ki is egyenlítettek. A paksiak felzárkózása után a Fradi megrázta magát, és a csereként beálló Gyömbér Gábor 22 méterről lőtt góljával ismét nálunk volt az előny. Végül a meccs hajrájában még a paksi Kulcsár Dávid talált a saját kapujába, majd a végeredményt Roland Lamah állította be, és a Fradi 5-2-re győzött. Ezt követően megkezdődhetett a 29. bajnoki címünk ünneplése.

Kezdődhetett az ünneplés...

2019.09.14. Paks-Ferencváros 0-4

Ennek a mérkőzésnek a különlegességét az adta, hogy 2012. május 26-a után ez volt az első alkalom, hogy Böde Dániel ellenfélként nézett szembe a Fradival. A 25-szörös magyar válogatott ex-támadónk ugyanis 297 mérkőzés és 131 gól után búcsút intett az Üllői útnak és a visszatért a Pakshoz. A mérkőzés kiemelt érdeklődést hozott, minden jegy elkelt a találkozóra, ami a Fradi Európa Liga szereplésén túl Böde Dániel személyének is volt köszönhető, akit a játékosok bemutatásánál mind a két szurkolótábor felállva ünnepelt.  Ilyen körítés mellett kezdődhetett meg a mérkőzés, amelyre Sergei Rebrov a  Dibusz — Botka, Blazic, Frimpong, Heister — Sigér Haratin — Zubkov, Nguen, Varga R. — Boli  kezdőnek szavazott bizalmat. A csapatok sokáig nem találtak egymáson fogást, ám az első játékrész utolsó negyed órájában a paksiak több nagy hibát vétettek, amit a Fradi Oleksandr Zubkov, Tokmac Nguen és Varga Roland révén ki is használt, így el is döntve a három pont sorsát. A hazaiak nem tudtak visszajönni a meccsbe a folytatásban sem, sőt, a 84. percben Varga ismét betalált, így a mieink a nehéz kezdés után könnyedén 4-0-ra győztek Pakson.

Gólszerzőink egy képen

2020.01.25. Ferencváros- Paks 4-0

Néhány hónappal később jöhetett az újabb párharc a Paks ellen, ezúttal a Groupama Arénában. Sergei Rebrov most a Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Otigba, Civic — Haratin, Sigér— Zubkov, Isael, Tokmac— Boli kezdőt küldte a pályára. Rögtön a meccs elején a kapuja elé szorította ellenfelét a Fradi, aminek meg is lett az eredménye. Oleksandr Zubkov már a 3. percben előnyhöz juttatta a Fradit, majd a félidő vége előtt még Franck Boli is betalált.Oleksandr Zubkov gyorsan vezetéshez juttatta a Fradit

Paksi szempontból a reménytelenség tovább fokozódott, miután Isael Barbosa szabadrúgásból megszerezte a harmadik Fradi-gólt. A kegyelemdöfést végül Zubkov vitte be a paksiaknak, aki megszerezte önmaga második, míg a Fradi negyedik gólját, ezzel Sergei Rebrov csapata, hasonlóan a szeptemberi mérkőzéshez, ezúttal is 4-0-ra győzte le a Paksot.

2020.09.11. Ferencváros- Paks 5-0

Amikor ezt a mérkőzést rendezték, csapatunk éppen nagy menetelésben volt a Bajnokok Ligája csoportköre felé. A selejtezősorozatban a Fradi ekkorra már búcsúztatta a svéd bajnok Djurgardent, és hatalmas idegenbeli bravúrt végrehajtva a skót sztárcsapat Celticet. A harmadik körben a horvát Dinamo Zagreb várt a mieinkre, ám előtte a bajnokságban a Paksot fogadta Sergei Rebrov csapata. A Dibusz — Lovrencsics G., Haratin, Frimpong, Heister — Laidouni, Somália — Isael, Tokmac, Varga R. — Boli felállásban kezdő FTC villámrajtot vett és már az 1. percben megszerezte a vezetést Tokmac Nguen révén. Tokmac kiváló formában kezdte az évet, hiszen az ő duplájával győztük le a svéd bajnokot, majd az ő találata jelentette a különbséget a Celtic ellen. Támadónkat a folytatásban sem tudták semlegesíteni a paksi védők. A 20. percben Tokmac megszerezte második, majd a 28. percben a harmadik gólját is, ezzel elérve profi pályafutása első mesterhármasát.

Tokmac megállíthatatlan volt ezen az estén

A folytatásban még további két gólt szereztek a mieink Franck Boli lévén, így a Fradi 5-0-ra kiütötte a Paksot és remek előjelekkel várhatta a Dinamo Zagreb elleni mérkőzést, amit végül Lovrencsics Gergő és Myrto Uzuni góljával 2-1-re megnyertünk. A többit minden Fradi-szurkoló tudja, csapatunk 25 év után ismét  Bajnokok Ligájában szerepelt egy csoportban a Barcelonával, a Juventusszal és a Dinamo Kijevvel.

A következő Fradi-Paks összecsapást március 14-én, délután 17.00 órától rendezik a Groupama Arénában, zárt kapuk mögött.

Cikkajánló

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

Leandro: „Az alázat hozta meg a sikert”

Pályaedzőnk a ZTE elleni győzelem után értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin