2020. október 27.
Rebrov: „Az érzelmeim nem befolyásolják a munkámat”
Vezetőedzőnk mellett Ihor Haratint kérdezhették az újságírók egy nappal a Dinamo Kijev elleni meccs előtt.

Mint ismert, magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk szerda este a Dinamo Kijevet fogadja a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában. Kedden vezetőedzőnk, Sergei Rebrov és középpályásunk, Ihor Haratin részvételével tartott sajtótájékoztatót a Ferencváros a Groupama Arénában.

- A Barcelona elleni mérkőzés előtt az újságírók megkérdezték tőlem, hogy mennyire kell alkalmazkodnunk a Barcelona játékához.  Akkor azt válaszoltam, hogy 25 éve nem járt a Fradi a BL-ben, ezért valószínűleg jobban kell majd alkalmazkodni az ellenfélhez. Szerdán is egy nagyon erős ellenféllel fogunk találkozni, ám itthon játszunk, úgy gondolom, hogy a saját játékunk kell, hogy domináljon és érvényesüljön – kezdte Rebrov, aki korábban játékosként és edzőként is szerepelt a Dinamónál. - Nyilván az érzelmeim szerepet játszanak, de profiként ez nem befolyásolja a munkámat. Nagyon szeretek olyan komoly csapatok ellen készülni, mint a Dinamo Kijev, azért dolgoztunk, hogy rangos mérkőzéseket játszhassunk. Nagyon örülök annak is, hogy a Dinamo Kijev is újra a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel.

Vezetőedzőnk reagált arra az újságírói felvetésre is, amely szerint az ellenfélnek két fontos játékosát is nélkülöznie kell a koronavírus miatt.

- Nem tudom, hogy mekkora problémát jelent ez a Dinamo Kijev számára, ám az biztos, hogy ellenfelünknek minden posztra van legalább két azonos képességű játékosa. Valamilyen szinten az mindig gondot jelent, ha egy-egy játékost nélkülözni kell, nálunk például Myrto Uzuni nem játszhat majd, de folytatni kell a szereplésünket.

Sergei Rebrov megfogalmazta az elvárásait is.

- Az elvárásaim ugyanazok, mint egy hete voltak a Barcelona ellen, szeretnénk kompetitív játékot mutatni. Nem is feltétlenül a pontok számítanak. Mi mindig győzni akarunk, ám nem a pontokat teszem előtérbe, hanem azt, hogy a játék minden elemében a maximumot tudjuk nyújtani. A Bajnokok Ligája a futball legmagasabb szintje. Mi szerdán hazai pályán fogadjuk ellenfelünket, maximális koncentrációra lesz szükség, 100 százalékos motiváltságot várok a játékosoktól.

Csapatunk heti két mérkőzést játszik, nem is akármilyeneket: a Barcelona és az Újpest elleni meccsek után fogadja a Dinamót, majd a MOL Fehérvár vendége lesz, utána pedig a Juventus ellen lép pályára. Vajon a vezetőedző ilyenkor is csak a következő párharcra koncentrál?

- Az én fejemben jelenleg nemcsak a következő, hanem a ránk váró három meccs jár, de ettől függetlenül a játékosokat előbb a Dinamo Kijev ellenire készítjük fel 100 százalékosan. Biztos vagyok benne, hogy az ő fejükben csak ez jár. Nagyon fontos egy ilyen időszakban megtartani a megfelelő egyensúlyt. Nehéz meccseken vagyunk túl, nehéz mérkőzések következnek, ezekre pedig csak úgy tudunk sikeresen felkészülni, ha megtartjuk az egyensúlyt.

Középpályásunk, Ihor Haratin egy kérdés erejéig kitért a csoportkör nyitányán szerzett góljára is.

- Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem azt a gólt, de még boldogabb lennék, ha a csapat pontot szerezne szerdán - mondta. - Szerintem a szerdai kulcsfontosságú mérkőzés lesz a Fradi és a Dinamo számára is. Ukrajnában és Magyarországon is mindenki erre a párharcra vár, szerintem érdekes összecsapás lesz.

A Dinamo Kijev elleni mérkőzés 2020. október 28-án, szerdán 21.00-kor kezdődik.

Férfi labdarúgás, Bajnokok Ligája csoportkör, 2. forduló

FTC–Dinamo Kijev

2020. október 28., szerda 21.00

Helyszín: Budapest, Groupama Aréna

Játékvezető: Ivan Kruzliak (szlovák)

Cikkajánló

Lovrencsics: „Bizakodóak vagyunk, nyerni szeretnénk”

Csapatkapitányunk szerint mindenki teljes erőbedobással dolgozik a Ferencváros sikeréért.

100 millió eurós ellenfél a Groupama Arénában

Milliárdos tulajdonos, négyszer olyan értékes csapat, ezt a Dinamo Kijevet fogadjuk szerda este a BL-ben.

Szerezze be különleges BL mérkőzéskiadványunkat!

Interjúk, exkluzív tartalmak, páratlan emlékek a Fradi 2020-as BL-szerepléséről szóló meccsnapi kiadványban.

Szerezze be az UEFA Bajnokok Ligája termékeket!

Megérkeztek az első hivatalos UEFA Bajnokok Ligája termékek, melyeket már szurkolóink is...

Meccsnapi ajánlat online és a Fradi Shopban!

Szurkolóink szerdán a 31. bajnoki címre készült kerámia bögrét szerezhetik be kedvezményesen.

Lasha Dvali: „Éhesek vagyunk a sikerre!”

A friss édesapa szerint a csapat jó fizikai állapotban várja az idei első, szerdai bajnoki mérkőzést.

Wingo: „Már megtapasztaltam, milyen erős a Ferencváros”

Itt láthatja új igazolásunk, Henry Wingo első nyilatkozatát a Fradi játékosaként.

EL-csoportkörös, „ismerős” jobbhátvéddel erősítünk

Klubunk a Moldétól szerződtette az MLS- és norvég bajnoki aranyérmes, 25 éves Henry Wingót.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most