2019. augusztus 12.
Rebrov: „Másfajta futball kell, mint Zágrábban!"
Vezetőedzőnk szerint fontos, hogy a játékosok tudjanak minden helyzetre reagálni.

Labdarúgócsapatunk az idegenbeli 1-1-es eredmény után kedden, hazai pályán fogadja a Dinamo Zagreb együttesét a BL selejtezőjének 3. fordulójában. A párharc második mérkőzése előtt az FTC hétfőn, Sergei Rebrov és Tokmac Chol Nguen részvételével tartott sajtótájékoztatót a Groupama Arénában.

- A stratégiánkon mindenképpen változtatni fogunk, hiszen ezúttal mi játszhatunk hazai pályán, ezért teljesen másfajta futballt kell mutatnunk, mint Zágrábban. A múlt heti mérkőzés óta eltelt időt arra fordítottuk, hogy kidolgozzuk a nyerő taktikát – kezdte vezetőedzőnk, aki egy horvát újságíró kérdésére válaszolva elmondta: nem foglalkozik azzal, hogy a párharc idegenbeli felvonása után ki az esélyesebb. – A Valletta ellen mi voltunk az esélyesek, ez mégis nagy nyomást helyezett ránk, míg a Ludogorec elleni párharcban a bolgárok számítottak favoritnak, mégis mi jutottunk tovább. Nagyon fontos lesz, hogy maximálisan koncentráljunk majd a horvátok elleni visszavágón. Minden mérkőzés egyformán fontos. Az előző szezonban például azért voltak fontos találkozóink, mert meg kellett nyernünk a 30. bajnoki címet. Sokat jelent számomra, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál dolgozhatok, éppen ezért számomra minden meccs véresen komoly. Ha azt nézzük, hogy a Ferencváros legutóbb 1995-ben jutott el a BL csoportköréig, de az Európa Ligában (korábban UEFA Kupa - a szerk.) is 15 éve volt,  akkor kijelenthetjük, hogy a klub számára különösen fontos a Dinamo elleni visszavágó.

Vezetőedzőnket Davide Lanzafame eligazolásával kapcsolatban is kérdezték.

- A futballban természetes, hogy vannak játékosok, akik érkeznek a klubhoz, míg mások távoznak. Nekünk az a feladatunk, hogy a Dinamo elleni visszavágóra koncentráljunk.

Sergei Rebrov a párharcra visszatérve elismerte: a horvát bajnok az eddigi legerősebb ellenfelünk.

- A Dinamót remek támadójáték jellemzi, kiváló játékosai vannak, de a foci nem csak a támadásokról szól. A párharc első felén vagyunk csak túl, a visszavágón a továbbjutásra fogunk koncentrálni. Minden eshetőségre felkészítettük a játékosokat, akiknek mindig el kell mondani, hogy az adott helyzetben milyen lehetőségeik vannak. A legfontosabb, hogy a saját játékunkat játsszuk. Nagyon fontos, hogy a szurkolóink ismét megtöltik a lelátókat, hiszen értük játszunk. Ha megkérdeznénk a játékosokat, ők is azt mondanák, hogy sokkal jobb telt ház előtt pályára lépni. Tisztelet a Ferencváros szurkolóinak, akik a legjobbak Magyarországon, ezt megmutatták Zágrábban is, ahol egy igazi szurkolói had bíztatta a mieinket.

Rebrovot a két NB I-es mérkőzés elhalaszásáról is faggatták a horvát újságírók.

- Volt rá lehetőségünk, hogy halasszunk. Nagyon fontos számunkra a BL-selejtező, én pedig jobban örülök, ha a játékosok pihentebbek. Így minden gondolatunk a BL-meccs körül tud forogni. 

Támadónk, Tokmac rövidebben nyilatkozott a keddi összecsapásról.

- Rebrov sokat vár el tőlem, nemcsak támadásban, hanem védekezésben is. A legjobb edző, akivel valaha dolgoztam. Jól érzem magam a Fradinál, és akkor még jobban fogom, ha teljesül a klub célja, azaz továbbjutunk. A Dinamo nagyon jó csapat, de az első mérkőzésen is megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Szeretek támadni, de tudom, hogy a védekezésre is oda kell figyelnem. Alig várjuk már a keddi meccset - mondta Tokmac.

Cikkajánló

Közös projektet valósítunk meg a Lazióval - videó

Videónkban bemutatjuk, mi is a pontos célja egyesületünknek a Gondoskodás Európai Napja kapcsán.

Egy fejezet lezárult, egy másik folytatódott

Korábbi társak, elismert sportolók és művészek anekdotáztak Gera Zoltánról – VIDEÓ!

Az NL-rájátszásában folytatja a magyar válogatott

Walesben 2-0-ra kikapott, így egyenes ágon nem jutott ki a jövő évi Eb-re a magyar labdarúgó-válogatott.

Jótékonysági árverés Böde aláírt cipőiért

A Magyar Rákellenes Liga és a Győztesek Egyesülete jótékonysági árverésre bocsátja Böde Dániel aláírt cipőit.

Így lőtte első válogatott gólját a bal felsőbe védőnk

Bosnyák válogatott védőnk, Eldar Civic hétfő este megszerezte első gólját a nemzeti csapatában - VIDEÓ!

Mindenről kifaggattuk Sigér Dávidot!

Sigért komoly kérdésekkel bombázták, Gera Zoltán búcsúmeccse és hoki Kontinentális Kupa a Fradi TV-ben.

Hazai jegyinformációk

Online és személyesen is kaphatók a belépők labdarúgócsapatunk vasárnapi, ZTE elleni bajnokijára.

Heti programajánló

Labdarúgóink a Zalaegerszeget fogadják, pólósaink a Bajnokok Ligájában.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most