2020. december 27.
Rátörtek Rebrovra; fradisták Európa trónján - SZAVAZÁS
Ismét szavazhattok az Év Fradi-pillanatára! • Íme, a 10+1-es lista! – VIDEÓK, SZAVAZÁS!

Bár a koronavírus-járvány miatt több hazai és nemzetközi mérkőzés, verseny és torna elmaradt, szerencsére az FTC sportolói idén is több magyar és világraszóló sikereket arattak. Labdarúgócsapatunk megnyerte a 31. bajnoki címét, majd 25 év bejutott a Bajnokok Ligája-csoportkörébe, hokisaink elhódították a Magyar Kupát, a Liu testvérek taroltak a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon

A számos diadalból ezúttal nehéz is volt összeállítani tíz plusz egy emlékezetes pillanatot, most azonban szurkolóinkon a sor, hogy kiválasszák a számukra legkedvesebb fradista győzelmet! A sikereket időrendben haladva elevenítjük fel, a szavazást pedig január 12-én zárjuk le.

Egyszerre több sikerre is lehet szavazni! Lássuk, a jelölteket!

 

1. Férfi jégkorongcsapatunk Magyar Kupa-győzelme

Január 19-én magyar bajnok és Erste Liga-címvédő férfi jégkorongcsapatunk hosszú idő után szállt ismét jó esélyekkel harcba a Magyar Kupáért, amelyet legutóbb az 1994/95-ös idényben emelhettünk magasba. Miután a MAC-ot legyőztük az elődöntőben, 20 év után ismét kivívtuk a jogot, hogy ott legyünk a sorozat fináléjában, ahol a címvédő Hydro Fehérvár AV19 volt az ellenfél. A döntőben káprázatos játékkal 6-3-ra nyertünk az osztrák ligában edződött fehérváriak ellen.

2. A Liu testvérek négy Európa-bajnoki címet nyertek

Klubunk és a magyar sport történetében örökké emlékezetes lesz 2020 januárjának utolsó hétvégéje. Két rövidpályás gyorskorcsolyázónk, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang összesen négy Európa-bajnoki címet nyert a debreceni kontinensviadalon.

3. Labdarúgócsapatunk megnyerte 31. bajnoki címét

Június 27-én a Mezőkövesd ellen játszotta utolsó bajnoki mérkőzését az FTC férfi labdarúgócsapata a 2019/20-as szezonban. A mieink 1-0-ra nyertek, így toronymagasan, 13 pontos előnnyel 31. alkalommal hódította el a magyar bajnoki trófeát. 

4. Leandro odaadta az aranyérmét Szécsi Gergőnek

A bajnoki cím ünneplése közben egy megható jelenet is történt. Mivel kapusunk, Szécsi Gergő az NB I-ben nem lépett pályára, ezért első körben nem jutott számára az MLSZ-től kapott érmekből, ez azonban nem kerülte el klasszis védőnk, Leandro de Almeida figyelmét.

„Sigivel éppen megragadtuk a serleget és elindultunk vissza a stadionba, amikor egyszer csak Leo odalépett hozzám azzal, hogy szeretné nekem adni az aranyérmét, mert szerinte én is megérdemlem és sokat tettem a csapatért. Meglepődni sem volt időm, máris a nyakamba akasztotta azt” - mondta Szécsi Gergő.

Leandro megható gesztusával az év végén az Igazi Zöld-fehér Hős kategóriában kiérdemelte Fradi Fair Play Díjat. 

 

5. Elkészült „A szenvedélyek csapata” dokumentumfilm

A Ferencváros labdarúgócsapata 25 évvel ezelőtt történelmi tettet hajtott végre: bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Magyar csapatnak addig és azóta sem sikerült Európa legjobb 16 klubja közé verekednie magát a BL-ben.

A 25. évforduló emlékére a FradiMédia háromrészes dokumentumfilmet készített, amelyet a FRADIBL25-ös eseményen pedig egyben is levetítettünk szurkolóinknak. Az alkotást az végén a Lift-Off Global Network szervezésében megrendezett nemzetközi online filmfesztiválra is beválogatották. „A szenvedélyek csapata” című dokumentumfilmre ITT lehet szavazni.

6. A csapat rátört Sergei Rebrovra a sajtótájékoztatón

Szeptember 29-e sokáig emlékezetes lesz a ferencvárosi labdarúgás történetében, ugyanis ezen a napon a Molde elleni gól nélküli döntetlennel csapatunk 25 év után bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Vezetőedzőnk, Sergei Rebrov sajtótájékoztatója sem maradt esemény nélkül, ugyanis néhány játékos pezsgővel ünnepelve rátört az éppen értékelő mesterre.

A videó ITT megtekinthető, az esemény pedig 9:14-nél kezdődik.

7. Rebrov kiment a szurkolókhoz ünnepelni a BL-siker után

A sajtótájékoztató után pedig kezdődhetett az önfeled ünneplés a szurkolókkal is. Vezetőedzőnk is kiment a stadionon kívül, a csapatot óriási lendülettel biztató szurkolók elé, hogy megköszönje a fantasztikus drukkolást.

A videó ITT megtekinthető.

8. Győzelem Esbjergben fiatalokkal

Október 11-én az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilacsapata úgy utazott ki Dániába az Esbjerg elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsre, hogy a keretbe a két kapusunkon kívül csupán hét olyan kézilabdázót nevezhettünk, akinek legalább NB I-es bajnokija van már. A cserepadon ott ült a még csak NB I/B-s meccseken játszó Ballai Borbála, Bánfai Virág, Ferenczy Diána és Kovalcsik Jázmin. Csapatunk a nehéz helyzete ellenére szenzációsan játszott és ledolgozva négygólos hátrányát 24-21-re nyert!

9. Franck Boli pontot érő gólja a Dinamo Kijev ellen

A Fradi október 28-án a Groupama Arénában au ukrán Dinamo Kijev ellen játszotta első hazai BL-mérkőzését. A vendégek a szünetben már 2-0-ra is vezettek, de a mieink a második félidőben fantasztikusan futballozva kiegyenlítettek Tokmac Nguen és Franck Boli góljával. Utóbbi a 90. percben lőtt az ukránok kapujába, megmentve ezzel egy pontot a Ferencvárosnak.

10. Ferencvárosi labdarúgókkal Európa-bajnok-résztvevő lett a magyar és a szlovák válogatott

November 12-én nemcsak magyar, hanem ferencvárosi szempontból is kiválóan zárultak a labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtezők. Magyarország négy játékossal, Botka Endrével, Dibusz Dénessel, Lovrencsics Gergővel és Sigér Dáviddal a soraiban 2-1-re legyőzte Izlandot, míg Szlovákia Róbert Makkal a kezdőcsapatban ugyanilyen különbséggel nyert Észak-Írországban, így mindkét válogatott kijutott a 2021-es kontinensviadalra.



10+1. Balázs Krisztián junior Európa-bajnok lett és még két érmet nyert

Szenzációsan zárult a törökországi Mersinben megrendezett torna Európa-bajnokság. A juniorok csapatversenyében a Balázs Krisztiánnal és Kovács Mártonnal felálló magyar válogatott ezüstérmes lett. Ifjúsági olimpiai bajnokunk, Balázs Krisztián az egyéniben is villogott! Nyújtón arany-, míg az egyéni összetettben pedig bronzérmet szerzett.

Cikkajánló

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin