2021. október 16.
Peter Stöger: „Mindent megtettünk a győzelemért”
Vezetőedzőnk értékelte a ZTE elleni szombat esti bajnoki mérkőzést.

Mint megírtuk, bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk szombat este vendéglátóként 2-1-re kikapott a ZTE FC-től az OTP Bank Liga 9. fordulójában. A mérkőzést követően vezetőedzőnk, Peter Stöger sajtójájékoztatón értékelt.

- Mindenekelőtt gratulálok az ellenfélnek. Sajnos volt két-három olyan helyzet, amikor nem következetesen védekeztünk. Megvoltak a lehetőségeink, volt több kapufánk, büntetőt is rúghattunk, jó lehetőségeket dolgoztunk ki, de nem tudtuk befejezni a helyzeteinket. Kicsit hiányzott a szerencse is. A csapaton azt láttam, hogy mindent megtesz a győzelemért, csalódottak vagyunk, hogy most ez nem sikerült – kezdte vezetőedzőnk. – Nem tartalékoltunk a Celtic elleni meccsre. Tudtuk, hogy sok játékosunk a válogatottaktól tért vissza, volt, aki többet, volt, aki kevesebbet játszott, mi pedig azt a döntést hoztuk, hogy bizonyos játékosokról levesszük a terhelést.

A Zalaegerszeg második gólja egy szélről érkezett beadás után született, újságírói felvetésre, erre is reagált Peter Stöger.

- Tudtuk, hogy a Zalaegerszeg részéről számíthatunk beadásokra a szélekről. Ezek ellen két megoldás van, vagy megakadályozzuk őket, vagy a tizenhatoson belül próbáljuk meg kivédekezni az ilyen helyzeteket, sajnos ez most nem sikerült. Tudjuk, hogy kedden, a Celtic ellen is nagyon sok hasonló szituáció vár ránk, az a feladat, hogy jobban kivédekezzük az ilyen labdákat.

Franck Boli a ZTE FC ellen tért vissza csapatunkba, kérdésre válaszolva róla is beszélt az osztrák tréner.

- Franck nagyon motivált volt, akarta a gólt, kívántam is neki, hogy koronázza meg a teljesítményét egy találattal. Amit kértünk tőle, azt teljesítette. Pár hétig nem edzett a csapattal, de természetesen tisztáztuk a helyzetet. Arról is beszéltünk, hogy vannak szabályok, melyeket mindenkinek be kell tartania. A döntést, amit hoztunk, teljes mértékben megértette. Olyan típusú ember vagyok, aki szerint mindenki megérdemel egy második lehetőséget. A folytatásban szeretném azt az utat járni, hogy közösen haladjunk tovább előre.

Franck Boli visszatért a Ferencváros első csapatába

Együttesünk legközelebb október 19-én, kedden lép pályára, akkor az UEFA Európa Liga G-csoportjának 3. fordulójában a Celtic vendége lesz Glasgowban.

- A Celtic elleni, keddi találkozó teljesen más mérkőzés lesz, mint a tavalyi: a stadion újra nyitva lesz, engedélyezett a szurkolók jelenléte, más hangulat lesz. Természetesen a skótok elleni két mérkőzés során próbálunk pontokat szerezni. Az eddigi két csoportmeccsen annak ellenére is megvolt az esélyünk, hogy nem mi voltunk a jobb csapat, a Celtic ellen az lesz a feladatunk, hogy megpróbáljunk pontokat szerezni.

Cikkajánló

Vécsei bombagólt lőtt, de nyert a ZTE

Férfi labdarúgócsapatunk az NB I 9. fordulójában 2-1-es vereséget szenvedett a ZTE ellen.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin