2022. július 13.
Pompás hazai győzelem és továbbjutás a BL-ben!
Itthon 5-1-re nyertünk és várhatjuk a Slovant. • Adama Traoré szerezte az FTC 100. BEK-/BL-találatát.

Egy héttel ezelőtt hiába játszottunk mezőnyfölényben Kazahsztánban a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének első mérkőzésén, a gól elmaradt. Ezután nem volt kérdés, hazai pályán kellett eldöntenünk a párharcot a Tobol ellen. Sztanyiszlav Csercseszov ezúttal két helyen változtatott a kostanayi kezdőcsapathoz képest. Vécsei Bálint és Botka Endre helyett Anderson Esiti és Henry Wingo került be a csapatba.

Ahogy Kazahsztánban, most is óriási lehetőséggel kezdtünk, de Franck Boli középre küzdött labdája után Tokmac Nguen a felső kapufára lőtt, Anderson Esiti ismétlése pedig jócskán elkerülte a kaput. A 4. percben pedig végre megszületett az a gól, amelyre régóta vártunk! Egy jobb oldali Eldar Civic-Tokmac szögletvariáció után előbbi lőtte középre labdát, ahol kiválóan érkezett új igazolásunk, Adama Traroé, és remekül a jobb alsó sarokba fejelt. 1-0!Ezzel mali válogatott játékosunk megszerezte a Fradi BEK-/BL-történelmének 100. gólját. A mezőnyfölényt ezúttal is gyorsan megteremtettük, annyi előnnyel, hogy már vezettünk. Boli aktív volt elől, a széleken pedig többször megzavartuk a kazah védelmet. A 12. percben közel jártunk az újabb találathoz. A jobb oldalon Kristoffer Zachariassen küzdött meg a labdáért, majd Wingóhoz passzolt, aki a tizenhatoson belül felnézett, középre lőtt, de Tokmac nem találta el a labdát.

A Tobol többnyire szögletből igyekezett veszélyeztetni, de próbálkozásaikat védőink rendre tisztázták a tizenhatoson belülről. A 17. percben viszont mehettek a kezdőkörbe Zoran Tosicsék, ugyanis Tokmac zseniális mélységi, lapos passza a bemozduló Traorét találta meg, aki higgadtan a bal alsó sarokba gurított. 2-0!

A gól teljesen megfogta a kazahokat, ennek egyik jele volt, hogy Tokmac szép labdaszerzése után Bolit játszotta meg, akinek lapos lövését bravúrral védte Alexandr Mokin. A Tobol kapusa néhány pillanattal később viszont már tehetetlen volt. A 21. percben elefántcsontparti támadónk szép visszagurítása után Aissa Laidouni mesterien lőtt a bal alsóba. 3-0!

Sajnos a 23. percben kihagyott a védelmünk, Igor Sergeyev pedig kihasználta mindezt és a jobb alsó sarokba lőtt. 3-1! A Fradi azonban továbbra is nagy lendülettel támadott. Zachariassen közeli pöckölését Mokin védte, majd a kazah kapus Tokmac lövését is hárította. Magabiztosan és higgadtan futballoztunk, szembetűnő volt a két csapat közötti sebességbeli különbség. A kazah védelem nem nagyon tudott mit kezdeni támadóink gyorsaságával, így az első félidő 3-1-es ferencvárosi vezetéssel zárult.

A második játékrészt is nagy lendülettel kezdtük, helyzetig viszont a Tobol jutott el, de próbálkozásuk veszélytelen volt. Nem úgy Zachariassen lövése, amely alig kerülte el a jobb alsó sarkot. Dusan Jovancsics ollózós mozdulata látványos volt, de mellé ment, de a Tobol ezzel is jelezte, még nem adták fel a meccset. Bár a lendületünk kissé alábbhagyott, továbbra is jelentős mezőnyfölényben játszottunk.

A 72. percben betaláltak ugyan egy szép támadást követően betaláltak a kazahok, les címén nem adták meg a gólt. Nem úgy a csereként beálló Fortune Bassey találatát, aki Zachariassen lövésszerű passzát a 74. percben közelről a kapuba rúgta, eldöntve ezzel a párharcot. 4–1!

A 81. percben a szintén csereember, Muzsikov a kiállítás sorsára jutott. Csercseszov a hajrában lehetőséget adott két új igazolásunknak, Mats Knoesternek és Xavier Mercier-nek, aki rögtön egy lövéssel kezdett, igaz, az mellé ment. A hajrában tartottuk a labdát, több ígéretes lehetőségünk volt, arra a bizonyos „i-re” a pontot pedig Bassey tette fel, aki Wingo remek megindulása és passza után a 91. percben bevágta az ötödik ferencvárosi gólt, így 5-1-es magabiztos győzelmünkkel továbbjutottunk!

Az ellenfelünk is ismert! Ugyanis a másik ágon hiába állt még a 115. percben kiesésre a Slovan a georgiai Dinamo Batumi otthonában, az utolsó percekben fordított a szlovák bajnok, így az FTC a pozsonyi csapattal játszik a második selejtezőkörben, először hazai pályán.

FÉRFI LABDARÚGÁS
Bajnokok Ligája, 1. selejtezőkör, 2. mérkőzés
2022. 07. 13., 20.00, Groupama Aréna
FTC–FC Tobol 5–1 (3–1)
FTC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic (Knoester, 82.), Civic – Esiti (Loncar, 75.), Laidouni – Tokmac (Auzqui, 68.), Zachariassen (Mercier, 83.), Traoré – Boli (Bassey, 68.).
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
FC Tobol: Mokin – Kairov, Maly, Tomasevics, Amanovics – Tagibergen, Jovancsics, Zsarinbetov (Muzsikov, 68.) – Tosic (Zsakszilikov, 78.), Sergeyev (Deblé, 75.), Rúben Brígido (Vukadinovics, 75.).
Vezetőedző: Milan Milanovics
Gólszerzők: Traoré (4., 17.), Laidouni (21.), Bassey (74., 91.), ill. Sergeyev (23.)
Sárga lap: Kovacevic (56.), ill. Muzsikov (78.)
Kiállítva: Muzsikov (81.)
Továbbjutt az FTC 5-1-es összesítéssel.

Cikkajánló

FTC–MOL Fehérvár FC: ezekkel a programokkal várjuk!

A vasárnapi bajnoki a fenntarthatóság jegyében telik, ennek megfelelően több tematikus programmal készültünk.

„Nem lesz könnyű dolgunk”

Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov jó csapatnak tartja a Fehérvárt.

Sajtóakkreditáció a Shamrock Rovers elleni EL-meccsre

A média munkatársai teljes kapacitással használhatják a Groupama Aréna sajtóközpontját.

„Kris egy fizikailag tökéletesen felépített játékos”

Zachariassen jobboldali elfutása sportigazgatónk, erőnléti edzőnk, és maga az érintett szemszögéből – VIDEÓ!

Fradi–Fehérvár: a statisztika nekünk kedvez

A 2021/2022-es idényben 9 pontot gyűjtöttünk a vasárnapi rivális MOL Fehérvár ellen.

FTC-MOL Fehérvár: íme, a meccsnapi ajánlatunk!

Stílusos kiegészítőinket nagy kedvezménnyel vásárolhatja meg a MOL Fehérvár elleni hazai bajnokink...

Kölcsönbe távozik a Ferencváros támadója

Csatárunk visszatér a cseh ligába.

Paksi FC–FTC: elhalasztva!

A pótlás időpontjáról később határoz majd az MLSZ Versenybizottsága.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin