2021. szeptember 22.
Peter Stöger: „Ryan Mmaee fontos játékosa a csapatnak”
Vezetőedzőnk a gólszerző mellett Muhamed Besicről is beszélt a Fehérvár elleni meccset követően.

Mint megírtuk, bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk szerdán 1-0-ra győzött a MOL Fehérvár FC vendégeként az OTP Bank Liga 2. fordulójából elhalasztott mérkőzésén. A bajnokit követően vezetőedzőnk, Peter Stöger sajtótájékoztatón értékelt.

- Nagyon boldog vagyok, hiszen sok meccset játszunk ebben az időszakban, nem könnyű mindig fókuszáltnak lenni. Úgy éreztem a csapaton, hogy készen álltunk erre a küzdelemre. Sok különleges meccs vár még ránk, ám ettől függetlenül a fő célunk ismételten megnyerni a magyar bajnokságot. Erre kell koncentrálnunk, de jó úton haladunk – kezdte az osztrák tréner. - Az eredménnyel elégedett vagyok, a helyzetkihasználással már kevésbé. Játszattunk volna jobban is, de a végeredmény miatt pozitív érzéseim vannak. Összességében ez egy komoly mérkőzés volt, ahol úgy kellett helytállnunk, hogy 7-8 fontos játékosunk hiányzott a keretből.

Peter Stöger újságírói kérdésre válaszolva beszélt a győztes gólt szerző Ryan Mmaee eddigi teljesítményéről is.

- Ryan Mmaee nagyon fontos játékosa a csapatnak, egy olyan támadó, aki képes akármilyen szituációból gólt szerezni, fejjel és büntetőből is eredményes tud lenni, ráadásul jól is lő. Bő tíz perccel a vége előtt azt gondoltam, hogy 0-0 lesz a végeredmény, de a gólt megelőző beadás és a fejes jól sikerült, ezzel sikerült eldöntenünk a mérkőzést. Nem ez volt a legkreatívabb, de jó megoldás volt.

Ryan Mmaee újabb gólja három pontot ért a Ferencvárosnak

Sokan arra számítottak, hogy a Ferencváros a kapuja elé szegezi majd a foghíjas csapattal kiálló ellenfelét, ám nem így volt. A taktika része volt, hogy átengedték a kezdeményezést vagy inkább a Fehérvárt dicséri, hogy képes volt erre a teljesítményre? – szólt a következő kérdés.

- Az igaz, hogy az ellenfél részéről is voltak hiányzók, de a Ferencváros is elég sok játékosát nélkülözte szerda este. Nem kívánjuk senkinek sem átengedni a dominanciát a mérkőzéseken, nincs ilyen taktika, ettől függetlenül az ellentámadásokat jól vezettük a mai mérkőzésen. Nem volt meglepő a Fehérvár ötvédős felállása sem, a kezdőjükből lehetett volna négy- és ötvédős védős verzió is, mindkettőre felkészültünk. A második félidőben próbáltuk kihasználni a védelem mögötti helyeket. A sikerhez kellett Dibusz Dénes védése is – reagált Peter Stöger.

A MOL Aréna Sóstóban 2014 májusa óta először lépett pályára a Ferencváros mezében a múlt héten szerződtetett Muhamed Besic, akiről szintén kérdezték Stögert.

- Az első benyomásaim abszolút jók vele kapcsolatban, amikor leültünk beszélgetni, egyértelművé vált számomra, hogy tudja, mit szeretne. Tudjuk jól, hogy hosszú ideig nem edzett, ezért meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt a terhelésben, ki kell várni azt a pillanatot, hogy mikor válhat a kezdőcsapat tagjává, szeretnénk elkerülni, hogy egy elhamarkodott döntés miatt megsérüljön. Ami a keretünket illeti, a szakmai stáb jó munkát végez a regeneráció terén, ezért lehet, hogy bővülnek a lehetőségeink a derbire.

Az FTC legközelebb 2021. szeptember 26-án, vasárnap vendéglátóként, a Groupama Arénában lép pályára az Újpest FC ellen az NB I-ben.

Cikkajánló

Ryan Mmaee fejese döntött, győzelem a rangadón

Férfi labdarúgócsapatunk egygólos győzelmet aratott a MOL Fehérvár otthonában.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin