2020. február 14.
Plakátkiállítás az Örökrangadók történeteiből
Március közepéig a 2-es, a 3-as és a 4-es metró közönsége is találkozhat az FTC–MTK párharcok legendáival.

Az FTC és az MTK Budapest vezetősége, valamint a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület közös akaratának köszönhetően 2020 februárjától szélesebb közönség is találkozhat a 119 évre visszatekintő Örökrangadók történetével.

- A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület vezetői és az egyesületben közreműködő sporttörténészek ötlete volt a kiállítás. Attól a pillanattól kezdve, hogy az ötlet megfogalmazódott, mindenki számára természetes volt, hogy meg kell szervezni - mondta a tárlatról beszámoló pénteki sajtótájékoztatón a házigazda MTK elnöke, Deutsch Tamás. - A magyar labdarúgás két legsikeresebb klubjáról van szó, a két együttes összesen 53 bajnoki címet nyert. Azért is jó, hogy éppen 2020-ban valósul meg a kiállítás, mert az idei az egész Európát érintő futballünnep, a részben hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság éve. Örömteli egy ilyen csodálatos kiállítással hangolódni erre.

A 36 plakátból álló, a 2-es, a 3-as és a 4-es metró vonalán látható MetróArt-kiállítás darabjain megelevenednek a mindkét csapatot szolgáló edzők és játékosok, így például Garami József, Zavadszky Gábor és Schlosser Imre történetei is.

- Szegedi Péter és Dénes Tamás, a két kiváló sporttörténész keresett meg minket a kiállítás ötletével, amelyhez a Fradi Múzeum történetekkel, sztorikkal és fényképekkel járult hozzá. A Ferencváros és az MTK történelme az elmúlt 120 évben összefonódott, rengeteg közös edző, játékos szolgálta a klubokat, így nem volt nehéz feladatunk, amikor történeteket kerestünk - nyilatkozta Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője.

- A két klub között rengeteg kapcsolódási pont van, gondolok itt akár a korábban mindkét csapatot erősítő játékosokra és edzőkre – jelentette ki Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. - Örömmel fogadtuk a megkeresést, hiszen a Ferencváros és az MTK tradicionális rivalizálása nagyon fontos része a magyar labdarúgásnak, szerettük volna, ha ezt minél többen megismerhetnék.

A kiállítás egy hónapig lesz látható a metrószerelvényekben, ezt követően Magyarország különböző sportlétesítményeiben és stadionjaiban állítják ki a plakátokat.

Cikkajánló

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

Leandro: „Az alázat hozta meg a sikert”

Pályaedzőnk a ZTE elleni győzelem után értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin