2022. április 3.
Négygólos döntetlen Felcsúton
Férfi labdarúgócsapatunk 2-2-es döntetlent játszott a Puskás Akadémia vendégeként.

32-szeres magyar bajnok és címvédő férfi labdarúgócsapatunk az NB I 26. fordulójában a Puskás Akadémia otthonába látogatott. Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Besic, Blazic, S. Mmaee, Civic – Loncar, Esiti – Zubkov, Tokmac, Auzqui – R. Mmaee összeállítású kezdőcsapatnak szavazott bizalmat. A kezdősípszó előtt a március 21-én, 94 éves korában elhunyt Raduly Józsefre, a legidősebb magyar-válogatott egykori labdarúgóra emlékezett a Pancho Aréna közönsége.

I. félidő

Már a harmadik percben a Puskás kapuja elé kerültünk, de sem Ryan Mmaee, sem Auzqui nem tudta befejezni az akciót. Rögtön ezután a mi kapunk előtt alakult ki nagy kavarodás, de végül mi jöhettünk szabadrúgással kifelé. Négy perccel később egy szöglet után Dibusz kapuja fölé lőttek a hazaiak. A 13. percben Baluta szabadrúgása is fölé ment. Három perccel később Zubkov passzolt remekül Ryan Mmaee-nak, aki helyzetbe került, majd közelről nem sokkal a kapu mellé lőtt. Az áttörés a 19. percben érkezett, amikor Zubkov indítása után Tokmac készítette le a labdát a lendületből érkező Esitinek, aki a tizenhatosról nagyszerű bombagólt lőtt a hazaiak kapujába (0-1)!

A félidő felén túl egy indítás után Dibusz jól mozdult ki a kapujából, és védeni tudott. Ezt követően Nagy Zsolt sárgát kapott, miután eltalálta Auzqui fejét egy szerencsétlen szituációban, majd Dibusz fogott könnyen egy szöglet utáni fejest. A 33. perc elején Zubkov távoli kísérlete kerülte el a kaput. Az első félidő hosszabbításában kontrát vezettünk: Loncar tört előre, majd Zubkovhoz passzolt, aki Ryan Mmaee-t kereste volna, de a hazaiak kapusa, Tóth Balázs megszerezte a labdát. A szünetre egygólos előnnyel mehettünk.

Esiti gólöröme.

II. félidő

A második játékrész elején Dibusz reflexeit tették ismét próbára, majd rögtön ezután Loncar lépett ki, aki Zubkovot hozta játékba, az indításra Ryan Mmaee indult, aki remek lövésével megduplázta az előnyünket (0-2)! Három perccel később Kozák közeli fejesével azonban szépített a Puskás (1-2). Ezt követően egy szöglet utáni kavarodásból megszületett a Puskás Akadémia egyenlítő gólja is, bár Stronati találatát kezezés miatt visszanézték, de végül érvényesnek ítélték a gólt (2-2). Az 58. percben cserélt először Sztanyiszlav Csercseszov: Zachariassen és Vécsei érkezett, Auzqui és Loncar elhagyta a pályát. Egy perccel később ismét Dibusznak kellett védenie.

A 68. percben Ryan Mmaee a tizenhatos sarkától indult el befelé, majd két igazítás után lőtt, kísérlete azonban centikkel elkerülte a kaput. Ugyanebben a percben cseréltünk, Samy Mmaee-t Kovacevic váltotta. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt Vécsei küldött előre egy labdát remek meglátással, Zubkov elől azonban megszerezte a hálóőr a játékszert. A 89. percben Zubkov lejött, Botka folytatta helyette.

Az eredmény a hajrában már nem változott, csapatunk így bár kettővel vezetett, végül egy ponttal távozott Felcsútról. Előnyünk továbbra is hét pont a tabella élén a Puskás Akadémiával szemben.

NB I, 26. forduló
Puskás Akadémia-FTC 2-2 (0-1)
Puskás Akadémia: Tóth B. – Szolnoki, Stronati, Nunes, Spandler – van Nieff, Zahedi (Slagveer, 77.), Nagy Zs. – Corbu (Bakti, 84.), Kozák, Baluta (Urblik, 91.)
FTC: Dibusz – Besic, Blazic, S. Mmmaee (Kovacevic, 68.), Civic – Loncar (Vécsei, 58.), Esiti – Zubkov (Botka, 89.), Tokmac, Auzqui (Zachariassen, 58.) – R. Mmaee
Sárga lap: Nagy Zs. (27.), Kozák (58.), S. Mmaee (63.), van Nieff (79.)
Gól: Esiti (19.), R. Mmaee (49.), illetve Kozák (52.), Stronati (56.)

Cikkajánló

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin