2021. január 23.
Uzuni-szabadrúgásgóllal döntetlen Felcsúton
Csapatunk harcos meccsen szerzett egy pontot a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen.

Sergei Rebrov egy helyen változtatott a Diósgyőrtől elszenvedett vereség után: Haratin kikerült a kezdőből, Isael pedig be.

I. félidő

Eseménydúsan kezdődött az összecsapás. A 9. percben Kiss Tamás készített vissza Urblíknak, aki 18-ról kevéssé lőtt a felső léc fölé, igaz, Dibusz rajta volt a labdán.

Az „ellentámadásból” Dvali ívelt hosszan és kiválóan előre a kiugró Tokmacnak, aki kicsit hosszan vette át a labdát, amit még megpróbált eltolni a kijövő Tóth mellett, de a hazai kapus védeni tudott.

Egy percre rá szép támadást vezettünk: Botka passzolt jobbról középre Zubkovnak, aki sarokal egyből lekészített Tokmacnak, támadónk lőtt is, a bal alsó elől azonban Tóth vetődve mentett. Nem sokkal később pedig Uzuni esett el egy hazai védő szorításában, de nem ítélt büntetőt a játékvezető.

Ezután Nagy Zsolt talpalta le nagyon csúnyán Somáliát, aki hosszú ideig feküdt a földön az eset után. A bíró még sárga lapot sem adott.

A 20. perc elején Isael volt aktívabb, előbb jobbról lőtt, de a kísérlete elkerülte a kaput, majd Uzunit ugratta ki szépen, de Tóth ismét jól jött ki, és felszedte a labdát.

A 24. percben centikre voltunk a góltól: Isaelre passzolták fel a labdát a félpályánál, brazil játékosunk egyből kitette azt a balon elinduló Heisternek, aki jól adott középre, a labdába beleütött a kapus, de az érkező Tokmac „estében” így is belekapott abba, a labda így előbb a földre, onnan pedig a felső lécre pattant.

Kicsit később Laidouni csapta be az ellenfelét, megindult középen, majd szépen ugratta ki a balról befelé törő Heistert, aki jól centerezett Uzuninak, ő viszont 8-9 méterről nem tudott lőni.

A 35. percben egy középre tekert szabadrúgás után Dvali bólintott a felső lécre, de les miatt a játékvezető már közbefújt. A másik oldalon Knezevic lőtt 22 méterről, laposan, nem sokkal a bal kapufa mellé. Majd Mance lépett ki nagy helyzetben, egy az egyben lőhetett, de Dibusz nagy bravúrral védett.

A félidő vége nem alakult jól. A 43. percben vezetést szerzett a Puskás: Kiss Tamás adott be balról, Slagveer pedig közelről a bal sarokba lőtt. Két percre rá pedig Corbu lőtt 9 méterről, nagy helyzetben, Dibusz óriásit védett lábbal.

II. félidő

A 47. percben Somália lőtt fölé egy kipattanót, az eset közben úgy megrúgták játékosunkat, hogy le kellett cserélni. Haratin jött helyette.

Az 54. percben Dibusz jött ki a kapujából egy indításra, el is lőtte a labdát, de az egy Puskás játékoshoz került, aki az üres kapuba lőtt volna, ha Blazic nem ment becsúszva óriásit.

Szűk egy óránál előbb Uzuni lőtt mellé 25-ről, majd Blazic fejelt nagy helyzetben, 2 méterről mellé.

A 60. percben Zubkov passzolt Isaelhez, aki 7 méterről lőtt, a kapus nagyot fogott, majd a kipattanót Tokmac lőtte közelről mellé.

Nem sokra rá Zubkov megpattant szabadrúgása vágódott kevéssel fölé. A 70. percvben Botkát is le kellett hozni, miután lefejelték őt, Gera Dániel váltotta.

A 80. percben hármat cseréltünk: Redzic, Vécsei és Skvarka jött Isael, Tokmac és Laidouni helyett. Redzicnek ez volt az első NB I-esd bajnokija.

Rögtön a csere után egyenlítettünk: Uzuni lőtte kapuba egy 18 méteres szabadrúgást (1-1).

Bár hibák ezúttal is akadtak, csapatunk több kényszerű cserét végrehajtva, és nagyot küzdve egyenltett, így egy pontot szerzett Felcsúton.

NB I, 17. forduló

Puskás Akadémia-FTC 1-1 (1-0)

Puskás Akadémia: Tóth - Szolnoki, Nunes, Spandler, Nagy - Corbu, Urblík - Slagveer, Knezevic, Kiss T. - Mance

FTC: Dibusz – Botka (Gera, 70.), Blazic, Dvali, Heister – Somália (Haratin, 48.), Laidouni (Skvarka, 80.) – Zubkov, Tokmac (Vécsei, 80.), Uzuni – Isael (Redzic, 80.)

Sárga: Kiss T. (21.), Heister (45+1.), Botka (59.), Isael (72.), Nagy Zs. (73.)

G.: Slagveer (43.), ill. Uzuni (80.)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin