2019. október 9.
Rákosi 81 – Isten éltesse, Gyula bácsi!
Legendás labdarúgónk, Rákosi Gyula szerdán ünnepli 81. születésnapját.

Olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes, VVK-győztes, négyszeres magyar bajnok, kétszeres Magyar Népköztársasági-kupagyőztes, a Magyar Arany Érdemkereszt büszke birtokosa, az FTC örökös bajnoka – részletek Rákosi Gyula dicsőséglistájából. Korábbi labdarúgónk a sikerei mellett arra is kifejezetten büszke, hogy kisebb megszakításokkal 67 éve tartozik a Ferencváros kötelékébe.

- Ez nagyon nagy boldogsággal tölt el engem – nyilatkozta az ünnepelt májusban a Fradi Médiának. – Hatalmas büszkeség, hogy elmondhatom magamról, hogy saját nevelésű ferencvárosiként én szolgálom a leghosszabb ideje a klubot.

Rákosi Gyula 1952-ben 14 évesen érkezett meg a Ferencváros juniorcsapatához, öt évvel később, 1957-ben mutatkozott be az első csapatban. A következő években négy magyar bajnoki címet nyert, emellett tagja volt a nemzetközi színtéren is maradandót alkotó Ferencvárosnak, amely 1965-ben megnyerte, 1968-ban másodikként zárta a Vásárvárosok Kupáját, 1972-ben pedig az UEFA Kupa elődöntőjéig menetelt.

Gyula bácsi számára a Ferencváros mellett a válogatott is mindig nagyon sokat jelentett, 1960 és 1968 között 41-szer ölthette magára a címeres mezt. Négyszer talált az ellenfelek kapujába, máig sem feledte például a Népstadionban játszott mérkőzéseket – többek között ezekről is beszélt stábunknak, amikor néhány hete együtt jártuk be az épülő új Puskás Arénát.

A korábbi kiváló csatár visszavonulása után sem fordított hátat a Fradinak, 1973-tól többféle pozícióban dolgozott edzőként szeretett csapata sikeréért. Kecskeméti, tatabányai, óbudai vagy éppen kuvaiti kitérőjét követően mindig visszatért – napjainkban is rendszeresen megnézi a fiatalokat az FTC-MVM Sportközpontban.

Születésnapja alkalmából tisztelettel köszöntjük Rákosi Gyulát, további boldog, tevékeny esztendőket kívánva neki! Isten éltesse, Gyula bácsi!

Cikkajánló

Ünnepeltjeink

Ezen a héten is akadnak olyan fradista sportolók, akiket ünnepelhetünk, vagy akikről megemlékezhetünk.

Rákosi Gyulával jártuk be az épülő Puskás Arénát

VVK-győztes korábbi labdarúgónkkal körbejártuk az épülő stadiont. Riportunk a keddi Fradi TV-ben!

Nyilasi Tibor: 65

Ezüstcipős legendánk 2020. január 18-án, szombaton ünnepli 65. születésnapját – videó!

Videón Haratin, Zubkov és Skvarka gólja

Videós meccsösszefoglaló a Köln U21 elleni, 3-2-es győzelemről.

„Egyre jobban alakul minden”

Fiatal játékosunk, Csontos Dominik értékelte a Köln U21 elleni győzelmet és az edzőtábort.

Ötgólos meccset nyertünk meg Spanyolországban

Haratin, Zubkov és Skvarka találatával vertük a Köln U21-es csapatát.

Végső búcsú dr. Springer Miklóstól

Klubunk néhai elnökségi tagjától, az FTC alapító elnökének unokájától január 31-én, pénteken búcsúzunk.

Újévi akció a Fradi Shopban!

Január 16., csütörtöktől számos termékünket szerezhetik be kedvezményes áron üzletünkben.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most