2023. november 9.
Pesics góljával vezettünk, döntetlen a Genk ellen
Férfi labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott a Genkkel az UEKL csoportkörének 4. fordulójában.

34-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a Genket fogadta az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörének 4. fordulójában. A mérkőzést megelőzően csapatunk a kvartett második helyén állt, miután az első fordulóban hazai pályán 3-1-re verte a Csukaricskit, majd 2-2-es döntetlent játszott a Fiorentina otthonában, illetve 0-0-s döntetlent ért el a Genk vendégeként. A továbbjutás szempontjából rendkívüli jelentőséggel bíró találkozón vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics a Dibusz - Makreckis, Mmaee, Cissé, Civic - Sigér, Abu Fani - Marquinhos, Zachariassen, Traoré - Pesics összeállítású kezdőcsapatot küldte a pályára. 

I. félidő

A kezdőrúgást együttesünk végezhette el, és az első percekben többet is birtokoltuk a labdát, az első nagy lehetőség mégis a vendégek előtt adódott, Paintsil indult meg a jobb szélen, majd lőtt éles szögből kapura, de Dibusz hárított. Az első kapura lövésünkig a kilencedik percig kellett várni, Marquinhos távoli löketét Vandevoordt tolta ki szögletre. Nem sokkal később egy szép összjátékot követően Abu Fani próbálkozott, de bal lábas lövése célt tévesztett. 

A huszadik percben Zeqiri került helyzetbe, de kapusunk ismét a helyén volt. Röviddel ezután Paintsil fejelt a kapunk mellé. A 27. percben Pesics szerzett labdát a jobb szélen, majd középre passzolt, a játékszer Abu Fani elé pattant, de izraeli légiósunk eltörte a labdát, így az Vandevoordt ölébe hullott. Öt perccel később Traoré cselezett jobbról befelé, lövése szögletre pattant. A 32. percben ellenfelünk kényszerű cserét hajtott végre, a csapatkapitány Heynent sérülés miatt Galarza váltotta. 

Hat perccel a félidő előtt Cissé tört előre, majd Makreckist indította, aki beadásával a középen érkező Marquinhost kereste. Brazil támadónk remekül találta el a labdát, lövését az ellenfél hálóőre a felsőléc alól szedte ki. A 43. percben éppen Marquinhos indította Pesicset, csatárunk elől a Genk védői azonban tisztáztak. Két perccel később Dibusznak kellett nagyot védenie, El Khanouss szabadrúgását a bal felső sarokból tolta ki. 

II. félidő

A szünet után nem kellett sokáig várni a vezető találatunkra, először Sigér lövése még elkerülte az ellenfél kapuját, de a 47. percben már sikerült betalálnunk, Abu Fani távoli lökete kipattant Vandevoordtról, pont Pesics elé, aki a bal felsőbe vágta a labdát (1-0). Az 51. percben Zachariassent Ben Romdhane váltotta. Három perccel később már veszélyeztetett is tunéziai légiósunk, de lövését a vendégek kapuvédője, ha nem is magabiztosan, de fogta. 

A 60. perctől átmenetileg emberhátrányban játszottunk, ugyanis Samy Mmaee lesérült, őt később Aaneba váltotta. Két perccel később ellenfelünk egyenlített, Galarza lövését még védte Dibusz, de a kipattanóra érkező Munoz nem hibázott (1-1). A 69. percben Traoré vezette középre a labdát, majd Abu Faninak továbbított, aki 17 méterről a kapu fölé lőtt. Nem sokkal később Traoré kísérletét fogta Vandevoordt, majd Ben Romdhane bombája zúgott el a bal kapufa mellett. 

A 78. percben hármat is cserélt Dejan Sztankovics, Pesics helyére Lisztes érkezett, Sigért Esiti, míg Traorét Botka váltotta. Csapatunk az utolsó percig támadott, a 90. percben Makreckis löketét szedte ki Vandevoordt a bal alsóból. Az eredmény azonban nem változott, így a mérkőzés 1-1-es döntetlennel végződött, csapatunk pedig maradt a csoport második helyén a Szerbiában 1-0-ra nyerő Fiorentina mögött.

Férfi labdarúgás
UEFA Európa Konferencia Liga, F-csoport, 4. forduló

FTC-KRC Genk 1-1 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna, 20127 néző. V.: Kulbakov (fehérorosz)

FTC: Dibusz - Makreckis, Mmaee (Aaneba, 62.), Cissé, Civic - Sigér (Esiti, 78.), Abu Fani - Marquinhos, Zachariassen (Ben Romdhane, 51.), Traoré (Botka, 78.)- Pesics (Lisztes, 78.)
Vezetőedző: Dejan Sztankovics

Genk: Vandevoordt - Munoz, Sadick, Cuesta, Arteaga - Hrosovsky, Heynen (Galarza, 32.) - El Khannous, Paintsil (Fadera, 73.), Baah - Zeqiri (Sor, 88.)
Vezetőedző: Wouter Vrancken

Sárga lapok: Abu Fani (79.), ill. Sadick (43.), El Khannouss (55.), Munoz (58.), Paintsil (73.)

Gólok: Pesics (47.), illetve Munoz (62.)

Cikkajánló

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

FTC-DVSC: meccsnapi ajánlat

Május 5-én, vasárnap az FTC-s konyhai készletet vásárolhatják meg kedvezményesen.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT AZ FTC-DVSC LABDARÚGÓ-BAJNOKIN!

Az FTC-DVSC bajnokira eladott belépők után jegyenként 100 forintot utalunk a Mentor Alapítványnak.

Ekkor játszunk a DVTK ellen

35-szörös bajnokcsapatunk május 11-én, szombat este látogat Miskolcra.

HSA Hónap Játékosa: április legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

Lisztes: „Mi vagyunk a legjobbak”

Játékosunk gólt szerzett és gólpasszt adott az MTK legyőzése alkalmával – VIDEÓ!

Sztankovics: „A fiatalok meghálálták a bizalmat”

Vezetőedzőnk szerint nagyon elszánt volt csapatunk az MTK ellen.

Győzelem az örökrangadón

Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re győzött az MTK ellen az Új Hidekuti Nándor Stadionban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin