2019. augusztus 12.
Rebrov: „Másfajta futball kell, mint Zágrábban!"
Vezetőedzőnk szerint fontos, hogy a játékosok tudjanak minden helyzetre reagálni.

Labdarúgócsapatunk az idegenbeli 1-1-es eredmény után kedden, hazai pályán fogadja a Dinamo Zagreb együttesét a BL selejtezőjének 3. fordulójában. A párharc második mérkőzése előtt az FTC hétfőn, Sergei Rebrov és Tokmac Chol Nguen részvételével tartott sajtótájékoztatót a Groupama Arénában.

- A stratégiánkon mindenképpen változtatni fogunk, hiszen ezúttal mi játszhatunk hazai pályán, ezért teljesen másfajta futballt kell mutatnunk, mint Zágrábban. A múlt heti mérkőzés óta eltelt időt arra fordítottuk, hogy kidolgozzuk a nyerő taktikát – kezdte vezetőedzőnk, aki egy horvát újságíró kérdésére válaszolva elmondta: nem foglalkozik azzal, hogy a párharc idegenbeli felvonása után ki az esélyesebb. – A Valletta ellen mi voltunk az esélyesek, ez mégis nagy nyomást helyezett ránk, míg a Ludogorec elleni párharcban a bolgárok számítottak favoritnak, mégis mi jutottunk tovább. Nagyon fontos lesz, hogy maximálisan koncentráljunk majd a horvátok elleni visszavágón. Minden mérkőzés egyformán fontos. Az előző szezonban például azért voltak fontos találkozóink, mert meg kellett nyernünk a 30. bajnoki címet. Sokat jelent számomra, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál dolgozhatok, éppen ezért számomra minden meccs véresen komoly. Ha azt nézzük, hogy a Ferencváros legutóbb 1995-ben jutott el a BL csoportköréig, de az Európa Ligában (korábban UEFA Kupa - a szerk.) is 15 éve volt,  akkor kijelenthetjük, hogy a klub számára különösen fontos a Dinamo elleni visszavágó.

Vezetőedzőnket Davide Lanzafame eligazolásával kapcsolatban is kérdezték.

- A futballban természetes, hogy vannak játékosok, akik érkeznek a klubhoz, míg mások távoznak. Nekünk az a feladatunk, hogy a Dinamo elleni visszavágóra koncentráljunk.

Sergei Rebrov a párharcra visszatérve elismerte: a horvát bajnok az eddigi legerősebb ellenfelünk.

- A Dinamót remek támadójáték jellemzi, kiváló játékosai vannak, de a foci nem csak a támadásokról szól. A párharc első felén vagyunk csak túl, a visszavágón a továbbjutásra fogunk koncentrálni. Minden eshetőségre felkészítettük a játékosokat, akiknek mindig el kell mondani, hogy az adott helyzetben milyen lehetőségeik vannak. A legfontosabb, hogy a saját játékunkat játsszuk. Nagyon fontos, hogy a szurkolóink ismét megtöltik a lelátókat, hiszen értük játszunk. Ha megkérdeznénk a játékosokat, ők is azt mondanák, hogy sokkal jobb telt ház előtt pályára lépni. Tisztelet a Ferencváros szurkolóinak, akik a legjobbak Magyarországon, ezt megmutatták Zágrábban is, ahol egy igazi szurkolói had bíztatta a mieinket.

Rebrovot a két NB I-es mérkőzés elhalaszásáról is faggatták a horvát újságírók.

- Volt rá lehetőségünk, hogy halasszunk. Nagyon fontos számunkra a BL-selejtező, én pedig jobban örülök, ha a játékosok pihentebbek. Így minden gondolatunk a BL-meccs körül tud forogni. 

Támadónk, Tokmac rövidebben nyilatkozott a keddi összecsapásról.

- Rebrov sokat vár el tőlem, nemcsak támadásban, hanem védekezésben is. A legjobb edző, akivel valaha dolgoztam. Jól érzem magam a Fradinál, és akkor még jobban fogom, ha teljesül a klub célja, azaz továbbjutunk. A Dinamo nagyon jó csapat, de az első mérkőzésen is megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Szeretek támadni, de tudom, hogy a védekezésre is oda kell figyelnem. Alig várjuk már a keddi meccset - mondta Tokmac.

Cikkajánló

Fontos információk a derbire érkezőknek!

Sztárparádé várja a Fradi Múzeumban drukkereinket, érkezzenek időben a lezárások miatt is!

Mobildonor mezben a derbin!

Különleges mezben, jó ügyet képviselve lépnek pályára vasárnap a Fradi focistái.

FTC–Újpest: ezekkel a meccsnapi programokkal várjuk!

Széles programkínálattal, rengeteg élménnyel várjuk szurkolóinkat a Groupama Arénába!

A „Fekete párducra” emlékeztek

A korábbi 86-szoros válogatott kiválóság február 4-én lenne 97 esztendős.

Hajrágólokkal a harmincnegyedikért

Férfi labdarúgócsapatunk nem Pakson biztosította be először a győzelmét a végjátékban.

Közeleg az év meccse, körbejártuk a Puskás Arénát

Az UEL-nyolcaddöntő visszavágója már biztos, hogy a legtöbb nézőt vonzó Fradi-meccs lesz a stadionban – VIDEÓ!

Csodacseréink értékelték a paksi győzelmet

A góllal debütáló Owusu a hideggel is küzdött, Zachariassen örül a sikeres visszatérésnek – VIDEÓ!

„Tudtuk, hogy csak harcias játékkal nyerhetünk”

Sztanyiszlav Csercseszov azzal a céllal küldte pályára Owusut, hogy gyorsítson a játékon, és fordítson.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin